| Keezantrikul a întrebat:

Mama mea lucreaza in strainatate de aproape 10 ani sau chiar 10 ani, nu imi aduc aminte. De cand eram mic si este indurerata ca iar trebuie sa plece. Bea alcool si cand bea alcool isi pierde mintile, in noaptea asta a inceput sa planga, sa se dea cu capul de pereti, sa isi traga palme in cap si sa isi smulga parul... sufar si eu mult cand o vad asa. Tot in seara asta mi-a spus ca era sa se arunce de la etajul 6 din cauza ca a fost suparata.
Ea isi ineaca amarul in alcool si plange cate o ora, doua pana cand chiar nu mai are puteri si se culca... simt ca si eu imi pierd mintile si chiar nu mai suport. Tatal meu a facut infarct si a supravietuit, nici pe el nu il ajuta cand o vede asa indurerata. Eu am facut gastrita cronica pe baza de stres din cauza asta si am cazut intr-o depresie de aproximativ 4 ani, acum cand incepusem sa imi revin, iar a inceput...
Ceea ce vreau eu sa stiu, cum fac sa o duc la un psiholoc, psihiatru ca sa o ajute sa se lase de alcool si sa scape de aceasta depresie, nu am bani si nu prea ne permitem un psihiatru, daca i-as propune sa se duca ar spuna ca nu e nevoie, ca nu avem bani, ca e bine acum... NU ma interesesaza de mine, vreau doar sa o fac bine, macar sa nu mai aibe ganduri sinucigase. Ea s-a culcat acum(sper), incerc sa scriu cat mai mult ca sa ma calmez. Vreau doar sa stiu cum sa o duc la un psiholog / psihiatru daca nu exista buget pentru asa ceva. Ajutati-ma va rog.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta trebuie internata la o sectie de dezalcolizare, fiindca nici un psiholog sau psihiatru nu o poate ajuta, daca nu scapa intai de dependenta de alcool. Trebuie sa vrea ea sa se lase de alcool.

| mihai69 a răspuns:

Cu trimitere de la medicul de familie nu e nevoie de bani.
Problema însă e alta: merge degeaba la medic dacă înainte de asta nu realizează ea singură că are o problemă și să dorească să o rezolve. Asta e provocarea adevărată.

| Keezantrikul explică:

Eu cand o vad asa, de obicei cand imi vad parintii ca sufera sau sunt bolnavi, sufar mult si aleg alcoolul si orice lucru care distruge un om. In seara asta tot ce vreau este sa o vad ca doarme linistita, sa ma duc sa imi iau o sticla de coniac si sa beau toata noaptea pana cand adorm in picioare... nici eu nu sunt foarte sanatos cu capul. Cum spuneam, scriu atat de mult si ofer anumite informatii care nu-si au rostul, o fac ca sa ma calmez

| Keezantrikul explică:

As dori sa adaug ca mama are 55 de ani, nu exista vreo posibilitate sa iasa la pensie, ea ar primi pensie din Italia ca are ani de munca acolo, doctorul ei de familie este in Italia, are buletin de Italia si asigurare medicala tot in Italia