| AndreiAndreiRadus a întrebat:

Am 25 de ani si vreau sa spun că nu am avut iubita niciodată deși ceilalți prieteni, rude mi-au spus că lucrurile vin de la sine și nu trebuie să forțez dar ușor pe zi ce trece îmi pierd speranța că îmi voi găsi pe cineva, am inceput sa simt nevoia de iubire, afecțiune și devin din ce in ce mai frustrat, sunt foarte timid, anxios, introvertit și am o părere proasta despre mine pentru că nu reușesc să ies din acest Matrix, am fost in asociații ortodoxe, in tabere, in biserici și in medii curate unde am crezut că îmi voi găsi o fata cuminte, liniștită și fără prejudecăți și am sperat că voi lega ceva cu vreo fata de acolo.
Adevărul este că în preajma femeilor obrajii se înroșesc, incep sa devin panicat, nu reușesc să fiu relaxat și îmi fac probleme ce trebuie sa vorbesc și să spun.
In adolescență nu aveam aproape deloc contact cu fetele fiindcă la mine la școală eram într-o clasă doar cu băieți iar fetele din preajma erau cu multe fire și pretenții.
Mereu am fost un om liniștit, calm, jovial dar din păcate și cu multe probleme de stima de sine și încredere, daca incerc sa vorbesc cu rudele sau cu prietenii aceștia îmi vor spune doar "ai încredere în tine" sau că "totul vine de la sine" vreau sa menționez că am crescut fara tata și nu m-a vizitat deloc, nu știu în ce măsură m-a afectat dar cred că a avut o influență.
Voi ce părere aveți, cum as putea sa îmi găsesc o iubita și cum scap de problemele astea?

7 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

Roseala si transpiratiile provin de la emotii, ceva normal, dupa o perioada vei putea controla gandurile.
Legat de fete, este un raspuns complicat la o intrebare asa simpla, dar esti sigur ca porti cu tine afectiune si nu doar o licarire a unui fapt de a te intrama cu o fata?

| Ciprian964335345 a răspuns:

Nu inteleg unde este problema cu faptul ca ai 25 de ani si nu ai iubita. Eu sunt mai in varsta ca tine si nu am avut niciodata vreo iubita si nu ma panichez sau sa imi fac griji ca nu am/avut o iubita pana acum. Cand e sa se intample o sa se intample pana atunci ma concentrez pe alte lucruri mai importante pentu ca oricum imi caut un nou loc de munca deci sa imi gasesc o iubita nu e o prioritate acum. Doar nu o sa mori acum ca nu ai iubita. Sunt oameni care nu au avut pe nimeni toata viata si traiesc/au trait bine mersi. Nevoie de afectiune nu e o nevoie primara precum nevoia de a manca de exemplu. Fara mancare poti muri fara iubita/afectiune nu a murit nimeni din asta deci stai calm nu e nici o problema.

| AndaAlexandra a răspuns:

Categoric vine și de la trauma cauzată de lipsa tatălui.
Ar trebui să te gândești foarte bine de unde pleacă această stimă de sine scăzută, ce te face să te simți așa. Acolo trebuie să lucrezi. Totul pleacă de la tine. De la felul cum gândești în ceea ce te privește. Dacă nu te descurci de unul singur, ai putea apela la un psiholog. El te va putea îndruma mai bine.
Oricum nu e ceva de speriat. Faptul că ești singur îți dă posibilitatea de a te cunoaște, de a te descoperi, de a munci la tine. Nu e un motiv să disperi. Gândește-te că mai întâi trebuie ca tu să te placi, ca apoi și restul să o facă. Așa vei atrage și fete.
Fii tu însuți! E normal să te simți emoționat sau să roșești, sau să te blochezi și să nu mai știi ce să spui. Poate că pe moment ți se va părea jenant, dar va trece. E normal.

| Alissia97 a răspuns:

Buna!
Vei gasi cu siguranta persoana potrivita la momentul potrivit, lucrurile vor veni de la sine.
Te poti uita la un film romantic sa vezi cum decurge o intalnire sau o realtie.
O ti de mana, o saruti etc.
Pentru pasul cel mare trebuie sa fiiti amandoi pregatiti.
Te las pe tine mai departe sa descoperi.
Nu este mare filozofie, nu este nici matematica.
Dragostea si iubirea merg pe sentimente, vei simti ce este de facut la momentul potrivit, cu acordul partenerei tale.
Daca vezi ca te respinge te retragi usor, daca vezi ca sunt sentimente sincere trebuie sa discuti mai multe cu ea, lucrurile astea trebuie sa le simti tu nu ti le poate spune nimeni.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Practica rugaciunea. E o forma de meditatie si asa vei incepe sa iti pui ordine in ganduri si actiuni, vei face pasii necesari sa scapi de emotii, frici si sa-ti gasesti o iubita.
Incepe cu rugaciunea.

| Arthurrrr a răspuns:

Eu am făcut recent 26 de ani, și nu am avut niciodată vreo iubită, deci nu sunt nici eu, nici tu singurul în acest caz

| Adry05 a răspuns:

Eu zic să mergi la terapie pentru că ai niște frustrări și traume care te blochează iar acest blocaj se simte și ține oamenii la distanță