Incearca sa cauti pe cineva in grupuri cu oameni care au probleme similare cu a ta, acolo vei gasi oameni care te vor intelege cu adevarat, te vor accepta asa cum esti fara sa te judece sau sa te discrimineze.
Eu stiu ca voi urmati niste scoli speciale si acolo va faceti colegi si prieteni buni. Stiu ca aveti comunitatile voastre in care discutati liber si mai ales va gasiti perechea.
Bună ziua. Am încercat chiar pe toate grupurile. Nevăzătoarele majoritatea chiar aproape cam toate, nici nu vor măcar să fie băgate în seamă sau ele să mă bage în seamă, aia este problema.
Nu că nu aș fi vrut. Dar dureros este că și ele mai nou, fie sunt retrase pedeoparte, iar pe cealaltă parte, unele nici nu au Facebook sau rețele sociale. Ar mai fi varianta și ceva agenție matrimonială, dar ideea că la Timișoara aproape de mine, nu cred că mai este, și plus de asta nici nu știu unde mai există.
Din păcate în mare parte sunt singur. Că și așa nici acasă nu prea stau, nu din prisma faptului că nu am cu cine merge. Da, nu e nici ușor totdeauna să fiu plecat zilnic aproape ore pierdute sau nopți neodihnite prin trenurile din țară. Am încercat și cu trenu mergând alaltă ieri dădeam de o călătoare faină, răspuns?
Nimic din păcate. Iar plus de asta, grav este că, nici cei din familie nu mă mai bagă în seamă, nici nu am la cine căuta acele raze de înbrățișări frumoase. Ai mei nu de multe ori, caută tot felul de scandaluri inutile, lucru ce îi evit, fiindcă mie teamă să nu pățesc mai rău de atât.
Nu știu cu cine pot să iau legătura ca-să mă pot cunoaște și eu de aici: Deci. Nu e neapărat chiar nevăzătoare ca mine, ci repet, orice fată să fie, dar cu concluzia ca ea să îmi fie alături și să mă accepte exact așa cum sunt.
Dar cel mai ok, este ca acea fată, să fie: Doar una liniștită, înțelegătoare, empatică și serioasă. Și nu în primul și ultimul rând, să pot să și lucrez și să mă pot pune și bine pe proprile picioare, fiindcă nu e de loc înbucurător.
Din păcate, nevăzătorii în România numai zic că sunt și batjocoriți de cei din nivel înnalt. Nu cred că are rost să detaliez mai mult, că e dureros orice aș spune.
Și trag semnale de alarmă și aici: Nu am nevoie să fiu ignorat sau batjocorit, și dacă și aici ar exista cineva care ar putea să aibă dialog cu mine, o invit fie pe Facebook prin Messenger, fie dacă există și această variantă și aici pe TPU în privat.
Dar pentru început, mie mi-ar trebui în principiu ca, cunoașterea cu o fată care să fie de încredere, strict față-n față, ci nu numai prin prisma on line-ului, că de profiluri și conturi false sunt sătul de ele.
Am încercat toate variantele și am încercat multe căi. Orice aș spune, nimeni nu mă bagă în seamă. Și atunci retoric vă întrebați că de ce se cheltuie ăia 500 de lei mergând cu trenu, plus foile gratuite. Abia dacă mai am bani de o sticlă de apă sau de o mâncare, căci la ai mei să le cer, nici vorbă.
Îmi trebuie un vitor, nu unul mizerabil și unul plin de certuri. Îmi trebuie o fată cu care să pot relua tot ceea ce sau pierdut în anii care au fost. E păcat, la 24 de ani cum sunt eu, nimeni nici măcar cei din familie nu m-au ajutat.
Îmi trebuie să fiu doar: Înțeles, să am un dialog cu acea fată, și de ce nu, dacă există vreo posibilitate, alături de ea, să pot avea repet, nu doar o relație și o cunoaștere frumoasă, ci mi-aș dori ca acea fată să îmi delice față de ai mei din familie, mai mult timp de a avea cu cine povestii, de a avea la cine cere o înbrățișare sau o iubire frumoasă și adevărată. Nu am nevoie de scandaluri și injurii. Nu am nevoie de comportamente de genu precum: Să jicnești sau de genul de persoane care să mă discrimine pe motiv că nu vezi.
Sunt sătul de pretexte și de povești a unor oameni, dându-se ei cu conturi false, când adevărul este că, și Facebookul sau orice rețea de socializare ar trebui să fie niște rețele securizate și sigure. Nici nu știu unde și cu cine să pot vorbi, chiar cu cine?
Bună ziua.
Am făcut deja cele 12 clase de școală. Mai departe din păcate nu am putut merge. Nu că nu aș fi vrut eu, dar nu avem din păcate ceva vreun studiu universitar unde să fi mers, fiindcă din păcate în țara asta, nevăzătorii în marea majoritate sunt nu doar batjocoriți de către stat, ci practic nici nu ne-a oferit în acești ani, o șansă egală de a dobândii că putem fi capabili de o anumită categorie de meserii precum: IT-ul sau eu știu ceva profiluri care să ne ajute să putem să și lucrăm.
Din păcate, m-am obosit să tot cer, fiindcă am încercat am vorbit, rezultatul fiind 0, fiindcă nevăzătorii nu avem în așa mizerabilă țară nimic. Și da, intenția chiar asta și vreau să fie ascultată și auzită: Să pot cunoaște o fată frumoasă de seama mea, și una care să mă înțeleagă și una care să mă accepte în situația care mă aflu.
Mi-aș dori enorm de mult, odată ce o relație voi avea cu acea fată, sper ca acea fată să cadă de comun acord, fiindcă visul meu aș spune: Mai bine să plec de aici din țară, fiindcă vitor nu voi avea. Și da, pentru asta ar trebui doar ea să fie în jurul meu și ca lucrurile să poată funcționa într-o maximă siguranță.
Am nevoie de: Cunoaștere de a simții pentru prima dată dacă voi avea un alt drum, aceia de a avea o relație frumoasă pentru o veșnicie, și de ce nu, repet să pot să plec cu acea fată în altă țară, și să pot să mă adaptez acolo, fiindcă din ce am înțeles, există multe munci pentru persoanele cu dizabilități, doar că nu am cu cine merge fiindcă singur printre străini nu e de loc ușor.
Am nevoie de o familie întemeiată, de liniște, de a avea parte de multe raze de iubire de la acea fată, și să pot ieșii strict lângă ea, un tip realizat, un tip care ar vrea un viitor, dar nu în România ci departe de țara mea, bine înțeles oriunde, dar să am un vitor stabil și să mă pot adapta și să mă pot acomoda mai întâi lângă acea fată care dacă ar fi aici ca cineva să mă ajute să o pot cunoaște, dar undeva într-un anumit loc să fie cunoașterea față-n față, și nu să fiu ignorat sau batjocorit, că și așa de profiluri și conturi false sunt sătul și numai am încredere nici în conturile alea de pe rețelele sociale.
Man, imi pare rau sa aud asta, si sper din suflet sa ti gasesti pe cineva ca tine, cu care sa ti petreci toata viata.