anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heii TPU.
Am o problema acasa. Ma rog, cu banii.
S.au mai cumparat cateva lucruri prin casa si nu mai sunt bani.
Ma rog, mai sunt, dar nu cum erau.
Inainte, in fiecare weekend mergeam pe la mall si imi luam cizme, genti, cate 500 - 1000 de lei pe week. Acum, daca e sa merg, mai mult de 300 de lei nu cheltuim. Imi e si mi-e rusine sa le spun. straight face. Sau, la scoala, inainte aveam cate 20-30 de lei, acum 5-10 lei. straight face
La telefon inainte imi venea factura 60 de lei, acum daca depasesc 35 de lei fac scandal.
Am avut banii mei [ 800 lei]. De 500 de lei mi.am luat telefon [ma rog, au mai pus si ei 500] Si 300 de lei s.au dus pe la scoala.
Acum, nu stiu straight face
Nu sunt obisnuita asa. Probabil ca ziceti ca sunt rasfatata, etc, dar chiar nu ma pot obisnui! Cum pot castiga mai multi bani de buzunar? Mentionez ca am 13 ani, deci nu prea multe posibilitati! straight face

Multumesc tuturor care au citit.

Răspuns Câştigător
| michelia a răspuns:

Trebuie sa te impaci cu situatia. Asa cum si tu aveai un anumit standard, il aveau si parintii tai. Si pe ei ii afecteaza. Va adaptati cu totii la situatia de acum si nu aveti de ales.
Tu esti prea mica incit sa poti face rost de bani altfel decit de la parinti.
Oricum, din ce descrii ai inca destui si un standard decent.
Din felul in care ai formulat intrebarea se vede ca ai o educatie frumoasa primita de la parinti; faptul ca iti este rusine sa le spui lor in fata asta spune destul. Asa si trebuie sa-ti fie.
E o perioada ceva mai dificila la voi in casa dar nu dramatica. Incearca sa-ti gasesti si alte placeri in afara de a face cumparaturi. De fapt acum ai parte de o mica lectie folositoare, chiar daca nu ii vezi partea buna.

| AlleSss a răspuns (pentru michelia):

Mulțumesc. Ești singura care m.a ajutat. happy

38 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Uite o idee, incepe sa vinzi din haine, cizme si genti, poate si telefonul, si da banii parintilor tai ca ei stiu mai bine pe ce sa cheltuiasca sa va fie la toti bine, nu numai sa fii tu cool la scoala.

| suntserios a răspuns (pentru thealchemist):

Tare raspunsul tau, cum vrei sa se desparta de saracele hainute cumparate cu atat truda din banii munciti zi de zi

| mihaibrasov a răspuns:

Da, esti prea rasfatata. Sunt familii care traiesc o luna intreaga cu banii tai de buzunar. Cred ca ar trebui sa fii mai recunoscatoare cu ceea ce ei, chiar si cu mai putin decat aveai, esti mult peste (d.p.d.v. financiar) ce au majoritatea copiilor.

| darrio2007 a răspuns:

Astea nu sunt probleme.Altii cheltuie o data pe luna sau mai mult 300 lei intr-un week-end.Pentru niste fite.Sa te vad cand vei cheltui banii munciti de tine ce fel va fi.Nu esti rasfatata.Esti prea rasfatata.

| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Da,esti rasfatata.Sa fim seriosi, cu 20-30 de lei ce faci la scoala? Iti cumperi o sticla de apa si mancare.Mai mult de 10 lei MAXIM nu cheltui.In fiecare weekend 1000 de lei mi se pare un pic exagerat.Esti materialista si deja ti s-a format acest obicei de a cheltui banii pe lucruri care nu iti trebuie neaparat.Mai multi bani pentru ce? Suma de 10 lei, e suficienta.

| Kaℓi a răspuns:

N-are rost sa o certati, parintii sunt de vina daca e asa cum spune, dar ma indoiesc ca e... cum sa-ti iei la 13 ani, saptamanal, cizme si genti de 1000 lei? laughing

Sunt curioasa cui o sa dai funda, la ce raspunsuri ai primit laughing

| AlleSss a răspuns (pentru Kaℓi):

Nu neaapărat cizme și genți. Accesorii, blugi, cămăși, etc. straight face

suntserios
| suntserios a răspuns:

Copil razgaiat si rasfatat.

