Cine este proprietarul intabulat al casei?
Doar el poate dispune, cine are drept de locuire in casa lui!
Casa este a mea
Daca casa este trecuta in Cartea Funciara (oar) pe numele tau, atunci poti cere chiar si evacuare cu executor (prin instanta), daca nu va mai avea domiciliul in buletinul nou.
Insa, daca si sotul este proprietar (trecut in CF), atunci poate il va accepta /tine in casa pe tatal sau. Acest caz poate fi si motiv de certuri cu sotul tau!
Bai, sunt eu singurul care intelege ca "in casa" e de fapt un autocorrect sau o greseala si de fapt a vrut sa zica "o casa"? La naiba... legat de aia 10 ani cu care maninca cacao steaua, era posibil sa ii fi facut mutatie mai de curand si in unele conditii buletinele expira in mai putin de 10 ani.
OP - nu trebuie sa mai asteptati! Ideal ar fi sa il internati sau sa obtineti urgent ordin de restrictie, ca nu e ok sa stai in casa cu cineva care nu are discernamint si mai miine iti poate infinge un cutit in spate.
Au înțeles toți stai linistit, doar că nu aveau răspunsuri.
Din păcate atunci când a fost violent a fost băut și nu am putut face asta. casa este pe numele meu însă am
Întrebat cum am putea face legal căci amenință ca ne dă fos și ca ne omoara.am ajuns să dorm cu fața printre străini când eu am casa mea la care el nu a contribuit financiar cu absolut 1 leu.
Din păcate la momentul când a fost violent și am chemat poliția era băut deci nici nu s-a pus problema de internare.eu stau printre vecini cu fata căci îmi este teamă să mă duc în casa mea ca ne-a amenințat ca ne dă foc la casă și ca ne omoara
Pai si pentru amenintari, plingere la politie si ordin de interdictie urgent. Discuta cu un avocat.
"unde l-am primit și pe socrul meu."
"am făcut în casă"
"de când m-am mutat acolo"
"are domiciliul pe buletin la adresa noastră unde în luna iunie îi va expira"
Ori stim ca Termenul de valabilitate al cărţii de identitate este de
- 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani;
- permanent după împlinirea vârstei de 55 ani.
Omul are domiciliul acolo de cel putin 10 ani. Cu siguranta e casa socrului!
E casa socrului. Nu vreau sa-ti spun ce meriti ca vrei sa dai omul afara din propria casa!
În acea curte la momentul acesta sunt 2 gospodării și am
Primit același nr ca și cea care există de peste 60 ani.eu l-am primit pe socru în casa noastră și stă pe banii noștri și tot el m-a lovit și m-a amenințat în casa noastră.nu am vrut să ajungem aici dar nici să stau printre străini când el stă în casa mea și eu nu mă pot duce ca mă amenință ca mă omoara pe mine și copilul meu.va rog nu judecați aspru ca nu știți ce am trăit
Ai primit raspunsuri in functie de cum ai scris.
N-ai specificat nicaieri ca e casa ta si a sotului.
Mergi la Politie si ceri ordin de protectie. Sa-l evacueze si sa se duca unde stie!
Nu spui nimic de sotul tau. El ce pazeste?
"În acea curte la momentul acesta sunt 2 gospodării și am
Primit același nr ca și cea care există de peste 60 ani."
Fals!
Mai jos ai scris " noi acum am intabulat casa și are din pacate același nr. abia miercuri mi s-a dat nr de casă cu A pe lângă nr ce îl avea."
Deci alta adresa!
Atunci e simplu! Chemi politia sa il evacueze din casa ta.
Dar ar fi bine sa fie si sotul de fata la eveniment.
Cred ca te-ai exprimat gresit: in loc de "o casa" ai scris "in casa", iar unii din useri au inceput sa isi bata joc de asta. Motivul? Nu stiu raspunsul corect.
Daca este asa cum am inteles, ca tu si sotul tau ati facut casa si l-ati luat si pe socrul vostru in domiciliu, atunci problema sta in felul urmator: daca domiciliul ii expira in luna iunie, scapati usor de a-l mai avea in domiciliu: nu mai mergeti cu el - tu sau sotul - la evidenta populatiei sa declarati ca il mai luati in domiciliu. Asta daca locuinta este pe numele vostru: sot si sotie sau pe unul din voi. Adica voi sunteti proprietari, nu socrul vostru. El nu mai poate sa-si stabileasca in continuare domiciliul la adresa voastra si i se va elibera o carte de identitate provizorie, dar tot pe adresa voastra. Dar asta nu obliga de a-l tine in gazda pe socru.
Dar aici intervine partea grea: cum il dati afara din casa. Faceti plangere la politie ca nu vrea sa paraseasca casa. E posibil sa se ajunga la instanta pentru ordin de restrictie.
Dar intervine o alta problema: unde si cand se va putea muta socrul vostru sa locuiasca? Are unde? Are venituri sa inchirieze o locuinta si din ce sa traiasca?
Dar din cele spuse de tine transpare o alta problema: spui ca domiciliul socrului la voi expira in luna iunie. Nu exista asa ceva: domiciliul nu expira, el se schimba cand se schimba locuinta. Nu cumva el are la voi resedinta (adica sta flotant, cum se mai numeste)? In cazul asta el nu are nici un drept acolo si poate fi evacuat oricand.
Resedinta se poate intrerupe oricand de proprietar, domiciliul nu. Daca are domiciliul la voi, se poate intrerupe cu voia lui sau doar cu hotarare judecatoreasca, daca el nu vrea.
Am făcut casa pe o parcelă din curtea bunicilor. bunicil lui i-a dat 466 mp.langa casa mea este cea a unchiului lui(cu care ne înțelegem f bine). socrul meu nu și-a dorit acest copil fapt pentru care bunicii l-au crescut iar el a stat 25 ani în alta localitate împreună cu concubina căci nu s-a recăsătorit. cand concubina l-a dat afară eu am spus să vină să stea la noi în casă care avea atunci 3 camere și un living cu bucătărie.a locuit singur timp de 4 ani (noi venind doar să mă construim în vacanță și să lăsăm totul bine, cumpărându-i tot ce are nevoie-mai ales lemne pentru iarna).în toamna anului trecut m-am mutat cu fata și am făcut modificări casei-adică am făcut încă o cameră și am scos bucătăria din living și am făcut una mare de 20 mp.de atunci și până pe 5.05 pot spune ca toate au fost ușor bune(fără certuri sau reproșuri) însă pe data de 5 a băut excesiv și s-a năpustit asupra mea lovindu-mă și apoi amenințându-mă ca mă omoara.de atunci stau printre vecini căci nu pot pleca la părinți pentru ca trebuie fata sa termine scoala căci mai are 1 luna.insa situația asta nu îmi place de a pleca din casa mea de frica lui. buletinul îl avea făcut pentru ca și noi acum am intabulat casa și are din pacate același nr. abia miercuri mi s-a dat nr de casă cu A pe lângă nr ce îl avea.nu sunt o persoană rea dar nici nu mai pot conviețui cu el de teama.va rog sa înțelegeți situația și sa ma sfătuiți caci nu am trecut prin așa ceva și nici nu mai vreau
Explici atat de rau situatia! Scrii mult, cu amanunte ce nu intereseaza. Din amalgamul de explicatii nu rezulta ce-i esential pentru a putea sa-ti dam sfaturi. Ce intereseaza pentru noi ca ce ai mai facut la casa, ce neintelegeri ati avut cu bunicul etc.
1. Esti casatorita legitim? Sotul ce zice?
2. Casa pe numele cui este construita sau mai bine zis de cine a fost construita?
3. Voi nu aveti nici un litigiu cu bunicii sau cu unchiul, asa ca socrul tau nu poate sa revindece nici macar terenul primit de sotul tau pe care sa construiasca casa.
4. Te-am mai intrebat: socrul tau are domiciliul sau resedinta acolo. Dar tu bati campii, in loc sa raspunzi la intrebare. Am intrebat acest lucru, deoarece domiciliul nu expira, numai resedinta este pe termen limitat. Chiar nu vrei sa intelegi asta?
Ti-am explicat cum trebuie sa procedati. Dar pana atunci faceti o plangere la politie pentru a fi scos din casa voastra, pentru violente. Mai ales ca aveti si un copil. Chiar daca are domiciliul acolo. Iar daca are resedinta (flotant) este si mai usor.
Dar din cate scrii in postare se vede ca nu te descurci.
