|

De ce sora mea mai mare tipa mereu la mine si când nu tipa ma ia la nisto? Eu cred ca este invidioasa ca am o relatie mai buna cu parintii decat ea, dar gura ei mare au facut toate astea. I-am spus sa inceteze, dar nu ma asculta, de mentionat e ca are multe frustrari. Probabil, crede ca o spun la mama, dar de obicei incerc sa nu-i spun pentru ca si asa, parintii mei nu au o parere buna despre ea in urma actiunilor ei deplasate.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Dacă crezi in oameni, asa cum reiese din nickname-ul tău, atunci ar trebui sa crezi și în sora ta. E critica dar asta nu înseamnă că nu ați putea fi doua surori "belea".winking încearcă sa-i faci pe plac sa o surprinzi cu un cadou mic, etc.
Dacă chiar nu merge atunci abandonezi situația.
Dar crede-mă ca nu e deloc bine ca frații sa nu se înțeleagă. O spun din experienta.
Încearcă cât încă poți sa restabilesti relația, chiar dacă nu tu ești cea care a "distrus-o".

Asta dacă vrei să-ți devina ca o prietena, dacă nu o sa fiți mai totdeauna ciondanite.
Încearcă și daca nu merge, înseamnă că ea trece printr-o schimbare, nu ca n-ar vrea dar probabil vrea sa fie singura un timp.
E o perioadă în care majoritatea tinerilor prefera sa nu fie "bătuți la cap" de frățiorii mai mici.

Nu trebuie sa te superi, nici sa pui la suflet. Nici sa crezi ca pe tine părinții te iubesc mai mult, chiar dacă pare sa fie asa. Ar trebui sa fii mulțumită atunci când toți vă iubiți în egala măsură.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Discuta cu parintii sa o i-a la rost si sa faca disciplina cu ea, daca eram taicatu o luam si o dadeam afara din casa, nu se poate asa ceva ori isi vede de treaba sau valea calugareasca. Nu permiteam sa iti distruga psihicul.

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

*prefera
scuză-mi și greșelile pe care nu le sesizez.

| a răspuns:

Sora ta incearca sa se impune! Te a vazut ca esti mototol si isi varsa toti nervi pe tine...

| a răspuns:

Nu stie sa si gestioneze emotiile.

| a răspuns:

Pentru mgtow: Frate te rog scapă de aceasta mentalitate, nimeni nu o sa mai te iubească daca continui sa fi așa negativ

Am scris aici, fiindcă mi-a dat "ignoră" : )

| a răspuns:

Cred ca ar fi normal si corect sa deschizi acest subiect cand sunt si parintii tai de fata, pentru a se discuta in 4 si a se vedea reactia ei, directa.
Evident, parintii vor fii cei care vor decide ce trebuie sa faca cu sora ta, fiindca nu-i normal sa lasi un copil cu probleme psihice, netratata sau neajutorata, ca poate degenar in probleme grave, mai tarziu, ajungandu-se la automutilare sau chiar sinucidere.