anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Morcovul an exces
copilul meu are 7 luni. de 3 luni ai dau zilnic suc de morcuv, adica 2, 3 morcovi amestecatcu suc de mar. poate dauna la ceva? oare trebuie sa fac o pauza?

14 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Ai sanse sa-i colorezi pielea portocaliu (sucul de morcov are o astfel de proprietate ) asa ca incearca sa-l mai schimbi si sa-i dai de 2-3 ori pe saptamana. Acum ii poti da suc de citrice (contin vitamina C)

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Nu cred ca dauneaza pentru ca e foarte sanatos dar mai bine sa faci o pauza.copilul s-ar putea sa cere mereu morcovi, i-a o mica pauzabig grin

| nicky a răspuns:

Ar fi bine sa mai faci o pauza, eu ii combinam morcov cu mar, para, portocala, kiwi, cate unu din fiecare.

| bunica a răspuns:

La copii sub un an morcovuu schimpa culoarea pieli.

| cribus a răspuns:

Il poate constipa....alceva nu

| yadora a răspuns:

Laso mai moale... daca vrei sa nu-i schimbi pigmentul; toate au o limita; incearca doar cu suc de mere

| nicp a răspuns:

Nu cred ca poate dauna...la 7 luni deja papa multe.

| buburutza a răspuns:

S-ar putea sa te alegi cu un copil portocaliu. Si nu glumesc deloc. Vorbesc din proprie experienta.

| miha_8485 a răspuns:

Morcovul este foarte sanatos, dar ca orice lucru in exces poate dauna. Eu am un baietel de 1 an si 4 luni si am tot citit. Am citit despre cazuri in care copiilor li s-au ingalbenit maineile de la prea mult morcov. Eu cred ca daca ii pui o zi da si una nu in piureul de fructe cate un morcov mic este suficient. Presupun ca ii pui morcov si la supa. Cat morcov sa manance, doar nu este iepure.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pur si simplu mi se face rau cand aud ca unii dintre voi dau astfel de commenturi, mi se face rau cand aud ca morcovul dauneaza, daca si legumele in general au ajuns sa daunze grav sanatatii inseamna ca se apropie sfarsitul prostimii nu al lumii

| darksight a răspuns:

Consumul in exces de suc de morcovi poate duce la pigmentarea pielii in galben datorita continutului bogat in caroten. Pigmentarea apare initial la extremitati ( degete, urechi) si incheieturi.

Pigmentarea se pastreaza numai in perioada consumului si dispare la cateva saptamani de la incetarea sau diminuarea acestuia.

Desi are acest inconvenient consumul de morcov crud( suc sau ras si amestecat cu altceva ) nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia piticului tau.

numai bine,

DS

| ancasobo a răspuns:

Nu, nu poate dauna, dar s-ar putea la un moment dat sa refuze el s amai manance morcovi, asadar, fa o pauza!

| Yonutz_3547 a răspuns:

Deci cand ma uit in ziua de azi deja incep sa ma crucesc la ceea ce vad, s-a ajuns sa se spuna ca o leguma dauneaza grav sanatatii. Inseamna ca prostia si-a atins scopul nu numai aici pe internet ci si in realitate din pacate. Am 20 de ani, am mancat morcovi la tara cand eram mic ca sa zic asa cu tonele nu m-am schimbat cu absolut nimic, toate commentariile sunt niste fake-uri. Mancati orice leguma pana numai puteti ca sa zic asa, nu conteaza varsta cu cat esti mai tanar cu atat e mai bine sa consumi legume. Dupa unii pana si legumele cele mai sanatoase ca sa zic asa au ajuns "impuritati" e clara situatia usor usor se apropie Sfarsitul Prostimii nu al Lumii, No offense dragi prieteni. Nu va mai luati dupa cum bate vantu ci luativa dupa cum va bate mintea, pentru ca oricine poate sa zica ca a citit el pe net ca vezi doamne leguma x face nu stiu ce in exces, dragi oameni sunt niste simple aberatii nu va luati dupa asa ceva. Atat am avut de spus sper sa luati aminte la ce am zis eu. Nu conteaza varsta (20) conteaza ce sti!

| andreea80 a răspuns:

Eu o sa va spun ceva ce e greu de crezut! Fetita mea tot avea probleme de digestie (nu se macina mancarea si iesea bucati, mai ales cele de morcov, chiar daca erau maruntite si avea scaun moale si urat). Acuma ea are 1 an si 3 luni. Doctorita a zis sa ii dau Kreon ca nu are enzime pancreatice suficiente. A durut-o burta de la ele. Si odata, am zis sa nu ii mai dau morcov deloc. Dupa cateva zile, vreau sa zic ca fetita nu a mai avut nici o problema, scaunul nu mai avea bucati nedigerate cu mancare. Dupa o luna, am zis sa incerc iarasi cu putin morcov si iarasi i-am stricat digestia. E un fenomen ciudat, la analize nu i-a iesit alergie sau intoleranta la nimica. Eu cred ca e din cauza excesului de morcov ce i l-am dat cand am inceput diversificarea. Asa ca, daca aveti probleme similare, puteti incerca si metoda mea.

Întrebări similare