| Obbsesive a întrebat:

Hola TPU! Sunt in spania de 1 an! Locuiesc impreuna cu iubitul si socrii mei! Mama mea este in italia.De cand am venit aici, nu prea mai tin legatura cu ea! Ma inteleg mai bine cu soacra mea(care imi este ca o mama)! Intrb mea este:dc? Ce pot face sa am o relatie buna cu ambele? Tinand cont ca ele nu prea se intelegsad!

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Hola! Cred ca nu trebuie sa amesteci prea mult lucrurile. Mama ta este mama ta, cea care te-a nascut si care te-a crescut. Pentru aceasta va trebui sa o respecti intotdeauna. Faptul ca nu te intelegi nu inseamna ca nu va iubiti de fapt. Crede-ma, sa nu ti se intample, dar daca va fi sa treci prin ceva extrem de greu, tot mamei tale ii va pasa cel mai mult si tot ei ii va plange inima. Bineinteles ca imi place sa cred ca vorbim de o mama totusi normala, odata ce ai ajuns si nu singura pana la varsta la care te-ai casatorit. Soacra ta se pare ca, in paralel, este deosebita. Este mai rar asa ceva. Si eu, din fericire, am avut parte de aceasta sansa, si de aceea iti raspund acum si te inteleg. Va trebui sa o respecti, caci si in acest sens exista un secret: daca te intelegi bine cu soacra, te intelegi de fapt minunat cu sotul tau si casnicia merge, ba chiar prospera. Va trebui sa ai aceasta intelepciune. Cinste dumneaei. Eu am o convingere: cine este soacra buna a fost si nora buna la vremea ei, iar cine este nora buna, asa ca tine pe care soacra o iubeste, va fi si soacra buna in viitor. Doamne ajuta! Iti doresc sa traiesti acele vremuri in care sa constati ca ti se va masura cu ceea ce ai masurat intreaga viata. Se pare ca soacra ta este o femeie foarte inteligenta. Ii doreste in primul rand binele baiatului ei, odata ce se poarta foarte frumos cu tine. Eu, ce am facut pana acum? Nu am facut altceva decat sa le caracterizez pe ambele doamne, fara ca macar sa le cunosc. Ai un privilegiu de a avea doua mame si nu numai una. Dar tine cont de un lucru: nu este obligatoriu ca cele doua mamici sa fie si compatibile. Poate au gusturi diferite si sensuri care nu converg. Poate au stiluri diferite de viata si nu se mai pot schimba. Nici nu ar fi cazul sa le ceri asa ceva. Trebuie doar sa fii impartiala si daca mama ta vreodata va dori sa iti impuna ceva, sa-i spui doar ca ti-ai ales un drum unde esti extraordinar de bine primita si ca trebuie sa fie constienta ca iubirea si casnicia ta este un zid pentru ambele familii. Nimeni nu patrunde neinvitat si nimeni nu are voie sa faca rau. Daca bate cineva la usa, doar tu si cu sotul tau veti deschide. Si doar daca doriti. Cu timpul cele doua vor intelege. Sau va intelege cea care nu a reusit pana acum. Eu cred ca de fapt problema ta este minora. Esti la inceput de drum. Cu anii care trec, si mama ta va fi mandra ca acolo, departe de dumneaei, unde esti acum, cineva o substituie intru totul si are grija de tine. Ar fi indicata tacerea din partea ta si iubirea catre ambele directii. Eu am 24 de ani de experienta in acest sens si nu imi pare nici acum rau. A meritat. Iti doresc un Paste Fericit alaturi de toti cei dragi. Si cand spun asta ma refer si la cei care iti sunt totusi departe. Tot cu inima sunt langa tine. pupici!

2 răspunsuri:
| anutzica001 a răspuns:

Oooo... pai asta este o probleme :
1. cauta sa vezi ce le displace una la cealalta( ori intrebandulle ori deducand dupa comportamentul lor)
2. vezi ce lucruri au in comun ( aicea esti si tu) si incearca sa te folosesti de aceasta informatie
3. fa-le sa fie de acord intr-o privinta ( de ex. ai putea sa le inviti sa mearga cu tine undeva la munte le mare-unde le place lor mai mult- fara sa le spui ca cealalta este invitata -aice este necesar sa-l lasi pe socru si tata acasa-, deci ati ajuns la hotel tu cu sotul tau intr-o camera si ele doua in cealalta- vezi ca in camera sa fie lucruri care le plac amandoua. poti sa sa rogi o prietena sa te ajute ca sa mergeti o noapte undeva astfel in cat sale ingrijorezi -sotul sa stie- sa vezi cum sunt de acord una cu cealalta. daca nu e buna solutia mea gandeste-te tu la caeva astfel incat sa le arati cat de multe lucruri au in comun si uranduse nu fac altceva decat sa se urasca prostesi stricand o posibila prietenei
mi-am mai venit ceva in minte... poti sa o inviti pe mama ta acasa la tnne sau intr-un loc in care ar veni amandoua si apoi daca le vezi certandu-se sa te superi pe ele amenintandu-le ca ai sa pleci dac acontinua il rogi pe sotul tau sa mergeti undeva pana se mai linistesc apele -sa nu le spui soacrei si mamei unde va duceti si apoi din ingrijorare o sa te sune si a sa iti zic sa te intorci acasa ca ele promit sa se inteleaga

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam greu.Dar mama e mama.Practic ele nu au nici un drept sa se lege de viata ta si de relatiile tale.Fa-le sa inteleaga ca le iubesti pe amandoua si ca este foarte imatur ca ele te pun sa alegi intre ele. Poate va veti intalni toate 3 si veti vorbi ( ar fi o ocazie buna sa le apropii).