| BeT a întrebat:

Cite ore pe zi ar fi necesare unui parinte sa se ocupe de educatia copiilor lui?

Răspuns Câştigător
| vallery a răspuns:

24 de ore. Un parinte nu-i da copilului lui educatie cu ora, ci tot timpul. Asta e parerea mea.

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Daca merge la gradinita sau la scoala, trebuie sa faci un efort si zilnic sa faceti impreuna o activitate, minim o ora. Asta insemnand, in functie de varsta, sa faceti un puzzle, sa desenati, sa modelati cu plastilina, sa ii citesti povesti daca e mai mic, sa va jucati afara, orice e binevenit, atata timp cat sunteti impreuna si interactionati cu el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat mai mult, evident. Minim o ora, as spune. Dar cred ca e important (ca ai folosit termenul "copii"- la plural) este sa fie lasati sa se joace si singuri, fara directa interventie a unui adult, ci doar sub o supraveghere cat mai discreta, pentru a invata sa-si rezolve problemele (inevitabile) fara arbitru (parinte).

| gigiro a răspuns:

Vallery a raspuns corect, educatia copiilor dureaza 24 de ore si in unele situatii poate dura toata viata daca e cazul. Chiar daca esti batran, tot apelezi la parinti pentru un sfat o sugestie.Credeti ca o mama batrana nu-si educa copilul matur sa nu mai fure, si el tot fura si tot ajunge in inchisoare? Cind spui educatie, nu spui morala, critica, impunerea cu forta a ideilor. tale de adult. Educatia e un proces mult prea complex si de aceea se face cu orice ocazie. De exemplu : cand ii spui copilului sa desenam impreuna, ii educi simtul estetic.etc. Educatia este un proces continuu si dureaza pe toata durata vietii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer? De un copil trebuie sa te ocupi 24 din 24 de ore, fie ca dormi, fie ca esti la servici tot te gandesti la el! in mod direct il educi si prin propriul tau comportament :daca va vedea ca esti bun, va incerca si el sa fie asa, dar daca va vedea ca ai ales calea mai usoara, aceea de a fi de partea raului prin multitudinea de pacate pe care nu le insir aici sa nu se pictiseasca unii useri, atunci sa nu te miri ca si copilul tau va face aceleasi greseli ca si tine, poate unele mai mari! Bineinteles, fiecare varsta are o anume nevoie, cand este mic trebuie sa ii explici tot ce i inconjoara, sa prinda firul vietii, cand creste il ajuti la scoala, la teme, macar pana in clasa a patra sa fii sigur ca merge pe drumul drept, apoi, la anii adolescentei te preocupa si pe tine prima lui iubire, retraiesti si tu cumva cu el intrega ta viata, mai cresti odata cu el! eu una asa am simtit, si a fost, este si va fi minunat!
E greu, dar cate bucurii iti aduce educatia unui copil! Cand il vezi bine integrat in societate si apreciat de cei din jur pentru omenia lui simti ca iti iei zborul de bucurie!