Vorbiti cu medicul lui sau gasiti un psihiatru sau un medic specializat in boala lui, sa-l interneze in spital, sa va indrume sa ii faceti pensie de invalid si de handicap, cu certificat de handicap ar trebui sa mergeti la casa de asigurari si asa ar avea tratament gratuit si niste bani sa de descurce!
Important sa gasiti un medic bun sa va indrume ce pasi trebuie sa urmati!
El daca e bonlav si ia tratament, cum am zis daca gasiti un medic bun ar putea fi internat într-un spital psihiatru sau specializat pe boala lui, unde sa fie ingrijit, hranit, i se da tratamentul specific... Dar daca nu e asigurat si nu are trimitere de la medicul de familie, cred ca internarea este cu plata!
Nu mai are asigurare medicala și nici bani.Am fost la 3 medici, trebuie sa facă Rmn, analize și toate sunt ori prin casa de asigurări ori pe bani.Nimeni nu poate face mai mult.
A avut și ajutor social dar când a început sa muncească la scos.Asigurarea de sănătate plătită e scumpa și el nu are un venit constant sa plătească iar noi perioada asta chiar nu avem banii aia ca avem și noi problemele noastre.
RMN e platit oricum, cu asigurare e putin redus!
Daca ar avea asigurare s-ar rezolva multe, deia zic ca trebuie sa va indrume cineva sa-i faceti dosar si sa-l depuneti cu cerere de pensie de handicap, e singura solutie sa fie asigurat!
Informatie de pe google: "Dosarul pentru evaluarea în grad de handicap se depune la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din județ, sau la primăria din localitatea de domiciliu."
Acolo vi se spune ce acte sunt necesare in dosar, dar asta e problema ca daca se cer analize, dovezi ale bolii, examen psihiatric, psihologic, astea trebuie platite in prima faza pana obtine certificatul de handicap, pe urma dupa un an el ar fi deja asigurat!
SAU am mai auzit o varianta, unele persoane se pot trece in asigurarea unui membru al familiei, ca sa aiba beneficii de asigurat, dar aici nu stiu cum se procedeaza, trebuie mers la casa de asigurari cred!
Mult succes sa gasiti o metoda convenabila pentru voi si pentru el sa va puteți descurca!
Imi pare rau pentru cumnatul dumneavostra.
Din pacate singura modalitate ca aesta sa fie asigurat este sa isi plateasca sincug asigurarea la stat.Acesta este in jur de 2500 lei pe an.
Nu isi poate face o asigurare privata deoarece aceasta nu o sa cuprinda bolile deja existente.
Nu poate fi luat pe asigurarea mamei. Legea permite doar ca copilul sa isi ia parintii sau sotul /sotia sa isi ia sotia/sotul.
La cum vad eu soacra dumneavostra nu doreste sa isi asume intretinerea propriului copil. Singurul care este in masura sa discute cu ea este sotul dumneavoastra pentru ca este vorba de fratele lui. Si eu daca as fi in locul lui as face orice pentru fratele meu.Acesta poate sa vorbeasca calm cu mama lui si sa o roage ca pana se rezolva actele cu pensia de handicat cheltuielile sa fie suportate de amandoi.Sa il ajute macar financiar pentru ca este clar ca aceasta nu doreste sa locuieasca cu un om infirm.
Dupa ce se rezolva partea cu pensia cumnatul poate cere la asistenta sociala un insotitor ce va avea o indemnizatie.Acest insotiror poate fi si cineva din familie.
Multa sanatate cumnatului.
Soacra dumneavoastră, dacă se angajează cu carte de muncă, îl poate asigura medical pe fiul ei. Referitor la îngrijire, vă sugerez o discuție directă cu soțul și soacra dumneavoastră. Explicați clar responsabilitățile fiecăruia, subliniind necesitatea asumării responsabilității parentale. Până la o clarificare a aspectelor care generează disconfort și o colaborare constructivă, riscați să vă asumați responsabilități care îi revin de drept soacrei dumneavoastră, atâta timp cât aceasta are capacitatea financiară și fizică de a contribui. Vă recomand să o sprijiniți si sa o ajutati să colaborați pentru găsirea unei soluții optime avand atributii comune si sprijin reciproc.
Cat despre cel bolnav, ar trebui daca puteti, să purtați discuții încurajatoare oferindu-i îndrumare morală pentru a-l ajuta să depășească depresia. Cred că îi este greu să gestioneze această situație, simțindu-se singur, așadar, vă recomand să-i oferiți tot sprijinul necesar, fără reproșuri, deoarece orice frustrare din partea dumneavoastră sau a soțului respectiv a mamei ar putea avea consecințe neprevăzute care il pot împinge a recurge la suicid urmând o frustrare mai mare in urma acestui fapt necugetat.
Noi facem chestia asta, mama lui nu. Noi nu îi spunem că mamei lui nu îi pasă și vrea să scape de el, dar ea, în schimb, îl sună de fiecare dată când vorbim cu ea să îi spună că o stresăm în legătură cu el și că o presăm. A început să îi zică că avem noi certuri în familie din cauza lui, că așa i-am zis. Și dacă i-am fi zis asta, e normal ca tu, ca mamă, să îi spui, având în vedere situația lui? Eu nu știu cum poți să mai vorbești cu femeia aia. Ea muncește, dar nu se angajează, lucrează la negru și mereu când am vrut să îi facem o pensie sau ceva, s-a atacat că să nu îi facem nimic, că îi dă ea. Și acum nu îi dă nici măcar pâine.
Se pare că și ea se confruntă cu dificultăți e o dovada de nesimțire, iar comportamentul său sugerează o lipsă de preocupare față de ceilalți, ceea ce indică o situație complexă greu de gestionat nu stiu ce as putea spune va doresc răbdare si Dumnezeu sa va ajute sa clarificați totul.