5. Sotul tau unde locuieste, daca tu locuiesti prin vecini? Chiar nu puteti sa faceti o plangere la politie? Sau poate nu vrea sotul tau! Daca nu explici situatia cum trebuie, de unde putem noi sa-ti dam sfaturi bune.
6. Ca sa-ti dam sfaturi noua ne trebuie explicatii concrete
- pe numele cui este casa;
- daca socrul tau are domiciliul sau doar resedinta (flotant) acolo.
Nu ne trebuie explicatii repetate ca socrul e betiv, ca vra sa te omoare sau nu stiu ce inca alte lucruri.
Socrul are domiciliul la aceeași adresă pentru ca nu ne-a dat de la primăria alt nr.casa este a mea.si nu….nu are unde se duce mai ales ca el nu a mai vrut servici și s-a înscris la ajutor social(lucru care nu ne-a deranjat căci oricum noi plătim tot). soțul este în Germania
Cati ani are socrul tau?
Nu am inteles nimic. Ce are nr. de casa cu domiciliul socrului.
Nu stii sa explici situatia, asa ca e greu sa-ti dea omul sfaturi.
Dar am sa incerc pentru ultima data.
1. Daca casa este pe numele tau, al sotului sau pe amandoi, cu acte la primarie si inscrisa la cartea funciara pe numele vostru, atunci casa este a voastra. Daca nu, nu este a voastra.
2. Daca casa este a voastra, fa plangere la politie pentru agresiune si cere evacuarea socrului. Nu te intereseaza pe tine unde se duce. E casa ta si nu esti obligata sa il tii in casa si sa te agreseze. In plangere arati ca tu trebuie sa traiesti prin vecini. Chiar atat de greu este sa iti aperi casa? Si un sot agresiv poate sa fie scos din casa, daramite socrul.
3. Daca ii expira cartea de identitate (nu domiciliul) atunci, pentru a beneficia de domiciliu la voi, unul dintre voi, tu sau sotul tau, trebuie sa mergeti cu actul de proprietate la evidenta populatiei si sa declarati ca il luati in domiciliu (nu in resedinta). Daca nu mergeti, el va primi o carte de identitate provizorie si nu mai poate pretinde ca are domiciliul la voi.
4. Tu ai vorbit cu sotul tau? El ce zice?
Ati facut in casa. In casa cui? Ca locuieste si mama ta acolo. Nu e casa ei?
Nu conteaza unde are adresa de buletin, il puteti da afara oricand. Legal, motivand alcoolismul, violenta. Numai ca nu vad o situatie amiabila. Bautura nu face pe nimeni logic.
Socrul are alt loc unde sa mearga? Sa nu cumva sa fiti obligat sa-l intretineti.
Nu are unde locui căci nici mama lui nu vrea să îl primească din cauza comportamentului.acu ….a stat pe banii noștri mereu dar nici să îl agreez dc el mă amenință și mă face să plec din propria casă. casa este facuta pe cele 2 camere care le făcuse un unchi al soțului care a decedat, iar bunicul lui i-a dat lui pentru ca el a muncit acolo.
Daca nu stii sa explici situatia legala a casei, nu putem sa-ti dam sfaturi: ba ca e casa voastra, ba ca este aunchiului decedat, primita de la bunicul. Pe noi ne intereseaza legalitatea, nu altceva.
Cred ca doar un avocat poate sa va lamureasca, prezentandu-i actele, ca tu nu esti in stare sa explici situatia.
Iarta-mi vehementa, dar daca vrei sa primesti niste sfaturi de la persoane care nu cunosc exact situatia, trebuie sa le dai explicatii concrete.
De ce intreb pe numele cui este casa? Deoarece daca este pe numele unchiului sotului tau - frate cu socrul tau - si el a decedat fara urmasi, socrul tau are dreptul la mostenire, parte din casa primita. Dar tu o iei razna cu stransul de gat sau nu stiu ce, care nu are nimic cu drepturile legale.
Cat despre statul pe banii vostri, voi sunteti de vina, in special sotul tau. Nu are unde locui? Sa munceasca si sa stea in chirie. Intre voi si mama lui, obligatia de a-l primi in casa este a soacrei tale, deoarece este ruda de gradul 1, in plus, daca tatal lui nu traieste (ca nu explici ce-i important), el are drept la mostenire cota parte din casa parinteasca.
De aceea ti-am recomandat un avoct.
Deci nici casa ta nu este. Complicat.