Incearca sa cauti pe cineva in grupuri cu oameni care au probleme similare cu a ta, acolo vei gasi oameni care te vor intelege cu adevarat, te vor accepta asa cum esti fara sa te judece sau sa te discrimineze.
Eu stiu ca voi urmati niste scoli speciale si acolo va faceti colegi si prieteni buni. Stiu ca aveti comunitatile voastre in care discutati liber si mai ales va gasiti perechea.
Bună ziua. Am încercat chiar pe toate grupurile. Nevăzătoarele majoritatea chiar aproape cam toate, nici nu vor măcar să fie băgate în seamă sau ele să mă bage în seamă, aia este problema.
Nu că nu aș fi vrut. Dar dureros este că și ele mai nou, fie sunt retrase pedeoparte, iar pe cealaltă parte, unele nici nu au Facebook sau rețele sociale. Ar mai fi varianta și ceva agenție matrimonială, dar ideea că la Timișoara aproape de mine, nu cred că mai este, și plus de asta nici nu știu unde mai există.
Din păcate în mare parte sunt singur. Că și așa nici acasă nu prea stau, nu din prisma faptului că nu am cu cine merge. Da, nu e nici ușor totdeauna să fiu plecat zilnic aproape ore pierdute sau nopți neodihnite prin trenurile din țară. Am încercat și cu trenu mergând alaltă ieri dădeam de o călătoare faină, răspuns?
Nimic din păcate. Iar plus de asta, grav este că, nici cei din familie nu mă mai bagă în seamă, nici nu am la cine căuta acele raze de înbrățișări frumoase. Ai mei nu de multe ori, caută tot felul de scandaluri inutile, lucru ce îi evit, fiindcă mie teamă să nu pățesc mai rău de atât.
Nu știu cu cine pot să iau legătura ca-să mă pot cunoaște și eu de aici: Deci. Nu e neapărat chiar nevăzătoare ca mine, ci repet, orice fată să fie, dar cu concluzia ca ea să îmi fie alături și să mă accepte exact așa cum sunt.
Dar cel mai ok, este ca acea fată, să fie: Doar una liniștită, înțelegătoare, empatică și serioasă. Și nu în primul și ultimul rând, să pot să și lucrez și să mă pot pune și bine pe proprile picioare, fiindcă nu e de loc înbucurător.
Din păcate, nevăzătorii în România numai zic că sunt și batjocoriți de cei din nivel înnalt. Nu cred că are rost să detaliez mai mult, că e dureros orice aș spune.
Și trag semnale de alarmă și aici: Nu am nevoie să fiu ignorat sau batjocorit, și dacă și aici ar exista cineva care ar putea să aibă dialog cu mine, o invit fie pe Facebook prin Messenger, fie dacă există și această variantă și aici pe TPU în privat.
Dar pentru început, mie mi-ar trebui în principiu ca, cunoașterea cu o fată care să fie de încredere, strict față-n față, ci nu numai prin prisma on line-ului, că de profiluri și conturi false sunt sătul de ele.
Am încercat toate variantele și am încercat multe căi. Orice aș spune, nimeni nu mă bagă în seamă. Și atunci retoric vă întrebați că de ce se cheltuie ăia 500 de lei mergând cu trenu, plus foile gratuite. Abia dacă mai am bani de o sticlă de apă sau de o mâncare, căci la ai mei să le cer, nici vorbă.
Îmi trebuie un vitor, nu unul mizerabil și unul plin de certuri. Îmi trebuie o fată cu care să pot relua tot ceea ce sau pierdut în anii care au fost. E păcat, la 24 de ani cum sunt eu, nimeni nici măcar cei din familie nu m-au ajutat.
Îmi trebuie să fiu doar: Înțeles, să am un dialog cu acea fată, și de ce nu, dacă există vreo posibilitate, alături de ea, să pot avea repet, nu doar o relație și o cunoaștere frumoasă, ci mi-aș dori ca acea fată să îmi delice față de ai mei din familie, mai mult timp de a avea cu cine povestii, de a avea la cine cere o înbrățișare sau o iubire frumoasă și adevărată. Nu am nevoie de scandaluri și injurii. Nu am nevoie de comportamente de genu precum: Să jicnești sau de genul de persoane care să mă discrimine pe motiv că nu vezi.
