In primul rand parintele reprezinta o autoritate. Apoi el trebuie sa fie prieten, confident pentru al sau copil
Nu chiar...eu consider ca si cadrelele didactice sunt caun al 3-lea parinte pentru copil (si nu, nusunt profesor...nici mama, nici tata)...parintii pur si simplu reprezinta un indrumator in viata... cei care ne deschid primele usi ale vietii...
Parerea mea este ca un parinte doreste ceea ce este mai bun pentru copilul lui, un parinte trebuie sa fie prieten bun cu copilul sa-l ajute ori de cate ori are nevoie, este indrumatorul primilor pasi in viata, este cel care te indruma sa iei calea cea dreapta, este un exemplu pentru tine.
Parintii sunt sprijinul primilor pasi in viata, sunt eroii de care avem nevoie pentru a dobandii curaj, sunt raza de lumina cand ne cuprinde intunericul, sunt singurii care ar renunta la viata lor pentru noi copii, sunt cei ce ne ofera cu toata dragostea darurile vietii.De aceea trebuie sa-i pretuim si sa le oferim dragostea noastra si multe bucurii cat ii avem in viata.Trist este ca mai devreme sau mai tarziu Dumnezeu ii ia de langa noi.
Parintele trebuie sa fie in primii ani un frate mai mare sa aiba cu cine se juca, la soala colegul lui de banca la adolescenta cel mai bun prieten sa aiba unde veni pentru cel mai bun sfat. daca incercam sa fim autoritari o sa-i indepartam fara sa stim unde am gresit.
anonim_4396 întreabă:
Camper123 întreabă: