| ElianaSc a întrebat:

Cat timp din vacanta de vara a copiilor credeti ca un parinte neimplicat SI cu trecut violent ar trebui sa primeasca prin judecata? Ma intereseaza o cantitate de timp, nu neaparat in sens juridic, ci uman. In practica, nu exista "interesul superior al copilului"; asta e doar o vorba menita sa sune bine. In practica, si celor mai hidosi oameni li se da ceva.

5 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Colegul Ioandelasal este cel mai în măsură să îți răspunda dpdv juridic. Timpul nu îl hotărăști tu pentru că nu e un târg mai ales daca este custodie comună. Noua ne-ai spus doar adevărul tău, poate tatăl copilului/copiilor are alt adevăr de spus. Ce înțelegi prin neimplicat?

| eliancodrut a răspuns:

Din ura fata de fostul sot, debitezi doar prostii.

| ElianaSc explică (pentru AsgaardSephiroth):

Indiferenta, trecut violent inclusiv fata de copii.

Uite, de exemplu, am asistat in sala de judecata la un caz. Un pilot, care nici macar nu era prezent, cerea nu stiu cat timp cu copiii. Cand judecatorul a intrebat "Si cand e acasa"? Avocatul pilotului a tacut malc, nu a avut niciun raspuns, tacere totala (!). Asa sunt unii parinti... vor doar posesie si control.

E adevarat ca nu poti tu sa hotarasti, dar poti sa propui, iar apoi judecatorul va da dupa cum considera.

Insa intrebarea e ce sa propui astfel incat sa nu fie nici prea rau pentru copii, dar nici sa nu fie nimic, ca altfel nu vei fi luat in considerare. E si o intrebare "umana", nu doar juridica.

Si, hai sa zicem ca e vorba de mai multa toxicitate decat scriu aici. Deci intrebarea ar fi de fapt: "cam cat pot sta niste copiii cu un adult toxic astfel incat sa nu sufere PREA mult"? Nu exista "interesul superior al copilului". Asta e doar o vorba frumoasa.

| ElianaSc explică (pentru eliancodrut):

Linisteste-te, nu stii "the big picture". (De iesiri violente nici nu am mai povestit.) Mi-am modificat intrebarea. Ce nu-mi plac mie oamenii care acuza fara sens. Ori poti sa ajuti, ori taci.

| eliancodrut a răspuns (pentru ElianaSc):

Sa taca sa-i spui mamei tale care nu te-a educat.