Sunt sătul de pretexte și de povești a unor oameni, dându-se ei cu conturi false, când adevărul este că, și Facebookul sau orice rețea de socializare ar trebui să fie niște rețele securizate și sigure. Nici nu știu unde și cu cine să pot vorbi, chiar cu cine?
Bună ziua.
Am făcut deja cele 12 clase de școală. Mai departe din păcate nu am putut merge. Nu că nu aș fi vrut eu, dar nu avem din păcate ceva vreun studiu universitar unde să fi mers, fiindcă din păcate în țara asta, nevăzătorii în marea majoritate sunt nu doar batjocoriți de către stat, ci practic nici nu ne-a oferit în acești ani, o șansă egală de a dobândii că putem fi capabili de o anumită categorie de meserii precum: IT-ul sau eu știu ceva profiluri care să ne ajute să putem să și lucrăm.
Din păcate, m-am obosit să tot cer, fiindcă am încercat am vorbit, rezultatul fiind 0, fiindcă nevăzătorii nu avem în așa mizerabilă țară nimic. Și da, intenția chiar asta și vreau să fie ascultată și auzită: Să pot cunoaște o fată frumoasă de seama mea, și una care să mă înțeleagă și una care să mă accepte în situația care mă aflu.
Mi-aș dori enorm de mult, odată ce o relație voi avea cu acea fată, sper ca acea fată să cadă de comun acord, fiindcă visul meu aș spune: Mai bine să plec de aici din țară, fiindcă vitor nu voi avea. Și da, pentru asta ar trebui doar ea să fie în jurul meu și ca lucrurile să poată funcționa într-o maximă siguranță.
Am nevoie de: Cunoaștere de a simții pentru prima dată dacă voi avea un alt drum, aceia de a avea o relație frumoasă pentru o veșnicie, și de ce nu, repet să pot să plec cu acea fată în altă țară, și să pot să mă adaptez acolo, fiindcă din ce am înțeles, există multe munci pentru persoanele cu dizabilități, doar că nu am cu cine merge fiindcă singur printre străini nu e de loc ușor.
Am nevoie de o familie întemeiată, de liniște, de a avea parte de multe raze de iubire de la acea fată, și să pot ieșii strict lângă ea, un tip realizat, un tip care ar vrea un viitor, dar nu în România ci departe de țara mea, bine înțeles oriunde, dar să am un vitor stabil și să mă pot adapta și să mă pot acomoda mai întâi lângă acea fată care dacă ar fi aici ca cineva să mă ajute să o pot cunoaște, dar undeva într-un anumit loc să fie cunoașterea față-n față, și nu să fiu ignorat sau batjocorit, că și așa de profiluri și conturi false sunt sătul și numai am încredere nici în conturile alea de pe rețelele sociale.
Man, imi pare rau sa aud asta, si sper din suflet sa ti gasesti pe cineva ca tine, cu care sa ti petreci toata viata.
Salutare.
Din păcate numai există cred că, nici o șansă de a avea și eu o primă cunoaștere în vederea unei relații de lungă durată și frumoasă.
Am încercat toate variantele posibile. Din păcate, cu sufletul atât de bun, am fost prea batjocorit ani de zile nu doar de fete multe, ci și de cei care nu știu să aprecieze persoanele care nu au vederea ochilor.
Eu, chiar suflet am. Pot oferii, pot dăruii: Mare păcat că, numai există vreo fată liniștită sau iubitoare cu un suflet cald, care să îmi fie nu doar ca o comfidentă de a avea o relație atât de frumoasă, dar și mai dureros este că nici lumina din jurul meu, nici acele lumini albastre sau vreo culoare să le fi văzut.
Din păcate nu. Nici nu îmi pot da seama cândva:
Oare cum ar arăta o fată. Cât de frumoasă ar fi?
Oare ce culoare poate avea părul ei din cap, și dacă e lung sau scurtuț?
Niciodată nu am avut parte nici măcar de cunoașteri, nici în general nu am inimerit vreo fată serioasă din păcate. Nici cele care sunt în aceiaș situație ca mine, numai sunt ce erau odată".
Unele din ele, nici nu mă băgau în seamă absolut de loc. Iar Facebookul și în general rețelele sociale mi-au dat de înțeles că, mi-am pierdut încrederea în așa zisele profiluri și cunoașteri online, în timp ce cunoașterile online cu vreo fată, pare puțin spus, fiindcă și așa în cazul meu din păcate nici că nu văd nimic decât acel negru întuneric, dar nici nu recomand ca doamne ferește nimeni să nu fie în situația asta cum sunt eu.
Din păcate, parcă totul e gol acolo în suflet: E o tăcere de zici că, nimic nu poate fi iluminat în amândoi ochi, nici măcar culoarea galbenă al soarelui sau cum am spus mai sus, măcar o privire să fi clipit odată cândva poate prin simțurile mele, la cum ar arăta o fată.
Mi-aș dori și eu să am la cine căuta acea liniște frumoasă, și de a avea în jurul meu o fată cuminte, înțelegătoare și bine înțeles m-ar bucura și mai mult dacă ar avea ochi și ar vedea cu ei. M-aș fi bucurat cândva ca din visele mele, să devină acea relație o realitate atât de lungă încât să îmi dau seama, că acel ea, nu doar că ar fi primul tren sau ultim tren al vieții, mi-aș dori cu acea fată să pot să mă ridic un om care are suflet, un om realizat prin multe grele încercări și de ce nu, să simt și eu că, undeva în diferite locuri o fată m-ar lua de mână, și m-ar ajuta să depistez fiecare obstacol din jurul meu, indiferent dacă am fi pe o stradă într-o plimbare, sau undeva într-un loc unde mi-ar plăcea, dar acea fată chiar mi-aș dori să fie nu doar ca o iubită, ci mai exact mai mult decât un ochi ce aș vedea cu ei, ca și cum de fapt acea fată ar avea vederea ochilor și mi-ar descrie fiecare moment de tandrețe de a primi și de ai oferii fiecare minut sau secundă cutreierată.
Și acum scriind în suflet simt singurătate, de ce?
Nu am cu cine din păcate dialoga. Nici cu cei din familie numai am nici-un dialog, asta nu că numai vreau eu, ci ai mei părinți mă ignoră total și în continuu.
Dacă le spun ceva frumos sau ceva încât și ei să mă mai ajute în unele lucruri, ei de multe ori: Caută ceartă, comflicte și de cele mai multe ori, plec de acasă dese ori mergând cu trenu, fiindcă și așa de mic copil m-a cam pasionat calea ferată și sunetele autentice ale unui tren sau ce e legat de feroviar.
Am dormit și prin trenuri câte odată, numai venind acasă dacă îmi aduc aminte timp de o săptămână, și asta era anul trecut. Așa mai veneam, mă spălam și mă igienizam complet: Dar din păcate nu e de loc ușor, chiar de loc.
Nici să fi lucrat după ce mi-am terminat ăia 12 clase de școală și să fi mers mai departe, nimic 0. Numai avem din păcate persoanele cu dizabilități nici un vitor în țara asta. Și plângând suferind: Vin sărbătorile aste-a de iarnă, atât crăciunul cât și revelionul, și iarăși nu am cu cine sărbătorii și nici cu cine să fi vorbit.
Din nou plecat de acasă, printr-o gară, printr-un anumit nod feroviar din țară, uitându-mă doar la acele zeci de garnituri de pe peroane, în rest nimeni nu m-a întrebat, nimeni nu a dialogat.
Ce făceam: Mergeam cu trenurile, făceam câte două, 3 selfie-uri cu mine, ca-să îmi fac așa niște colecții prin ce trasee feroviare mai numără România, și așa în rest, e și aici plictisitor că nici nu-ai cu cine vorbi, decât că: Călătoare de seama mea pe care le vedeam, majoritatea fie aveau iubiți, fie erau ocupate cu alte treburi. Iar eu nu doar ca și călător sau ca un om respectos, dar nu le deranjam și nici nu intram cu nimeni în discuții, fiindcă și în necunoscuți sau în necunoscute nici numai am încredere.
Unde să mai pot cunoaște și eu o fată atât de bună, caldă la suflet și una care să mă iubească și să pot să reiau dacă mai este posibil tot de la cap, nu doar de a fi împreună cu ea, ci bine înțeles dacă posibilitate în acea relație va exista, sincer deschis să fiu, mi-aș dori să pot pleca cu acea fată dacă e de acord din această țară, bine înțeles într-o altă țară, unde să pot avea nu doar un vitor și o familie întemeiată, ci mai frumos ar fi ca departe de România să pot realiza că acolo ca și nevăzător misar oferii mai multe posibilități, și bine înțeles aș fi și sprijinit nu doar de ea, ci și de faptul că acolo sunt mai multe posibilități.
