1. Ignoră ceea ce părinții tăi spun despre ține, fie că strigă la tine și rămâi cu principiile tale atâta timp cât ești sigură că sunt corecte. Uneori părinții pot fi enervanți pe motivul că ne vor binele, dar uită de libertatea noastră proprie.
2. În cazul în care se ajung la palme, lovituri etc sub orice formă, sperie-i puțin cu protecția copilului. Nu aș accepta sub nicio formă vreo formă de violență asupra unui copil, nici dacă are doar doi pe linie la școală. Nu este un motiv.
3. Încearcă să te descurci și singură. Ia telefonul, pune-ți muzica ta preferată și ascult-o în timp ce încerci să-ți faci temele și să înveți. Ajusteaz-o astfel încât să nu fie prea tare să te deranjeze dar nici prea încet să o auzi adecvat. Fă o plimbare înainte de învățat, sau dormi puțin, sau fă orice activitate care te relaxează și te face să te simți mai bine. Te va ajuta la învățat.
4. Încearcă să iei o notă bună la școală. Una mare, pe care nu credeai că o vei putea lua vreodată. Te va motiva și ajuta în a învăța mai cu spor și mai cu dorință pentru următoarea notă de același gen.
5. Ține cont de faptul că NU există nu pot. Există doar nu vreau. Dacă vrei, poți să ai doar zece pe linie la școală, dar pentru asta trebuie să vrei. (Oricum, nu prea te va ajuta la multe).
6. Vrem sau nu vrem, școala este o etapa OBLIGATORIE (din păcate) din viața noastră. Sistemul este foarte prost făcut astfel încât, fără școală, ajungi la măturat de stradă. Asta este, este un lucru pe care trebuie să-l acceptăm cu toții.
Fruntea și capul sus, mergi înainte orice ar fi. Nu te da bătută, și fă-ți viața așa cum o vrei tu. Dar ține minte că dacă vei fi dezamăgită de ea, sunt deciziile tale.
Daca nu vrei sa inveti, te lasi de scoala si te duci la munca. Faci cum vrei tu, dar din optiunile normale: daac te intretin parintii, faci exact ce iti spun ei si faci eforturi maximale sa le indeplinesti voia (adica daca ei spun sa inveti toata ziua, a tunci nu te misti de la invatat si inveti eficient, asa incat sa stii si sa iei note mari). Daca nu vrei asa, atunci exista solutia sa mergi la munca si sa te intretii singur (mancare, haine, produse de curatenie, cheltuieli de intretinere, munca in casa sau plata muncii celorlalti plus o suma de bani parintilor daca locuiesti inca in casa lor, ca un fel de chirie). Nu exista optiunea sa te intretina parintii si sa faci ce vrei tu, asta este o tampenie, nici prin gand sa nu iti treaca
Pai au si ei dreptate. Daca vezi ca mereu se plang de bani de ce n pui mana pe carte crezi ca scoala e dupa cum vrei tu.O sa ajungi la fel ca a tai sa te certi cu barbatul pentru bani si sa nu ai sa ii iei copilului o bluza.Iti pune pachet iti platestenu stiu ce sport nu crezi ca ar trebui sa le apreciezi munca si fapru ca te cresc cu cat au si te dau la scoala ca alti nu au nici pe sfert sau ce manca a doua zi
O sa le dai dreptate parintilor tai, cand nu vei avea bani nici cat au ei. Cine nu invata face ceva munca necalificata, nici de aia nu prea mai e nevoie.
Parintii tai par cam excentrici.
Arata-le ca poti sa faci bani si alt fel, din ceea ce-ti place sa faci.
Si daca chiar e nevoie sa inveti, in vata, dar nu ca o povara.
Gandeste-te ca pe langa faptul ca daca inveti o sa iei note bune, parintii tai or sa fie mandrii si nu or saiba de ce sa comenteze si or sa-ti dea mai multi bani.
Asta e partea aia de "povara" ce ti-am zis-o pana acum, totusi inceraca sa inveti din placere.
Spre exemplu in vata Geografia, o sa-ti trebuiasca toata viata, se aplica acelasi lucru si la Istorie si la alte materii.
Romana care e obligatorie la bac pentru toata lumea, de ce crezi ca e pusa acolo? Ca sa nu ajungi un incult ca si individ, in lumea asta de inculti.
Engleza este una dintre materiile foarte foarte importante(Sau franceza) o sa-ti trebuiasca toata viata indiferent daca vrei sa pleci sau nu din Romania, pentru ca or sa vina starini in Romania, deci o sa trebuiasca sa vorbesti cumva cu ei.
Matematica care desi nu e obligatorie decat pana in a 8-a, trebuie sa stii chestiile de baza ca sa nu fi cum am zis mai sus, trebuie chiar si ca vanzator sa stii impultiri, impartiri, scaderi, adunari si asa mai departe.
Poate ca nu tot ce ni se da la scoala e cu folos dar cateva acolo chiar sunt esentiale in viata.
Pot sa-ti dau exemplu de orice materie pe care o faci la scoala si care o sa-ti trebuiasca in viata.
Acum ca te-am lamurit (Probabil) ca si cartea e importanta, si ca poti sa le si arati ca poti sa-ti faci banii tai, te descurci in continuare (sper).
Nu stiu cat de clar ti-e raspunsul meu, dar sper sa te fi ajutat.
E ușor sa spui învăța, si cu asta te-ai absolvit de răspundere ca si părinte
cred ca nu e suficient
Poate ca unii nu explica in totalitate de ce sa inveti.
Totusi e spre binele fiecarui om sa invete, ca pentru asta am fost nascuti.
Sa invatam atat ce e bine cat si ce e rau.
Tot ce ne inconjoara trebuie invatat alt fel nu poti sa traiesti.
Nu e usor sa spui unui copil sa invete, mai ales daca acesta refuza. Nu e usor pentru ca parintele sufera atunci cand copilul nu asculta si se streseaza gandindu-se ca copilul va lua note rele si se tot gandeste la solutii cum sa ajute acel copil. Daca un copil nu are temele facute atunci si parintele simte ca nu are temele facute si de aceea insista.
încearcă sa comunicați mai mult, o comunicare buna rezolva multe situatii
încearcă sa îi ajuți in treburile casei
normal ei ar trebui sa se implice mai mult încearcă în activitatea ta școlară, dar probabil nici ei nu au excelat la capitolul ăsta, si fug de responsabilitate
e foarte ușor pentru un părinte sa spună unui copil sa invețe, dar uneori trebuie mai mult.
deci:
încercați sa comunicați si sa aplanați stările conflictuale
spune-le ca vrei sa ii ajuți, in timpul liber, ca sa te poată ajuta si ei cu învățatul...vezi ce iese!
Indiferent cat de rea este situatia financiara, parintii nu trebuie ss se descarce pe copii. O sa aiba la randul lor problemele lor, nu trebuie sa creasca cu replica "nu avem bani". Pana la urma Un copil are necesitatile lui.
Ar trebuii sa iti rasplatesti parintii, sa incepi sa inveti pentru ca nu vei iesii nimic in viata fara scoala si nu cred ca vrei sa le faci asa si copiilor tai. Daca tu ii multumesti, si ei te vor multumii pe tine. Ar trebuii sa faci o pauza de sport daca este necesar si sa incepi sa inveti de-abinelea!