Mare tragedie nu mai poti arunca 4000 ron pe luna pe haine ci doar 1200.

| Fatamuntilor a răspuns:

Fetito, sunt familii, care traiesc din alocatiile copiilor! La multe familii din Romania nivelul de trai a scazut.E un fenomen general.Ca peste tot sunt facturi de platit.Multi isi cumpara haine de la sechend ( chiar si doctorii, am vazut eu).
Eu zic ca ai prea multi bani de buzunar, iar daca nu esti multumita, parintii tai ar trebui sa mai ia din ei.
Asa ca lasa fitele.Si obinueste-te.

| AlleSss a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Fetițo? Dacă tu ești cea din poză, arat mult mai matură ca tine! happy. Nu mă pot obișnui! Nu ai citit?

| Fatamuntilor a răspuns (pentru AlleSss):

Ai mentaliatate de copil, crede-ma! Sau nu iti place s fii criticata? Redu din cheltueli! Sa vad daca va fi la fel cand vei munci tu! O SEARA BUNA SA AI!

| AlleSss a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu, nu îmi place să fiu criticată! O seară bună sa ai și tu!

| Wøodenpints a răspuns:

Ce problemă, ce problemă.
Ca să primeşti bani mai mulţi, trebuie să faci ceva să-i meriţi. Tu ce ai făcut să meriţi mai mulţi bani?
Îţi doresc să stai o lună într-o casă de chirpici de prin Moldova, iar singurul tău venit să fie ăla pe care-l faci din muncitul cu ziua. Chiar ţi-aş dori asta.

| dracu14 a răspuns:

Mai du-te-n p^^a mea, zi mersi ca te cresc si ca-ti dau tot ce ai nevoie
sa-mi bag p^^a in degeneratia asta
abia astept sa te vad cand ai tai nu o sa-ti mai dea deloc bani si o sa sugi p^^a pe bani laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La 13 ani nu ai nevoie nici de telefon nici de bani.de telefon doar sa fii gasita si controlata pe unde umbli.iar la scoala 2lei sant suficienti.vei vedea ca este bine asa.10 lei la 13 ani? pe zi? parintii tai gresesc mult.

| AlleSss a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai 2 lei? 3, 50 e un Nestea la jumatate. Nici de suc nu imi ajunge! straight face

| Alexandru0007 a răspuns:

Wow..esti exagerata nu rasfatata.e bine ca esti in situatia asta sa le vezi valoarea, banilor

| Irena97 a răspuns:

Saraca fata bogata, ai bani destui inca. Nu te plange, se poate mult mai rau.

| duuh a răspuns:

Da, esti rasfatata. Si cretina pe deasupra.

| marcous a răspuns:

Astea numesti tu probleme cu banii?

| AlleSss a răspuns (pentru marcous):

DA. Pentru mine sunt probleme!

| marcous a răspuns (pentru AlleSss):

Atunci inseamna ca ai probleme altundeva.

| marcous a răspuns:

Eu port aceleasi haine de asta primavara, si tu faci bot ca nu mai poti arunca 40 de milioane pe haine lunar...

| yupiiiiiiiiiiiiii a răspuns:

Frateee straight face
Hai sa-ti spun ceva :
Si eu am 13 ani, dar spre deosebire de tine, pentru scoala NU primesc niciun ban, in weekend nu imi iau deloc haine, nu imi schimb telefonul de 10 ori pe an si factura mea de telefon nu exista.
Sincera sa fiu, daca as fi in situatia ta in momentul asta as fi in culmea fericirii straight face

| AlleSss a răspuns (pentru yupiiiiiiiiiiiiii):

Imi pare rau. sad straight face
Esti baiat sau fata?

| yupiiiiiiiiiiiiii a răspuns (pentru AlleSss):

Fata.

| marcous a răspuns (pentru AlleSss):

Daca n-ai bani de suc, ia-ti apa. Oricum e mai sanatoasa

| neaivan a răspuns:

Sa-ti fie rusine pui de tarfa!