Și acum aș fi vrut merge. Singur nu pot din păcate, doar dacă e cineva cu mine: Ai mei iarăși bagă pretext cum că: Să rămânem aici, dar spuneți-mi voi cei de aici?
Dece să stau aici, când văd că vitor în România nu este?
Și de ce să fiu batjocorit de așa zisul stat, care ne dă ăia 500 de lei, plus acele foi gratuite de tren, fiind și alea puține, care abia dacă îți ajunge să poți trăii de pe o zi pe alta.
Abia dacă mi-aș permite să îmi cumpăr măcar o pungă de un chips sau o sticlă de o apă sau un suc, fiindcă sunt scumpe, și de obicei mă limitez la ceva ce este ieftin în așa fel încât să nu par nici cheltuitor, și nici să stric banii aiurea.
Uitați voi celor de aici sau cele de aici: Eu nu beau alcol, nu am băut la viața mea, nu fumez și nici nu am fumat niciodată. Aceste două lucruri de fapt pentru mine sunt niște viciuri inutile, la care aș recomanda celor de seama mea, să se gândească că:
Decât să dai banii pe alcol și țigări, mai bine păstrezi banii pentru: Utilități la casă, pentru mâncare, dar nu pentru acele tâmpenii, fiindcă nu mise pare de loc corect.
Și cât privește să pot cunoaște și eu pentru prima dată o fată: Mie repet, mi-aș dori să fie o fată, care nu doar să îmi fie ca o iubită, ci să nu pară materialistă sau neserioasă, ci să fie o fată, care să îmi ofere:
Iubire, atenție, înțelegere, să mă asculte cum și eu o voi asculta pe ea, să îmi fie alături ori decâte ori și în zilele grele, și de ce nu: Să am o familie frumoasă cu ea, un copil frumos și unul sănătos care să aibă în jurul meu sau al ei o familie iubitoare și foarte unită, și plus de asta la fel și eu, aș vrea să mă pot ridica la un alt nivel, de a vedea altfel lumea și de a îmi dobândii că prin ochii unei fete, și prin iubirea ei ce mi-ar dărui-o, aș simții prin văzurile minții altfel lumea, și aș fi avut încă câte dialoguri frumoase cu ea, ca și cum ea să îmi zică:
„Oare mă vezi cu ochii, și mai iubii"?
Iar eu știți ce iaș spune?
„Da, pot iubii încă cât de mult. Și chiar pot avea grijă de tine, cred că mai mult decât unul care are vederea ochilor".
Mie nu îmi trebuie absolut nimic de la acea fată, nici măcar bani să-i cer. Cum mă voi descurca cu ăia 500 de lei, probabil până voi pleca în altă țară după ce o voi cunoaște și după ce mă voi asigura că totul poate fi ok, și că ea poate să mă ajute și ca ea să se ofere, da mult mi-aș dori, până când voi vedea că țara asta se va trezii la realitate, și până când voi vedea că, corupția și minciunile politicienilor nu vor mai fi importante, atunci da mă voi reîntoarce înapoi în patria mea românie".
Dar din moment ce mi-aș dori un vitor la un alt nivel și o familie frumoasă, nu prea văd rostul din păcate aici, decât într-o altă țară. Acuma numai contează care țară, dar să fie, ori în UE, ori dacă e altă posibilitate și peste ocean în America, că și acolo de fapt, încă nevăzătorii au locuri de munci bine dezvoltate. Doar că pentru început, am nevoie de cunoaștere și de a mă acomoda cu acea fată. După pe urmă ce voi realiza că între noi 2 poate fi ok și totul e ca la început, atunci îmi voi da seama, și dacă și ea ar fi de acord, căci așa de unul singur ca tip, nu mi-aș dori să fac de capul meu, rămânând cel mai ok la decizile ei, fiindcă asta mi-aș dori să fie, ca acea fată să mă ajute exact ca și cum o mamă ar face pentru copilul ei, așa și ea să îmi fie nu doar ca o iubită, ci ca o protecție al siguranței în care, să îmi dau seama că undeva nu voi mai fi singur și nici cu suflet atât de pustiu și adâncit.
