anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Despre complimente intre prieteni.
V-as ruga sa aruncati o privire la acest clip.
https://www.youtube.com/watch?v=t7iny9VVp8E
Mie mi se pare...stanjenitor sa faci asa ceva cuiva, iar, eu de felul meu, ma simt si mai stanjenit cand primesc, poate altii se simt flatati. Insa pare asa mai „awkward" mai ales daca-s chestii ce tin de aspectul fizic (infatisare/tinuta, s.a.) si mai ales sa vezi 2 baieti complimentandu-se asa mult prea dragut. Nu zic ca pare gay, dar oare chiar e necesar sa te complimentezi asa intre prieteni?

Eu am un ~prietenash~ care mananca complimente la desert si se cam supara pe mine ca eu stiu numai sa-l critic, cica. :)) Eu sunt mai mult genul „if I don't insult you daily then I don't like you". Se plange ca eu nu-l complimentez mai deloc.

Adica mi se pare ok sa-ti complimentezi un prieten pentru o camasa noua sau mai stiu eu ce, dar mi se pare ciudat in general ca intr-o prietenie sa fie neaparat nevoie de asa ceva. Poate pare mai putin ciudat intre fete, oare? Ideea e ca eu consider ca-ti arati aprecierea fata de cineva si altfel. Voi ce considerati despre complimentele intre prieteni, mai ales intre baieti? Cam ce bariera v-ati impune? Credeti ca cei care vor asemenea complimente tin sa-si hraneasca doar ego-ul / stima de sine?

20 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Trebuie să fii un ratat mare de tot să cerșești complimente sau să te aștepți să primești mereu.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Nu e chiar genul asta. Adică nu vine zilnic sa iti reproșeze ca nu i-ai zis o vorba frumoasa. Ce mă deranjează pe mine însă e ca nu apreciază poate lucruri mai importante pe care le-am facut pentru el...ii pasa mai mult de niste simple vorbe in vânt care sa-l măgulească / flateze. sad Astfel se simte cineva.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum spuneam...Nu este normal. Acum e nasol să te gândești că un om este în felul ăsta, mai ales dacă îți este apropiat. Cel mai bine e să îi explici odată, să nu insiști, și dacă înțelege foarte bine, dacă nu, nu știu. Un om trebuie să judece foarte bine anumite situații și să învețe să aprecieze ceea ce trebuie să aprecieze, dar ca să învețe să aprecieze trebuie să vadă lucrurile foarte bine și să aibă putere de discernământ peste medie.

Tocmai asta e faza. Nu prea le are cu vederea...nici măcar literalmente...dar figurat. sad Faza e ca numai pe mine ma face vinovat. Ce cred eu e ca atunci când îl prezinti altora sau când abia va cunoasteti e normal sa vina acolo niste complimente, dar dupa ani buni nu stiu ce rost mai are. thinking

Daca fac putin misto de el sau fac niste glume mai răutăcioase intre prieteni cică îl insult si ca nu stiu ce. Face pe sensibilul, băiatul lui mami. Dar când ma insulta el si o face mai ales daca îl contrazic cu ceva. Si el o face bine...nu în gluma.

laughing Nu prea am soluții, un om se schimbă greu, mai ales la vârsta lui, tot ce poți să faci e să îi spui. Dar e aiurea. Cred că te irită situația.

I-am spus degeaba. Pur si simplu e foarte ofticos si-mi reproseaza ca „glumele" mele au inceput sa fie proaste si sa-l faca sa se simta un nimeni. Pff...in fine, nu de asta am postat întrebarea.

Ce as vrea sa stiu, la modul general, nu neaparat cazul meu particular, e ok sa faci complimente cum fac aia in clip? Adica eu nu ma vad in stare. Tu cum ai proceda? Ai evita astfel de remarci pentru vreunul din amicii tai?

Nu cred că este normal. Nu aș face așa ceva. Aș face când aș simți că e nevoie. Acest gen de complimente mi se par nule, fără valoare.

Asa cred si eu. Iar sa fortezi complimente de undeva, daca chiar nu sunt gânduri sincere, n-are rost. Plus ca acele complimente pe care si le fac cei din clip sunt mai ...sensibile, intime, greu de spus.