| AlleSss a răspuns (pentru neaivan):

Pui de târfă? oh go on. Educația asta! Tu ce ești de îți permiți să vorbești în halul ăsta? Dacă nu vrei să mă ajuți, mai bine TACI!

| neaivan a răspuns (pentru AlleSss):

Gandeste-te ca in tara sunt copii care nu isi permit doua mese pe zi, tu te plangi, e strigator la cer! Sa-ti fie rusine, imi pot permite sa iti scriu ce si cum vreau, pui de ....om ce esti!

| IREros a răspuns:

Cum sa certi un copil de 13 ani?big grin pe o ureche ii intra pe alta ii iese. Nu ai ce face fata draga, esti prea mica sa iti castigi existenta, depinzi in totalitate de parinti, eventual banuiesc ca si anturajul tau e tot plin de rasfatati, cauta-ti un iubit si cere-i luilaughing) dar va trebui sa platesti pentru ce iti datongue si cred ca stii la ce ma refer.

| AlleSss a răspuns (pentru IREros):

Hmmm waiting. NU VREAU NICIUN IUBIT! ok?batting eyelashes
Plus că am media 9.80 la școală, deci. Nu mă prea interesează de băieți.

| PamfleticaTotHellenne a răspuns (pentru AlleSss):

Deja ai inceput cu "fitele".Nu era necesar sa ne spui media ta de la scoala. Daca e chiar asa cum spui tu, in legatura cu banii pe care ii arunci efectiv pe haine ...inseamna ca ai luat-o razna.Ma gandesc la familiile care traiesc de azi pe maine, nici macar nu se gandesc sa dea atatia bani lunar pe haine.Chestiile astea le fac oamenii care efectiv nu au pe ce sa arunce banii sau cum se zice"ii dau banii afara din casa". Poti sa bei si apa, nu e musai sa bei Nestea.Normal,esti un copil cu figuri si aere de la o varsta frageda. Daca incepi de acum, gandeste-te la viitorul tau. Nu prea imi vine a crede ca e chiar asa cum spui tu, probabil vrei atentie sau ti-ai dori aceste lucruri, insa daca e asa, mai bine ai renunta sa te comporti astfel pentru ca vei fi criticata mult mai rau.Ce ti-am scris noi reprezinta doar inceputul.La 13 ani nu iti trebuie haine scumpe, fite, haine de 10 milioane.

| MeGustaTeGusta a răspuns:

Incearca sa mananci banii, poate asta te ajuta! copiii de bani gata ce sunteti

| robogdan a răspuns:

La 13 ani sa ai 30 lei de cheltuit la scoala? Pe ce puteai cheltui atatia bani la SCOALA?

| IoanaDaiana05 a răspuns:

Nu ai o problema cu banii, ai o problema cu gandirea, nu te supara..Bine, totusi esti mica, poate cand vei creste o sa gandesti altfel (sper, pentru binele tau ). Ar trebui sa incerci sa vezi lucrurile si din alt unghi, ce-ai spus tu mai sus nu e deloc o problema..ba chiar, poate te va ajuta sa te maturizezi. Sincer, eu muncesc si totusi nu-mi permit sa cheltui atat pe "cizme, genti "hee hee in fiecare luna! Apropo, cum au spus si ceilalti, sunt familii care nu au nici jumate din cat ai tu. FAMILII! Bafta, sper sa te obisnuiesti curand si sa fie ca o lectie de viata pentru tine aceasta perioada happy

| Cupcake69 a răspuns:

Gandeste-te ca sunt oameni care traiesc cu 300 lei pe luna. Ai fost crescuta-n lux si-n puf, insa acum trebuie sa te obisnuiesti cu situatia asta. Daca tu cheltuiai 500-1000 lei pe luna, iar acum 300, tot e mult. Obisnuieste-te cu ideea...
Si ca sa te obisnuiesti mai repede,renunta pentru o saptamana,doua la lucrurile materiale care nu sunt indispensabile, cum ar fi telefonul, tableta, televizorul, calculatorul... Apoi nu vei mai simiti nevoia sa intrii mereu. Asa fa si cu cumparaturile. Poarta-ti hainele pe care le ai pana in momentul de fata.
Numai bine!