Pentru inceput, vreau sa spun ca am 26 de ani, chiar ma apropii de 27. Intotdeauna am fost o fire mai retrasa, de cand ma stiu. Mereu am simtit ca sunt ceva mai izolat pe plan emotional fata de ceilalti, dar am zis ca e doar o stare trecatoare si nu i-am acordat prea multa atentie. Insa recent, sa zicem in ultimii 2 ani, simt ca senzatia devine o problema serioasa pentru mine. Lucruri care ma faceau fericit odinioara nu mai au chiar acelasi efect asupra mea, cedez mai usor in fata situatiilor dificile si parca ma simt mai vulnerabil per total.
Nu am foarte multi prieteni, iar cu cei pe care ii am ma vad la fata foarte rar. Nu pentru ca ar exista un motiv anume, ci pur si simplu pentru ca sunt deja adulti si au viata lor personala. In ceea ce priveste relatiile intime, stau foarte prost la capitolul acesta. Mi-am tot incercat norocul cu aplicatiile de dating si am reusit sa incep cateva conversatii cu niste fete, insa nu a evoluat nimic din chestia asta. Aici nu ma ajuta nici faptul ca familia mea este foarte restransa, nu suntem genul care sa stea la discutii cu rudele sau sa facem un fel de get together de familie. Poate asa, din vorba in vorba, gaseam pe cineva; stiti cum e, te mai introduce matusa unei fete pe care o cunoaste de la alta ruda etc., dar nu e cazul aici.
Toate aceste lucruri ma fac sa ma simt extrem de singur si deconectat de lume. Nici nu ma ajuta faptul ca eu am o profesie mai rar intalnita, adica lucrez ca navigator. Pentru cine nu stie, asta presupune sa stai 4-5 luni la vapor, avand putin contact cu lumea exterioara, si doar cateva luni acasa. Fiind timpul relativ scurt petrecut pe acasa si combinat cu factorii de mai sus, va puteti imagina ca intervin dificultati daca vrei sa-ti formezi o relatie de durata.
Acum privind lucrurile mai pozitiv, sunt cateva chestii pe care le fac care imi ridica moralul. Fac sport pe acasa de cateva ori pe saptamana, ceea ce imi elibereaza putin creierul ca sa zic asa, ma mai plimb prin oras din cand in cand si in general incerc sa nu-mi umplu capul cu emotii negative. Insa lucrurile astea au un efect temporar, si nu prea ma ajuta pe termen lung. Cea mai mare temere a mea este sa nu ajung in stare de depresie. Daca ai citit mini-romanul meu, iti multumesc foarte mult? Sunt curios ce sfaturi aveti si le astept cu drag.
Un sfat este ca ar trebui sa iei legatura cu un psihoterapeut bun si de acolo ti se va schimba perceptia, starea si vei gasi rezolvari la multe dintre probleme.
Problemele sunt la noi, daca le rezolvam vom fi vazuti altfel.
Multumesc de raspuns. Am avut cateva sedinte cu psihoterapeuti pana acum si intr-adevar am primit niste sfaturi bune. Dar voiam sa vad ce opinii au oamenii care nu au pregatire in domeniul terapeutic. Ma gandeam ca sunt persoane pe aici care trec prin experiente similare si sunt curios ce au de zis.
Iti recomand sa lasi site-urile de dating ca acolo nu gasesti fete entru relatii serioase.
Cauta o fata in viata reala, printre colegii si prietenii tai, ca doar s-au insurat si au cumnate, iar nevestele lor au prietene, deci sanse sa ti se recomande o fata buna, exista.
Nu e cazul aici. Nu am prieteni care sa fie insurati, insa toti au o relatie. Dar asa e, sunt sanse destul de mari sa aiba prietene care la randul lor sa caute pe cineva si asa mai departe. Voi incerca sa pun in practica sfatul tau, iti multumesc frumos.
Rezolvarile nu le gasesti aici si nu doar in cateva sedinte, cintinua si nu vei regreta.
Terapeutii sunt cei mai in masura sa te duca pe drumul cel mai bun, nu cei dupa TPU sau alte aplicatii sau site uri.succes!