| AndreiAdrian894 a întrebat:

Unde credeti ca este indicat sa locuiti locuim:la casa sau la bloc? Argumentati de ce!

Răspuns Câştigător
| GygyDuru a răspuns:

Daca te pricepi la zidarie, electricitate, gradinarit, etc locul tau e la casa.
Daca ai 2 maini stangi, lene maxima, nu te pricepi la nimic locul tau e la bloc.

13 răspunsuri:
| AndreiAdrian894 explică:

Parerea mea a noastra este ca la bloc pentru ca la casa sunt probleme multe:accidente,inundatii, acoperisul, celelalte vietuitoare, suprafata ocupata, ..etc..La bloc daca ne izolam termic si fonic chiar nu mai e nicio problema, exclus totusi parter si ultimul etaj.Ce parere aveti?

| Misteriosul333 a răspuns (pentru AndreiAdrian894):

Că ar trebui să ne lași pe noi să răspundem și să nu îți mai răspunzi singur! Ai un drum foarte lung de urmat ca să te însănătoșești.

| AndreiAdrian894 explică (pentru Misteriosul333):

Va multumim, dar e imposibil sa ma ne convingeti de contrariu.

| gabicoo a răspuns (pentru AndreiAdrian894):

Ce-ai făcut Bobiță? Iar ți-ai răspuns singur?

| Misteriosul333 a răspuns (pentru AndreiAdrian894):

Tu ar trebui să te convingi singur, nu altcineva, cheia este la tine!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AndreiAdrian894):

Deci doar vrei sa ne pierzi timpul si atat

| Aurel100009 a răspuns (pentru AndreiAdrian894):

Ba baiatule daca stai la bloc si vine un cutremur si tu locuiesti la etajul 10 esti mort nu mai ai cand iesi, mult mai bine cand esti la casa pentru ca iesi afara la aer curat, ai curte, gradina, la bloc nu ai nimic ai doar o singura camera si stai toata ziua inauntru

| AndreiAdrian894 explică (pentru Aurel100009):

Blocuri noi.

| johnnny123 a răspuns (pentru gabicoo):

Omul a spus de multe ori că în creierul lui trăiesc mai multe persoane, deci poate vin pe rând la tastatură și-și răspund una alteia.

| darrio2007 a răspuns:

Locuiesti/locuiti unde credeti ca e mai bine, măi Adriane!
Eu locuiesc de 50 si ceva de ani doar la bloc.
Si nu ma plang.
Daca tu nu mai ai ce intreba pe aici, ai ceva probleme serioase.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La clima tarii noastre, la casa poti avea 2 inamici mari: caldura si frigul. Din iulie pana in sempembrie te poate topi canicula, din noiembrie pana in martie, te sparge frigul.
Cu o izolatie buna, vorbim de multe ori de peste 1000 lei/luna in incalzire, la casa. Fata de 200-500 lei, cat te ajunge la bloc.
Vara e cald si la bloc, la casa s-ar putea sa scapi mai usor daca ai un pic de umbra, sau s-ar putea sa dai din nou multi bani pe aerul conditionat, care si la bloc costa destul.
Apoi: construit/intretinut garduri, tuns gazonul, amenajat curtea (ca o curte naturala inseamna boscheti si noroaie, daca nu intervii). In functie de pretentii, relief si pricepere, poti cheltui intre sute si zeci de mii de lei. Si va fi nevoie mereu sa faci cate ceva, cum ar fi tuns iarba, pus/desfundat rigole, dat zapada. La bloc te doare-n dos, abia daca iti scuturi presul de la intrare, si mai stergi de praf usa pe afara, de sarbatori. Cand se zugraveste pe hol (la 10 ani) pui 300 de lei si nici nu te uiti cum a iesit.
La bloc ai un perete sau 2 exteriori. La casa ai 4, de obicei mari. Si acoperis. Aia necesita tencuiala la cativa ani, in functie si de casa.
Cu gunoiul, la bloc iesi cu el si il arunci; la casa ai pubele proprii, pe care trebuie sa le scoti pe marginea drumului in zilele potrivite.

Pe langa avantajele si dezavantajele astea, depinde unde vrei sa locuiesti, ce vrei sa ai in jurul tau, si ce esti pregatit sa faci. Eu am trecut la casa dupa copilaria la bloc, si nu simt deloc dezavantajele, totul este un avantaj pentru mine: spatiu, DIY, liniste, natura, intimitate, conditii premium.
As putea fi fericit si intr-un apartament minimalist, dar la casa fac mai multe pentru mine: am garaj, am gradina, aprind oricand un gratar, imi beau cafeaua afara, stau noaptea si ascult greierii (si broastele, si mistretii apropiindu-se). E frumos.
Nu e neaparat necesar sa stai permanent intr-un colt din asta, dar e bine sa-l ai cel putin ca refugiu.

| Cksihja a răspuns:

La casă nu trebuie să ai patru etaje poți avea doar unul sau niciunul.

| Cipi1212 a răspuns:

La casă. Pentru că ai o curte a ta și o grădină a ta unde poți cultiva legume si pomi fructiferi.