Dacă trec printr-o perioada grea, este normal să ceară, și normal să le dai. Dacă au bani și tot cer bani, atunci ești doar folosit. Dacă nu stai cu ei, poți înceta să le dai oricând.
E normal, nu sant conditii bune de trai in tara noastra, necesita sprijin daca au fost exemplari pentru tine
Este normal sa contribui la cheltuielile casei daca esti cu ei. Nu prea spui tot.
E normal sa iti ceara bani mereu, ca si daca ei aveau, ti-ar fi dat tie mereu, inseamna ca nu au si e nevoie.
Daca tu ai avea nevoie si ar avea ti-ar da pana ai muri! Asa ca de ce nu poate fi si invers? Sunteti o familie, aia e, va ajutati unii pe altii.
Nu ti-ar fi cerut daca aveau.
Daca iti cer aiurea desi au, atunci da, nu e bine deloc.
Bani oferi cand e necesar si foarte urgent, nu aiurea.Eu una asa fac.
Nu cred ca trebuie sa le spui tu cand iei salariul, sau sa le spui ca ai bani.Ia mai zi "Nu am" si vezi ce se intampla.
Principiul "te-am facut, te-am crescut si acum imi scot pârleala". Normal nu e dar la noi nu ai ce sa vrei.
Da.
Dacă locuiești încă în casa lor împreună cu ei la 21 de ani, și ai un salariu, e normal să contribui la cheltuielile casei.
Dacă nu stai cu ei, nu.
Nu e normal.
Dacă ești,, auto-suficienta'' dar încă locuiesti in casa parintilor, e o chestie de bun simt sa participi la chiria casei, facturi și mâncare. Ca să nu creezi discuții în familie, estimează cam care sunt costurile lunare, împarți la câte persoane trăiesc în casa voastră, și-ți plătești în mod just partea.
Desi am fost autonom încă de la 18 ani, pana am părăsit casa parinteasca nu existau banii mei, banii tai, ci doar banii nostri, am avut un respect ENORM pentru ai mei parinti (din nefericire nu mai sunt în viata) și le-am înlesnit și ușurat viata cu toată ființa și puterea mea. Și când am plecat de-acasă pe drumul meu, știam ca acasă le era greu, chiar dacă munceau din răsputeri, dar nu i-am lăsat de izbeliște. Eram printre străini și cu tot banii și efortul meu, nu am reușit sa salvez viata mamei care s-a stins prematur la numai 48 de ani. Ah ce-as da anii înapoi și mi-aș da și inima nu doar banii sa mai fi trăit vreo 10 ani.
Dar nu e greșit sa iei măsura asta, dacă te simți exploatata și consideri ca,, dai prea mult'', în casa. Cheers
Nu trebuie sa îți para rău că le dai părinților tai bani, ei te au crescut, educat, luptat sa muncească sa ai toate necesitarile, or fi și ei bolnavi, ești o fata puternica și ai tot respectul meu, ca ești o fata independenta și ca îți ajuți familia, dar sa nu îți para rău niciodată! sa le dai chiar și atunci când nu au nevoie /nu îți cer, când nu ii mai vei avea și te vei uita din nou la întrebarea postata de tine, te va lua plânsul, și îți vei da cu palma în cap ce inepție de întrebare ai putut pune, eu nu mai am părinți, și as face orice sa o am măcar pe maica-mea înapoi, mi as da toată viata, doar sa o vad o săptămână. O sa vezi ca în viata toți te vor dezamăgi; frații, cunoștințele, prietenii, chiar persoana pentru care tu ai fi în stare sa bagi mana în foc, părinții tăi în schimb te vor iubi în felul lor necondiționat.
Normal că da, cand erai copilă, părinții tai ți-au dat bani când aveai nevoie? Eu așa fac, îi dau bani mei parințiilor
Este destul de logic sa iti ceara uneori bani pentru ca atunci când erai mic te-au crescut și au avut grija de tine. Nu neapărat mereu, dar ar trebui sa ii ajuți și sa le porți respect. Si faza cu,, sa ne facă noua viata grea" pai sa crești un copil nu e deloc usor( lipsa somnului, cheltuieli financiare, etc) ( am auzit de la rude) fără supărare
Eu întreb altceva și tu răspunzi paralel.Lasa iarba te rog frumos, și du-te la spital saracule/saraco.
duscha întreabă: