De stat clar. Ca argumente pe langa faptul ca multe nu sunt acreditate, cele care sunt nu vor conta foarte mult la angajare pe viitor, angajatorii punând un mai mare accent pe absolventii facultatilor de stat. Pe langa asta probabil cel mai important este ca dupa ce vei termina o facultate de stat vei ramane si cu ceva folositor in cap, asta in speranta ca nu faci facultatea doar pentru diploma. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca ai medie mare cumulata cu examenul de admitere poti intra la buget, adica moca.
De stat logic. Multe din cele private nu sunt acreditate, iar cele acreditate fug doar dupa profit
De stat acreditata! Sunt mult mai mult recunoscute si se pune mult mai mult pret pe ele decat pe una privata. Termini o facultate privata si nu prea ai ce face cu diploma. Nu e luata in serios nici macar aici in tara. Una de stat acreditata e recunoscuta si in afara. In plus facultatea de stat are multe grupari in care te poti inscrie sa participi la diferite proiecte de practica, proiecte europene, in unele proiecte gen "work and travel" facultatea te ajuta sa iti gasesti un loc de munca in alta tara pe timpul vacatei. O facultatea privata merita promovata doar daca tactu are cateva firme si vrea sa te faca manager pe una din ele ..gen
Sunt multe universități private la fel acreditate, eu mă gândesc să plec la studii la Universitatea privată Andrei Șaguna din Constanța, este acreditată, totul e în regulă, are mii de absolvenți care deja muncesc și din câte am auzit se face carte bună la ei...nu știu ce să fac )))
De stat. Celor private nu poti sa le prevezi viitorul, poate in 10 ani de cand ai terminat realizezi ca diploma nu e valabila. Prezinta si mai multa incredere o universitate de stat. Vezi cazul Spiru Haret, a decazut si daca un angajator are de ales intre cineva care a terminat la stat si unul de la privat alege pe cel de la stat. Se stie ca la privat daca ai bani poti sa termini dreptul fara sa ai habar de vreo lege e exemplu.
De stat, cica in cea privata sunt numai prosti, am citit si eu pe forumuri.
) dar cam asa este
Poneiulcutreipicioare întreabă: