Cand am fost eu a 12-a (acum 3 ani), profa de engleza ne-a spus cu cateva luni inainte, cam 2, cred, sa ne alegem temele daca vrem sa participam si a facut o lista, cred ca ne-a inscris undeva. Temele au fost foarte diverse, tu vii cu ideea ta proprie, poti face despre orice subiect vrei tu. Stiu ca cineva a vorbit despre Mandrie si prejudecata, diferentele dintre film si carte, o ta persoana desprr un alt film. Eu am facut despre condimentele in Europa, de la inceputuri si cum se folosesc in ziua de azi. Apoi am scris in Word cateva pagini, daca bine imi aduc aminte, vreo 10, 15...nu mai tin minte. Profa le-a corectat, ne-a zis cum sa aranjam in pagina, ce sa facem sa arate bine, apoi cred ca am scos varianta finala. In paralel am facut si un PowerPoint pentru prezentare, care cred ca a fost prin mai. Au fost 3 profe si fiecare, pe rand, ne-am prezentat proiectul si ele aveau in fata documentul Word imprimat. La final ne-au pus intrebari destul de usoare, mai mult sa ne ajute. Notele au fost de la 8 in sus. Am dat atestat si la informatica si nici pana in ziua de azi nu le-am ridicat di nu m-au ajutat la nimic. La facultate profii au zis ca nu-i intereseaza si nu ne echivaleaza cursurile cu nota de la atestat. Asa ca nu m-am mai sinchisit sa le ridic de la scoala si nici ei nu m-au contactat. Cred ca cel mai sigur este sa vorbesti cu profa de la clasa, pentru ca cred ca trebuie sa aiba o lista cu cei care faceti si iti spun sincer, nu-l fa, decat daca chiar ai nevoie...noua profii ne-au tot zis ca ne ajuta ca ni se echivaleaza unele cursuri si tot degeaba. Nu regret ca l-am facut, dar regret ca am avut asteptari prea mari si timpul ala puteam sa-l investesc mai bine.
Orice temă ce ține de cultura și civilazația americii sau marii britanii. e practic un referat de vreo 20-30 de pagini pe care îl susții printr-o prezentare de câteva minute în fața unei comisii.
anonim_4396 întreabă: