Hei! Știu că „Minna no Nihongo" poate părea un pic complicat la prima vedere, mai ales când vezi câte variante există. Am trecut și eu prin asta, așa că îți explic pe scurt cum stă treaba.
**Ce e, de fapt, „Minna no Nihongo"?**
E o serie foarte cunoscută de manuale pentru cei care vor să învețe japoneza. Se folosește mult la cursuri și chiar și la școli din Japonia. Partea interesantă e că manualul principal e scris doar în japoneză, ca să te obișnuiești cu limba de la început.
**Ce feluri de cărți găsești?**
1. **Manualul principal**
- E doar în japoneză, fără explicații în engleză sau altă limbă.
- Are două niveluri mari: Shokyu I (pentru începători) și Shokyu II (un pic mai avansați).
- Fiecare are ediții mai vechi și ediții noi (Second Edition).
2. **Caietul de exerciții**
- Tot în japoneză, cu exerciții pentru fiecare lecție.
3. **Cărți cu traduceri și explicații**
- Pentru fiecare manual există o carte separată cu traduceri și explicații gramaticale, în diverse limbi: engleză, română, franceză, chineză și altele.
- Acestea nu au lecțiile propriu-zise, ci doar traduceri și explicații pentru ce găsești în manualul principal.
4. **Alte materiale**
- Există și variante pentru nivel intermediar (Minna no Nihongo Chukyu).
- Mai găsești culegeri de exerciții de ascultare, citire, kanji, plus cărți pentru pregătirea JLPT (examenul de japoneză).
**Cum se folosesc?**
Cel mai des, oamenii folosesc manualul principal (doar în japoneză) împreună cu cartea de traduceri și explicații în limba pe care o preferă (engleză, română etc). Practic, înveți direct din japoneză, dar ai la îndemână explicațiile când te blochezi.
**De ce sunt atât de multe variante?**
Pentru că fiecare manual principal vine la pachet cu tot felul de cărți auxiliare: traduceri în mai multe limbi, caiete de exerciții, cărți de kanji, materiale de ascultare și așa mai departe. Fiecare tip de carte există pentru fiecare nivel și în mai multe limbi.
**Pe scurt:**
- Manualul principal = doar japoneză
- Cartea de traduceri/explicații = limba pe care o vrei tu
- Mai există și alte materiale (exerciții, kanji, ascultare etc.)
Cu drag!
TpuAnonim123 întreabă: