| SportBoy a întrebat:

Urgent! Am auzit ca in clasele 2, 4 si 6 se dau evaluari ca la sfarsitul clasei 8. Dar va trebui sa le dam in timpul anului sau dupa ce intram in vacanta? Va rog! Multumesc.

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, se vor da EVALUĂRI naţionale la clasa a 2-a, a 4-a şi a 6-a!

Cel mai probabil, acestea se vor da în luna mai 2014 ( cum s-a dat evaluarea pilot din 2013 )!

"Mâine încep evaluările-pilot de la clasa a II-a, organizate la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei cu sprijinul inspectoratelor şcolare. Elevii din şcolile selectate vor susţine proba de matematică pe 9 mai, iar cea de scris şi citit – pe 10 mai. Urmează ca pe 15 mai să aibă loc pilotarea de la clasa a IV-a la Limba română şi Matematică, iar pe 22 mai, la clasa a VI-a la Limbă şi comunicare şi Matematică şi ştiinţe. Evaluările acestea sunt prevăzute în Legea Educaţiei din 2011, dar până acum s-au dat numai simulări la nivel naţional, pentru ca ministerul să adune date în privinţa organizării şi desfăşurării. Durata testelor pentru elevii de clasa a II-a este de 25 de minute pentru fiecare probă, pentru cei de a IV-a este de 60 de minute, iar pentru cei de a VI-a, de 120 de minute. Testele sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) după modelul evaluărilor PISA." - SURSA :
http://adevarul.ro/......index.html

Toate cele bune.

| Idc12345 a răspuns:

Le dai in timpul anului.Si eu am dat ceva de genul in a3-a si a4-a.Acum sunt a8-a happy

| Pufoshenia a răspuns:

Buna.Da se dau.In timpul anului scolar se dau nu iti face griji.Pa,pa