Dacă și pe TPU aici ar mai exista vreo fată care ar vrea să mă cunoască, strict în vederea unei relații atât de serioase și de lungă durată, chiar mi-aș dori să pot avea un dialog.
Dar atât vă cer: Nu vreau să fiu batjocorit și mințit. Ci vreau ca toți cei de aici să mă ajutați cu un sfat, și dacă există posibilitatea prin intermediul unuia dintre voi cei care puteți fi prietenoși, să pot cunoaște și cu ajutorul vostru, o fată cu un caracter atât de liniștită și serioasă, de a nu fi nici batjocorit, ci să fiu acceptat, iubit și înțeles, ca totul să poată fi constructiv doar prin: Cunoaștere reciprocă, înțelegere cât și ca ea să îmi dee și mai multe sfaturi dar să mă și îndrume pe multe căi frumoase, decât cele greșite.
Îmi cer iertare că am scris și vam răspuns atât de lung. Simt că deja sunt trist din păcate. Nu am cu cine vorbi din păcate, și nu am la cine simții măcar odată sau de mai multe ori o rază lungă de înbrățișare de a avea acolo undeva o lumină de la capătul tunelului.
Vă mulțumesc.
Poti gasi o fata exact ca si tine, in grupurile nevazatorilor, pe care le frecventezi.
Iar cât privesc grupuri de nevăzători. Tocmai asta vreau să specific: Numai există. Am încercat toate variantele, chiar și mergând cu trenu acum ceva săptămâni eram la un pas de a cunoaște o călătoare de seama mea.
Rezultatul nimic, 0 din păcate. Și de aia parcă și online-ul numai este ce era odată.
Dacă ar fi după mine, aș fi întrebat pe careva sau să fi fost îndrumat nu știu spre ceva vreo agenție matrimonială, unde din câte știu, întâlnirile sunt față-n față. Și nici nu știu dacă mai există și ce costuri ar implica.
Dar, mie mi-ar fi trebuit oricum orice tipă de fată, nu neapărat chiar nevăzătoare. Poate și una care ar vedea cu amândoi ochi, fiindcă asta ar fi și intenția, ca o fată mai bine să vadă, fiindcă ar cam trebuii cu ajutorul ei, dacă s-ar mai putea să mă ridic în noile drumuri de a avea nu doar un vitor, ci din punct de vedere vorbind, să pot să și plec din această țară, fiindcă asta e și visul meu, ca o relație și o familie întemeiată să o fac mai bine în altă țară, departe de România unde trai pentru nevăzători și locuri de munci există.
Și am încercat aplica unde se putea. Răspuns?
„Pe motiv din cauza acestui distrugător stat român, care nu doar că ne-a omorât vitorul, dar ne-a și distrus cu totul, izolându-ne de a vedea oamenii prin locuri de munci, și de a mai cunoaște poate și acolo. Din păcate, nici mie nu mise pare atât de ușor, să stau de acasă plecat cu zilele sau cu nopțile, cheltuind ăia 500 de lei, care și dacă eram acasă tot nu îmi ajungea din păcate".
Ce v-aș ruga mult. Să discutăm în privat dacă sunteți de acord și îmi puteți da id-ul dumneavoastră, fiindcă aș vrea acolo să vă pot relata pe scurt și să vă povestesc tot.
Doar dacă e ok, și să nu vă deranjez de aceia vă-ntreb?
Inseamna ca tu nu esti realist de situatia ta existenta!
Cum ai putea sa-ti intemeiezi tu o familie daca tu nefiind vazator nu poti munci, nu poti face o casa si nu poti castiga venituri pentru a intretine o familie?
Tu esti in grja cuiva, a mamei, a cuiva din familie deci tu nu poti avea grija de nimeni, fiindca avand o familie trebuie sa-ti iei o raspundere masiva, pe care tu nu o poti lua deloc, nefiind capabil sa-ti castigi panea de zi cu zi sau sa ai grija de altii.
Statul roman nu ti-a distrus nimic si aici cred ca tu ar trebui sa-i fii recunoscator statului roman, ca traiesti si beneficiezi de gratuitati cum marea majoritate a romanilor nu beneficiaza, doar pentru ca esti nevazator, asa ca fii multumit cu cat primesti pe gratis de la statul roman, din banii platiti de noi, astia care muncim.
Zaka întreabă:
JohnnyBravo123 întreabă: