Colegul Ioandelasal este cel mai în măsură să îți răspunda dpdv juridic. Timpul nu îl hotărăști tu pentru că nu e un târg mai ales daca este custodie comună. Noua ne-ai spus doar adevărul tău, poate tatăl copilului/copiilor are alt adevăr de spus. Ce înțelegi prin neimplicat?
Indiferenta, trecut violent inclusiv fata de copii.
Uite, de exemplu, am asistat in sala de judecata la un caz. Un pilot, care nici macar nu era prezent, cerea nu stiu cat timp cu copiii. Cand judecatorul a intrebat "Si cand e acasa"? Avocatul pilotului a tacut malc, nu a avut niciun raspuns, tacere totala (!). Asa sunt unii parinti... vor doar posesie si control.
E adevarat ca nu poti tu sa hotarasti, dar poti sa propui, iar apoi judecatorul va da dupa cum considera.
Insa intrebarea e ce sa propui astfel incat sa nu fie nici prea rau pentru copii, dar nici sa nu fie nimic, ca altfel nu vei fi luat in considerare. E si o intrebare "umana", nu doar juridica.
Si, hai sa zicem ca e vorba de mai multa toxicitate decat scriu aici. Deci intrebarea ar fi de fapt: "cam cat pot sta niste copiii cu un adult toxic astfel incat sa nu sufere PREA mult"? Nu exista "interesul superior al copilului". Asta e doar o vorba frumoasa.
Linisteste-te, nu stii "the big picture". (De iesiri violente nici nu am mai povestit.) Mi-am modificat intrebarea. Ce nu-mi plac mie oamenii care acuza fara sens. Daca nu poti sa ajuti, atunci prefer ignorarea, decat imaginarea de scenarii.
Ca pilit ești foarte mult plecat, probabil omul plănuia să își ia un anumit timp.liber pe an pentru copii. Așa pot spune și eu că cu toții am întâlnit zeci de femei care dau pe acasă doar in vise, pentru că ele sunt actrițe și copiii sunt crescuți de ceilalți membri de familie și bone.
Cu chestia cu violența nu sunt nici eu de acord. Cel mai bine te sfătuiești cu un avocat. Nimeni (de pe aici) nu cred că e în măsură sa t sfătuiască in privința "cuantumului" de timp. Baftă.
Nu inteleg la ce te referi. Daca te referi la abuz asupra copiilor, exista protectia copilului. Insa multi nu apeleaza la asta pentru ca statul iti ia copilul si il pune intr-un centru de plasament, unde este mult mai rau decat acasa cu acel parinte.
Daca te referi la puscarie, nu are sens. Ca vacanta de vara a copiilor dureaza aproximativ 3 luni. Pentru ce sa faca un parinte puscarie doar ca sa stea 1-3 luni?
Formuleaza ai clar intrebarea, pentru ca nu cred ca intelege multe lume, ce anume vrei tu sa transmiti.