| octavia1992 a întrebat:

Sunt o mama a doua fetite superbe, Stefania de 6 ani si Alexia de 1 an jumate,nu avem o locuinta a noastra, stam intr-o casa cu chirie, din care doar o camera este locuibila, camera are 3/4 in care locuim 4 persoane.Sotul meu nu are un loc de munac stabil,lucreaza cu ziua,in constructii,dar acum pe timpul iernii nu are de lucru,nu avem ajutor social pentru ca nu sunt casatorita cu tatal fetelor si traim doar din alocatia fetelor care de multe ori nu ne ajunge. Daca ati putea sa ne ajutati cu orice,este bine venit haine, alimente, lemne, bani, jucarii orice.Va multumim mult Va las aici nr de tel al meu 0733542801 si al surori mele 0743690972

14 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Păi dacă sunteţi aşa săraci, abonamentul la net cu ce-l plătiţi, iar de ajutor social beneficiază şi familia monoparentală.Aşa că lasa-ţi vrăjeala că nu ţine!

| octavia1992 explică (pentru onasis1961):

Inteleg ca nu ti-ai aruncat si privirea mai sus, a mai fost o persoana care mi-a pus aceiasi intrebare ca tine.Sti eu sunt o fata care ma doare de acesta familie, eu le-am publicat povestea pe toate site-urile posibile si am ajuns si pe asta unde rasfoind am mai vazut chesti din astea ca ale mele.Iti dai seama ca familia aia abia traieste de pe o zi pe alta, de unde sa mai aiba bani de internet.Da dupa cum vezi nu poate sa isi faca dosar de ajutor social pentru ca chiar daca mama nu e casatorita cu tatal fetelor in acte ei traiesc in aceiasi casa, asa ca primarul(dupa cum bine te gandesti usl-ist) a zis ca draga oricum asta inseamna ca barbatul tau bani munciti ii aduce in casa chiar daca nu sunteti casatoriti cu acte.

| onasis1961 a răspuns (pentru octavia1992):

Da! Poate ai dreptate, dar el mai mult ca sigur nu lucrează cu carte de muncă să poată primarul să pună asemanea condiţii. Poate merge-n audienţă la Prefectul judeţului şi rezolvă sigur!

| octavia1992 explică (pentru onasis1961):

Iti dai seama ca nu lucreaza cu carte de munca.Primaria le-a dat casa, dar numai pe contract determinat de 1 an si dupa 6 luni dupa ce s-au mutat primarul le-a zis sa se restranga sau sa se mute de acolo pentru ca mai baga inca 2 famili de romi in celelalte doua camere.sti cum sunt romii, dupa cateva zile casa aia a devenit de nelocuit.ce parere ai? de nu ar fi fost omul asta sa ii primeasaca unde stau acum, erau pe drumuri.

| Parkour4Soul a răspuns:

Dar,totusi aveti bani de net.....nu stiu cat de reala e chestia asta deci nu o lua personal.

| octavia1992 explică (pentru Parkour4Soul):

Sti eu sunt o fata care ma doare de acesta familie, eu le-am publicat povestea pe toate site-urile posibile si am ajuns si pe asta unde rasfoind am mai vazut chesti din astea ca ale mele.Iti dai seama ca familia aia abia traieste de pe o zi pe alta, de unde sa mai aiba bani de internet crying

| AndraNicoleta a răspuns (pentru octavia1992):

Si la munca de ce nu se duc?
Si nu ma lua cu "nu-si gasesc".

Fetita de 6 ani e mare. Probabil ca este si la scoala, la grupa pregatitoare sau cum ii mai spune acum. Cea mica poate merge la cresa. Deci mama nu trebuie neaparat sa stea cu ele. Poate sa munceasca.

Si draga mea, nu cred ca roata are cum sa se intoarca chiar asa cum spui tu, si oricare dintre noi sa ajunga in situatia lor. In viata trebuie sa fii precaut si sa ai si tu in permanenta un ban de-o parte. Pana cand nu ai o siguranta financiara (in primul rand!) nu te apuci sa faci copii. Mai faci si doi.

Si nu primeste indemnizatie de la stat ca sta in concubinaj. Pai de ce? Nu te costa nimic sa te cununi.

