| XeNoNAG a întrebat:

Salutare!
Stiti cumva daca bursa de merit se ofera in functie de media anuala a anului trecut, sau media semestriala a ultimului semestru? Ma refer in principiu la cea de pe semestrul al doilea. Unii spun ca este dupa media din ultimul semestru, acesta fiind primul semestru din acest an, iar pe internet am gasit asta:

"Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:
a) au rezultate deosebite la învățătură: au obținut media generală de cel puțin 8, 50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional;"

Tin sa precizez ca sunt clasa a 11-a.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Uite criteriile: https://bit.ly/3p5ocm3
E mai bine sa cauti pe pagina de la invatamant.(ca link-ul de mai sus). Jassmina da, in general, raspunsuri dupa ureche. Daca o corectezi te blocheaza.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In functie de media generala, a anului trecut.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus se acorda in functie de media generala din cl. a X-a pentru primul semestru si apoi, pentru semestrul II, in functie de media generala a primului semestru.
Conform Ordinului MECTS nr. 5.576/2011, privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu md. şi compl. ulterioare, citez:  
"(2)Bursele de merit obţinute în baza prevederilor alin. (1) lit. a) se acordă începând cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional.
(3)Lista elevilor care beneficiază de bursele de merit obţinute în baza prevederii alin. (1) lit. a) este revizuită semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor."

| XeNoNAG explică (pentru Salontanul):

In articolul de mai sus scrie, printre altele,
"au rezultate deosebite la învățătură: au obținut media generală de cel puțin 8, 50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional;". Deci sa inteleg din asta ca se da in functie de media din anul scolar anterior, indiferent ca sunt in primul sau al doilea semestru. Inteleg ca doar la cei de cls a IX-a si a V-a se da dupa media din primul semestru.
Multumesc pentru articol. Il cautam de ceva timp dar nu il gaseam.

| Salontanul a răspuns (pentru XeNoNAG):

Da. Este vorba de anul anterior.