anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De la ce varsta e bine sa-nveti sa mergi pe bicicleta? Fi-miu are 5 ani, e prea devreme?

11 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Copii mei au invatat de mici sa mearga cu bicicleta, incepand cu tricicleta si cu bicicleta cu roti ajutatoare in spate, roti ajutatoare la care se poate renunta, in jurul varstei de 5 ani. Depinde si de copil, sunt copii mai curajosi si care au un simt al echilibrului mai dezvoltat si sunt si cei care sunt mai tematori si doar in copilarie mai pot invata, pentru ca, dupa ce cresc, vor intampina dificultati in a invata ori nu vor mai invata de loc sa mearga pe bicicleta.
Trebuie ajutat copilul sa inteleaga ce raspundere are daca merge deja pe bicicleta si sa mearga doar pe trotuar si prin zone unde nu circula masini, pentru ca regulile de circulatie, nu le sunt la indemana la varste asa de mici. De aceea, cand merg cu bicicleta, la varste mici, trebuie sa fie in preajma lor un adult, care sa-i poata supraveghea. Deci, fiul tau poate avea bicicleta lui si poate fi invatat sa mearga cu ea, dar doar in prezenta voastra. Multa sanatate si mult succes.

| Farcas a răspuns:

Nu e devreme, e numai bine.Eu am 17 ani si nu stiu sa merg, iar acum sincer imi pare rau ca n-am invatat cand am fost mai micuta. E mai bine sa invetze de mic, pentru ca mersul pe bicicleta ajuta. Iar daca v-a invata de pe la varsta lui, ii va fi si mai usor (prinde mult mai repede) si nici nu-i va fi frica.

| Denysa-Myhaela a răspuns:

E numai bine eu am o nepotica a invatat de la 3 ani sa mearga pe bicicleta cu roti ajutatoare si dupa un an si ceva a inceput sa mearga pe bicicleta normala desigur pentru. varsta ei.

| JackieSue a răspuns:

E super bine.Eu am invatat la 6 ani.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Pentru inceput se ataseaza la bicicleta doua rotite mici care sa-i tina balansul ca sa nu cada.Sunt copii care de la 3 ani merg pe bicicleta, eiiiiii si cate cazaturi am luat si noi, sa fim sanatosi, altfel nu ne facem mari, fara sa luam contact si cu solul.Succes.

| Lorenyk a răspuns:

Nu e devreme. e mai bine asa, ca acum nu isi da inca seama ca poate sa cada, sa se loveasca, si nu ii e frica. daca va creste mai mult si va sti toate astea, poate sa ii fie frica si sa nu vrea sa incerce. e bine sa ii obisnuim de mici. spun din proprie experienta. eu nu am invatat cand eram mica sa merg cu rolele, iar acum am incercat o data, am cazut, m-am julit putin si mi-e frica sa mai incerc. cand esti mic, iti trece repede sperietura. ca indiferent ce varsta ai, atunci cand abia inveti, e imposibil sa nu cazi macar o data.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e prea devreme...Eu am invatat pe la 6 ani, dar am o nepotica care merge pe bicicleta de la 4-5 ( avea o bicicleta speciala, cu roti ajutatoare). E mai usor sa inveti sa mergi pe bicicleta cand esti mic si nu iti este teama.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Al meu a mers de la 3 ani pe cea cu doua roti, probleme nu ar fi, doar ca trebuie sa ii explicati ca trebuie sa respecte regulile de circulatie, sa poarte casca de protectie si genunchiere.pana se deprinde cu mersul ar fi bine sa il supravegheati, cazaturile si loviturile la cap sunt destul de frecvente.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga mea baiatul meu a mers de la 1 an si 7 luni pe tricicleta si apoi pe bicicleta cu ajutatoare asa ca pune-l la treaba ca e mare te pup

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am un baietel de 2 anisori si deja merge pe bicicleta cu 3 roti bineinteles... avea un an jumate cand a primit o bicicleta de Paste si de atunci asa de mult i-a placut ca a invatat foarte repede

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am invatat dela 5 anisori si acum am 11 ani si merg mai bine decat oricine sunt inscris la concursuri de picilete am o semi cursiera si un dhs dar nu stiu dela cati ani poti merge pe bicicleta ca am un proiect de facut