Mai in gluma sau nu, e si putin ciudat sa-ti tintesti amicul in ochi prea intens. rolling on the floor

Mersi!

| AliGab a răspuns:

Raspunsul meu la ultima intrebare a ta este "Da" si cu asta cred ca am spus tot

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Fiecare vede lumea prin prisma propriilor ochi si pericolul ce se strecoara subtil aici e parerea ca toti ceilalti percep lumea ca si noi. Dar asa sa fie oare? Tu ce crezi?

| CoquiNessa a răspuns:

Mi se pare ok sa se complimenteze dpdv mental...fizic, nu prea e manly, parerea mea.

gen cand 2 tipi au o discutie mai profunda, isi dau sfaturi cu privire la relatii de ex, si ala care primeste un sfat sa ii zica "mersi fratele meu, o sa tin cont, apropo, ti-am mai zis vreodata ca ai o minte bengoasa si ca imi face placere sa discut cu tine?".

cam asa ceva.

de fete nu discut, de la o vreme fug de prietene fete, nu le suport, nu rezonez cu ele, nu pot fi eu, acida, cam cum ai zis tu, sa faci anumite glume sau critici in spirit de buddies.
fetele tin dusmanie in general si rar dau de una sa gandeasca ca mine, sa rezonam.
baietii sunt mult mai ok.

btw, se termina lumea la amicul asta al tau? ca ti-am citit commurile de aici cu privire la relatia voastra, si din cate zici, se comporta ca un razgaiat cu basini in cap uneori.

sau esti unul din cei care nu prea da de oameni ca el si daca renunti la el, ti-e teama ca ramai singur dpdv amici?

| anonim_4396 explică (pentru CoquiNessa):

Interesanta perspectiva ta cu fuga de prietenii intre acelasi sex. Mai aflu si eu ceva nou pentru mine.

Iar cu el ma inteleg bine in 90% din timp, doar ca pentru el conteaza aia 10% mai mult, anume orgoliul lui (mandrie, ego). Iar asta doar recent (de anul asta). Pana acum nu era asa preocupat.

Nu pot sa nu ma gandesc la scena asta din Breaking Bad, asa super tare, parca ni se aplica, el cel cu ochelari (Walter), iar eu Mike.

https://youtu.be/a6R5yBL1LSI?t=3m2s
De la 3m2s pana pe la 3m31s.

Apropo, daca nu l-ai gasit pe tipul asta inca:
https://www.youtube.com/watch?v=Lun7SoXwJk8

Cauta-ma pe mine. =)))))) :))))

| CoquiNessa a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa de interesanta is de este important sa afli ceva nou pentru tine despre mine si sa tii minte perspectivele mele?

meh, nu e prima oara cand zic asa ceva.

legat de filmulet, eu inteleg ca you had your time with him, dar cum ziceam, se termina lumea la el?
stiu cum e sa renunti la cineva desi you had great times si simteai ca e unic/a, ca nu vei mai intalni un om ca el.
asta te intareste, e si sadomasochistic...mie una imi place dorul, sa ma chinui.; si daca chiar vrei si-ti impui, il vei uita eventual si vei intalni altii cu care il vei inlocui.
desigur, excludem cazurile cand x chiar merita sa renunti la el...ma refer la nasoale grave facute de el/ea.
tu ai zis doar de o chestie egotistica din partea lui, si eu iti zic sa incerci sa let it go for a while.
ia incearca.
new level of 50 shades of grey...50 shades of (mental, soul) grief.

Hm, as putea sa ma fac mov in cap...si in loc de matze o sa am caini pe pulover.

btw, sa-ti notezi in carnetelul tau "lucruri bengoase si unforgettable de stiut despre Coquinessa" ca urasc matele.

si oricum, nu vad rostul, ca daca am o discutie mai aprinsa cu tine, imi zici sa tac, ai vazut...deci, no fun.

Nu pot sa te contrazic. Nu se termina lumea, doar ca ma simt de parca si cum as pierde la Super Mario... daca-i dau drumul definitiv in lumea lui. big grin
Nu ma simt chiar victorios daca merg inainte cu altii.

Pai daca esti sinistra, ce sa-ti fac. laughing

Cu mine mereu o sa te simti victorios.
hai sa te fac sa il uiti... iubirea mea, my sarcastic soulmate.

come closer...closer...

come to Coqui...NOT!

| Sunshine23 a răspuns:

Un compliment trebuie sa vina din inima. Daca in fiecare zi trebuie sa arunci cu tona de complimente in cineva ca sa-l faci sa se simta bine, nu va mai avea acea senzatie speciala iar in fata celor care nu va cunosc (sau poate si celor care va cunosc) vei parea un lingusitor. Pe unii oameni trebuie sa-i cocolosesti prea mult pentru a se simti bine, si nu e ok deloc. La urma urmei ce-i prea mult e prea mult. Eu zic ca trebuie sa-i spui prietenului tau sa nu-si mai ia lumea in cap pentru ca nu o sa stea lumea toata viata dupa el.
Eu una gasesc dragut ca baietii sa se complimenteze dar nu in exces.
El are nevoie de complimente pentru ca s-a obisnuit cu ele, de vina fiind si cei din jurul sau care nu au avut nimic de comentat in privinta acestui lucru.