În primul rând gândește-te că și părinții tăi au fost elevi la un moment dat iar în 12 ani de școală e imposibil să nu fi luat niciodată o notă mică. Apoi, cel mai bine este să fii sinceră, căci la urma urmei tot va afla, la o ședință, sau când se va încheia media.
Spune-i exact cum a fost situația... nota 6 nu este o notă atât de proastă. Este peste 5, deci e notă de trecere, iar dacă iei un 2 de 10 până la sfârșitul semestrului, vei avea media 9.
În plus, poți să îi explici că nota nu relevă faptul că nu ai învățat, ci că nu ai înțeles exact tot ce ți s-a predat. Dacă nu învățai, luai 4... Spune-i să nu își facă griji că vei repara nota cu un 10, și că vei munci mai mult ca să înțelegi de acum înainte. Nu e ca la română unde înveți un comentariu sau o definiție și iei 10. Pe lângă învățat, trebuie să și înțelegi ca să poți aplica formule, teoreme, etc... Plus că sunt persoane și persoane - unii au înclinații spre științele exacte și înțeleg cu ușurință unele lucruri pe care alții nu le pot pricepe la fel de ușor. Sunt sigură că va înțelege.
Baftă!
Spune-i asa: mama,am cont pe TPU,stau toata ziua pe net,n-am chef de invatat,detest matematica, vreau sa ma fac top-model si am luat un sase la mate. Si mai cred ca maine voi lua un cinci, pentru ca matematica tot nu-mi intra in cap.Sau poti sa-i spui. adevarul.
Bucurate ca ai trecut, ii zici ca ai facut tot posibilul sa iei o nota mai mare dar din pacate atat ai reusit sa scoti.
Dumnezeule Mare! Un 6? asta e nota rea sau ceva ce ar trebui sa ascunzi. Eu sunt la profil mate-info si daca printr-o minune sa intampla si iau si eu un 4.50 dau petrecere. SI tu crezi ca un 6 e asa rau?
Daca esti o eleva buna la mate, spune-i ca a fost un accident, ca nu te-ai simtit bine, il vei corecta...
Nu,asta e varianta corecta:
Hei, stiti cum as putea sa ii zic mamei ca am luat un 8 la biologie
?[ notele sub 8 sau 8 o enerveaza rau
]
Am citit raspunsurile date la intrebarea ta, dar... nu au acea scanteie malefica, de care ai nevoie ![]()
Eu zic... cel mai bine e sa ii spui ca te-ai indragostit de un muncitor in constructii de 45 de ani si esti insarcinata cu copilul lui. Daca esti convingatoare, socul va dura cateva minute bune. In acest timp poti sa ii spui si ca ai fost exmatriculata si ea inca va zambii de fericire ca chestia cu ala de 45 de ani a fost o gluma ![]()
Succes!
Pe sincer orice elev mai ia si cate o nota mai slaba, nu cred ca se va supara de la un 6 daca tu ai note bune in rest.
Si daca iti va zice ceva ii spui si tu ca nu se va mai intampla, ca doar sunt elevi care nu trec de 6.
Poti sa ii zici mamei tale ca ai luat 6 fara nicio problema. sunt sigura ca ea cand a fost eleva nu a avut numai 10. O sa te inteleaga. Suntem elevi, dar avem si viata, nu trebuie sa invatam non-stop. si eu am luat azi unul la fizica, dar fizica in clasa a X-a la matematica informatica intensiv engleza e super grea, o sa inteleaga. bafta!
Pai ii zici asa pur si simplu...si ii zici ca data viitoare promiti sa iai nota mai mare.dar sa te tii de promisiune. daca chiar regreti ca ai luat nota aceea si te pui si inveti o sa vezi ca nu va fi suparata pe tine
sper ca te-am ajutat:*
E bine ca ai luat 6 si nu 4 ca nota 4 e nota prostului asa se zice daca ai o legatura destul de buna cu mami poti sa ii spui da cu dulcegarii![]()
ca asa e frumos![]()
vrajeli din alea cu "mami stii cat de mult te iubesc eu pe tine"![]()
glumesc
fa exact cum am spus mai sus cu intelegerea
Pur si simplu am luat 6 si gata ce ei nau luat niciodata se intampla eu am luat 2 la fizic si i-am zis si ce vrei no sa te omoare ce pana acu nai mai luat trece oricum scoala mi se pare o prostie parerea mea.
"hei... mami. auzi. m-o ascultat azi la mate
si nu am prea stiut
da lasa ca mi-l scot eu cumva ok?
" => urmata de o pedeaspa de max 1sapt
sper ca te-am ajutat
Mama mo scos la talba era un exercitiu greu tare care nu il intelegeam doarece tipa la mine profesoru si pe ceilalti eu ajutat si mie mi-o pus 6
"Mama te rog sa nu te superi pe mine a am luat o nota mica"
ea o sa zica ce nota?
iar tu "Un...6"
sau simplu "MAMA AM LUAT UN 6 LA MATE!"
Da
-Draga mama stiu ca te vei supara dar am luat un 6 si promit ca fac mai mult de atat! si nu va face nimic
Poti sa vii a 2 a zi de la scoala suparata si cand intri in casa sa te impiedici(dace este la servici o sa te duci la ea si in fata ei sa cazi). Ea o sa te ridice tu o sa plangi. In aceea zi tu o sa spui asa MAMI TE ROG SA NU MA CERTI DAR AM LUAT UN 6 LA MATE SI MAMI ITI PROMIT CA MEDIA O SA IMI IASA 10 SAU 9. Eu nu am vrut sa am aceasta nota dar profesorul sau pofesoara a venit nervoasa de la alta clasa. Si am dat test sau m-a scos la tabla si nu am stiut pentru ca el tipa.
Succes :*
oOoLadyMoOo întreabă:
Funny0Face întreabă: