Prin asta, nu. Dar m-am gandit destul cand ar fi putut fi asa. Am si eu cateva idei: daca ti-a spus acum, inseamna ca n-a mai suportat apasarea acestei minciuni intre voi, regreta greseala si chiar daca a facut-o, acum cand nu mai poate schimba nimic ar vrea sa nu mai poarte povara unei minciuni intre voi doi. Undeva, in sufletul lui exista speranta ca dupa atata timp l-ai putea ierta si ar putea repara cumva, sau macar sa incerce. Nici nu se mai pune problema ca el deja a ales demult, ca acea prietena nu iti este prietena si ca acel moment a fost unul de slabiciune pentru el, pe care doar el stie cat il regreta. Problema care se pune este: vrei tu sa treci peste asta? Ce decizie ai lua acum daca ar fi sa alegi pe loc: ramai cu el si il ierti sau va despartiti pentru ca vezi totul doar ca pe o tradare in fata ta si nu poti trece peste asta? Tii suficient de mult la el, la casnicia voastra incat sa incerci sa lasi in urma trecutul si sa te uiti la prezent si viitor? Te gandesti si la cum simte el despre situatia asta? Renunti la tot sau accepti realitatea asa cum este?
Sper ca te descurci cu engleza, pentru ca iti las un link la un articol foarte bun pe tema asta: http://www.divorcebusting.com/a_healing_from_infidelity.htm
Un lucru rau: lucrul s-a intimplat deja, si nu mai ai cum sa-l schimbi.
Un lucru bun: sotul s-a destainuit. Probabil ca te-a crezut suficient de matura ca sa il poti intelege. Si daca a marturisit, probabil ca tine mult la tine, si ii pare rau de ceea ce a fost, si vrea sa scape acum de trecut. Merita sa ii acorzi intelegere si credit, pentru ca a fost sincer cu tine. Nu la fel pot spune despre prietena ta, care trebuia sa iti spuna imediat ce el incepea cu avansurile (ca doar nu a inceput totul asa din nimic), daca a fost asa, sau poate chiar ea i-a facut avansuri, si aici atunci vina ei e aproape in totalitate, caci noi, barbatii, suntem foarte slabi, vulnerabili la avansurile facute de o femeie.
Un alt lucru rau: ti-ai pierdut increderea. La prietena e cum e, o poti lasa deoparte, dar el e totusi sotul tau, fiinta care ti-a fost cea mai apropiata. Iti va trebui o mare putere emotionala si morala ca sa treci peste asta
Inca un lucru bun: ai invatat o lectie dura de la viata asta, ca niciodata nu te poti increde pe deplin in cineva. E dur, dar asa incepi sa devii intelept. Orice om poate gresi, nimeni nu e perfect, si cind intelegem asta avem mai putin de suferit cind ii vedem ca gresesc pe cei apropiati noua.Deci, fii ingaduitoare cu el! Iarta-l, poate a fost doar un moment de slabiciune.
Si inca un lucru rau: cred ca ar fi bine sa o termini cu acea prietena. Nu s-a dovedit a fi cea mai buna prietena. Daca avansurile au inceput de la sotul tau, atunci ea trebuia sa se opuna si sa te anunte imediat, iar daca ea a inceput sa ii faca avansuri e de condamnat. Oricum, in orice situatie, ea are o vina serioasa pentru ceea ce s-a intimplat
Nu face o tragedie dintr-un lucru care a avut loc cand voi nu erati casatoriti. Apreciaza sinceritatea omului de langa tine, taria lui de a fi sincer, care conteaza foarte mult. Lumea este foarte rea, nimeni nu se bucura de fericirea si de realizarile tale in viata. Este greu, dar nu renunta, viata isi are cursul ei si trebuie sa ai puterea sa uiti si sa ierti.
Ceva curios este in faptul ca pana acum a tacut si abia acum l-a apucat sinceritatea. Incearca sa afli tot adevarul cu acea "prietena" si nu-i lasa sa te foloseasca. Daca chiar nu ar fi suportat-o ti-ar fi spus la inceput. Acum nu poti decat sa incerci sa te linistesti si sa-l ierti.
Singura problema ingrijoratoare in toata povestea nu e faptul ca te-a inselat inainte de casatorie fie chiar si cu cea pe care tu o credeai cea mai buna prietea.Problema e
:de ce ti-o spune acum, si de ce te doare atat de rau, mai ales ca te-a ales pe tine drept sotia sa, cand putea foarte bine s-o aleaga pe ea.De regula amintirile nu mai trezesc dureri atat de acute precat marturisesti tu. S-ar putea sa fie mai mult decat o marturisire a lui, s-ar putea ca vechea lor relatie sa reinvie si atunci nu mai ai nimic de facut decat sa accepti adevarul. Sper sa gresesc, dar profunzimea suferintei tale pare a avea un alt temei decat o aventura de acum sase ani.Cu toata sinceritatea si compasiunea iti trimit numai ganduri bune si te sfatuiesc, oricare ar fi deznodamantul intamplarii, sa te gandesti ca cel mai important lucru din viata ta este copilul.
Florence, matusa mea dupa 10 ani de casnicie cu sotul ei acesta a inselat-o cu cea mai buna prietena a ei, si ghici cum, atunci cand ea era cu unul dintre copii in spital (5 zile) (au 2 copii impreuna, unul de 4 ani si unul de 2 ani). Si ea cand a aflat a avut mare tambalau cu el, a plecat de acasa cu copiii, a venit la mine, acesta a venit cu politia dupa ea, ca nu are voie sa paraseasca domiciliul pana la divort, etc, si ea a trebuit sa se intoarca inapoi, cu ce isi intretinea copiii, ca doar el lucreaza. SI problema este ca ea intotdeauna l-a respectat, i-a gatit, are grija de copii, il iubeste, este frumoasa, arata bine, curata, etc, niciodata nu s-a plans el de ea, si nenorocitul de ce i-a facut asta? Cica a fost doar o aventura.
Lucrul asta s-a intamplat acum 8 luni de zile, si ea este si in ziua de azi cu el, l-a iertat, dar de uitat nu cred ca va uita, il iubeste, si nu poate sa se descurce cu copiii fara niciun ajutor financiar. Relatia lor e una normala, desi ea a trecut prin multe, au trecut o data si printr-un divort cand nu aveau copiii, si tot la el s-a intors, dupa 10 luni, ca el a venit dupa ea, si s-au casatorit din nou, au facut copiii, si apoi a aflat ca o inseala. Deci iti dai seama cat a suferit.
Daca tu crezi ca sotul tau merita, si casnicia ta va fi la fel, daca poti sa treci peste asta, atunci lupta, si incearca sa iti salvezi casnicia.
E foarte, foarte greu, dar Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce.
Decizia e la tine.
Numai bine, si Dumnezeu sa fie cu tine, sa te ajute sa iei decizia corecta!
Sotu tau, daca tacea filozof era, nu trebuia sa-ti zica, daca a tacut 6 ani, trebuia sa taca in continuare, acum cea rezolvat? sinceritate e asta? prin ceva asemanator am trecut si eu, cu un iubit s-a dat la prietena mea cea buna, dar ghinion, sa alesa si cu sculament, si eu mergeam ca proasta la el la spital, nu mi-a zis adevarul, ce boala are, abia duap un tarziu aflasem de la niste cunostinte, ce boala avuse iubitul meu, si mi-a placut f mult de el dar am renuntat, chiar daca el f mult timp, imi tine calea, si declaratii fierbintii de iubire, iar de prietena mea, am scuipatoo cand am vazutoo si am terminatoo si cu ea definitiv, iar in cazul tau, nu-s tiu ce sa zic?, as putea face atit, sa o scuipp, pe mizerabila, ca a fost prietena ta si, a facut asa ceva, iar de sotu tau, incearc a sa treci cu vederea si sa mergeti mai departe, daca va mai iubitii?
" De curand sotul meu mi-a marturisit ca este un bou nostalgic", ma scuzi, daca s-a intamplat ca voi sa va fi casatorit, are o scuza buna, ca nu aveati inca sigililul oficial, dar asta nu iarta marsavenia pe care au facut-o amandoi pe la spate(le)tau-la propriu. Ce rost mai avea destainuirea lui acum? Sau abia acum si-a dat seama ce inseamna sinceritatea(ca respectul, nu prea) intr-o relatie? Nu trebuie sa te chinuie nimic, relaxeza-te, dar fii mai vigilenta, cu ochii pe el.