Nu stiu, dar daca nu e vreo gluma proasta, in mod clar este o inconstienta din partea parintilor. Pacat de copiii aia!

| Parkour4Soul a răspuns (pentru octavia1992):

In cazul asta imi cer scuze.

| octavia1992 explică (pentru AndraNicoleta):

Draga mea andranicoleta in primul rand la sate(ei stau in comuna zau de campie judetul mures) nu exista crese, asa ca esti obligat sa stai acasa cu copilul.In al doilea rand cred ca e destul de explicit mai sus ca lucreaza in constructii, dar acum pe timpul iernii sti bine ca nu se lucreaza, iar in ultimul rand cu 10 clase unde ai vrea sa te angajezi, eu cu liceul terminat plus doua cursuri la zi, la nivel inalt, lucrez intr-o brutarie 7 milioane salar. Daca tu ai relatii mai multe si poti ajuta familia asta cu ceva, tatal este dispus sa lucreze oriunde. Daca nu lasa pe alti sa ajute, care din putinul lor ajuta si pe alti.multumesc

Nu spun nimanui sa nu-i ajute, doar ca asta nu ar rezolva problema. Poate cineva ajuta acum cu bani, haine, alimente etc., dar la un moment dat va fi nevoie din nou de ajutoare si nu poti trai o viata din mila oamenilor si din alocatia copiilor.
Sa se duca la primarie si sa se cunune, ca sa ia indemnizatia aia 800 RON (care zic eu ca e o suma) si sa nu mai faca si alti copii.
Si daca mama nu poate pleca d-acasa (nu stiu de ce, dar tind sa cred ca a facut al doilea copil doar ca sa gaseasca pretext sa nu munceasca) sa-si gaseasca ceva de lucru la domiciliu. Nu stiu, orice. Sa se apuce de croitorie, sa coasa goblenuri, sa faca ceva la care se pricepe. Daca sta la curte, vara isi poate pune si ea ceva in gradina. Macar sa-si asigure mancarea zilnica.

Solutii exista. Trebuie doar sa vrei sa faci ceva!

Ti-am zis intr-un mail anterior ca e greu de crezut ca oricare dintre noi poate ajunge in situatia lor. Eu am trecut acum 2 ani printr-o situatie foarte nasoala. La fel ca tine, cu studii unversitare si etc. nu-mi gaseam de lucru. Asa ca mi-am dezvoltat o "afacere" la domiciliu. Am muncit foarte mult, si ziua si noaptea, dar in 3 luni de zile am obtinut cat n-as fi putut obtine de la un loc de munca intr-un an. Deci se poate!

E exact cum spune vorba aia care mie imi place tare mult: "Poti avea orice daca stii ce sa-ti doresti".

Tu faci o fapta foarte buna ca incerci sa-i ajuti, dar ei trebuie sa inteleaga ca nu pot trai toata viata numai din ajutoare.

Eu le urez multa sanatate (ca exact o boala ar mai lipsi din povestea asta) si sper sa fie bine. Sa se mai intereseze pe la sediul DGASPC din judetul lor, ca ei mai ofera ajutoare persoanelor aflate in dificultate.

Numai bine!

| octavia1992 explică (pentru AndraNicoleta):

Am vrut sa iti trimit un mesaj privat, sa te intreb despre ce afadere e vorba? dar nu pot in calitate de "memebru junior"

Am inceput sa ofer cosultatii online in domeniul nutritional. Mi-am facut mai intai un blog, apoi un site, si asa lumea a inceput sa auda de mine.
Oamenii sunt multumiti ca nu sunt nevoiti sa se deplaseze nicaieri si sunt oarecum si sub protectia anonimatului.
Am avut foarte mare succes, clientii mei faceau progreseze vizibile, iar banii nu intarziau sa apara.
Acum m-am angajat si eu ca tot omul si mi-am cam neglijat mica afacere, si sincer imi pare rau.

Eu am ales sa fac chestia asta pentru ca am simtit ca este ceva la care ma pricep cel mai bine. Orice om se pricepe cu adevarat la ceva si poate dezvolta o mica afacere din chestia aia.

Trebuie doar sa descoperi ceva la care te pricepi cel mai bine!

| vladutboss a răspuns:

Mda... e trist ca niste copii au chef de glume si chiar daca nu este o gluma frate... du-te si impuscate ca TPU na ajuns loc de cersit pentru saraci

| octavia1992 explică (pentru vladutboss):

Nu este nici o gluma,probabil inca esti pustan, cand vei deveni si tu parinte si doamne fereste sa ajungi intr-o situatie dinasta, pentru ca nu stii cum se intoarce roata, vei fi disperat, vei fi in stare sa faci orice pentru copii tai.