In primul rand tradatoarea(prietena) aia daca era desteapta si tinea la tine te putea anunta ca sotul tau umbla dupa ea. si in al doilea rand eu cred ca sotul tau a avut nevoie doar de ceva proaspat, eu cred ca daca a facut-o numai o data de cand esti cu el, sa il ierti totusi in schimb asa zisa prietena sa se simta folosita si sa-i arati ca, chiar daca amandoi te-au tradat dintr-o prostie(pentru el) tot la tine se intoarce scumpul tau sot. iar daca se va mai intampla se vede ca nu te iubeste. incearca si uita, stiu cum e sa nu ai incredere dar totusi cu ajutorul tau si al lui uitati. mie mi s-a intamplat acelasi lucru dar nu eram casatorita, o data de doua ori(mi s-a intamplat sa fiu tradata) iar incet incet atunci cand am avut ocazia sa plec la munca in strainatate mi-am gasit pe altul si l-am lasat cu prostiile care le facea el de obicei. acum nici dupa 4 ani de conviventa cu actualul nu am aceeasi incredere asa cum aveam in celalalt care nu merita. pot sa spun ca din greseli se invata. asa ca te sfatuiesc sa ierti acum dar sa-i spui ca o a doua iertare n-o sa mai fie. succes. acum nu se mai spune prietenul la nevoie se cunoaste-se spune nu-ti fa prieteni si esti cea mai linistita persoana.
Da am trait stai linistita ca nu esti singura si stiu ca nu este absolut usor deloc chiar daca nu s-a intamplat fapta recent stiu ca doare foarte mult si mai stiu ca nu te asteptai ast chiar de la sotul tau si mai ales prietena ta cea mai buna dar se dovedeste sa nu mai ai incredere in nimeni nici in haina de pe tine ca si ea se rupe increderea o data o castigi iar daca este pierduta este pierduta definitiv.Eu te sfatuiesc sa iti testezi sotul adica sa vezi daca ii pare rau si te iubeste cu adevarat pe tine eu ma gandesc daca te iubea iti spunea atunci inainte de nunta eu asa zic este normal dar tu sa fi tare sa ai o diplomatie eleganta.imi pare rau pentru tine si sper sa te fi ajutat cu ceva
Apreciaza ca a fost sincer (putea sa nu'ti zica toata viata si nu-l mai acuzai de nimic), probabil si'a dat seama ca nu vei fi tocmai incantata dar a ales sa fie sincer in ciuda acestui fapt.
Toti gresim, daca esti fericita cu el nu lasa ceva ce s-a intamplat acum 6 ani sa strice asta.
Da. dar nefiind casatoriti, nu puteam avea pretentii.si apoi daca era buna o alegea pe ea, nu? si el nu a ales intre voi doua. te-a ales cea mai frumoasa, cea mai cinstita si cea mai buna din toate femeile de pe fata pamantului. tu erai virgina? cand te-ai casatorit? daca nu ati avut o intelegere in sensul asta, conteaza doar drumul in doi, de la casatorie incoace.
Sa iert. Incerc, dar imi greu. Cum ramane cu minciuna? (in toti acesti ani i-am intrebat pe amandoi daca a existat ceva intre ei -. Cat despre iubire ...ma intreb daca a existat, exista intre noi? Dar respect? (el trecand printr-o situatie similara cu o fosta iubita). Spunea ca uraste TRADAREA. Cat de naiva am fost crezandu-l!
Eu nu eram in tara cand s-a intamplat.
Lucram in strainatate. Si acest lucru nu-l pot considera circumstanta atenuanta pentru ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa ne vedem cat mai des. La el la servici a avut loc o petrecere. M-a intrebat (la vremea respectiva) daca nu am nimic impotriva sa se duca cu ea. Avand INCREDERE in amandoi, am fost de acord.SI... ei dupa petrecere si-au "tinut de cald unul altuia"...Nu am banuit o clipa TRADAREA LOR. Intorcandu-ma in tara (fiindca am ramas insarcinata intr-o superba vacanta la Venetia oferita iubitului meu drag care deja ma tradase) certurile dintre ei imi dadeau de banuit cum ca s-ar fi intamplat ceva.Am pus intrebari dar nici unul nu a binevoit sa destainuie nimic. DE CE? IN MINTE IMI VIN ZECI DE INTREBARI? DIN START LA BAZA CASATORIEI A EXISTAT MINCIUNA. E singura? VOI MAI AVEA INCREDERE IN EL?
Inferno întreabă: