| Laurretta a întrebat:

Săptămâna trecută colegii mei au rup ușa de la clasă și noi am decis să împărțim prețul reparație între noi, însă 2 colegi nu sunt de acord. Cum am putea să-i convingem că suntem o clasă și trebuie să ne unim/ajutăm? Astăzi vice-președintele ne-a purtat hârtia cu prețul 327€ și ar trebui să plătim în jur de 17, 20€ de fiecare cu tot cu cei 2. Ce am putea face cu cele 2 persoane care nu vor sa participe?
P. s. diriga a spus că v-a trimite scrisoare a toți părinții.

14 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Laurretta explică:

Ce ai auzi azi? Nu, sunt din Județul Neamț.

| nodeerskulls a răspuns:

Cel mai usor e sa abordati o tactica de...convingere prin forta, ca sa zic asa. Nu vor sa fie uniti si sa faca parte din colectiv? Tratati-i ca atare. Ignorati-i, si nu mai interactionati cu ei. Daca nu vor sa fie unti cu clasa, atunci sa nu se astepte la interactiuni din partea voastra.

(si app, este "va" nu "v-a")

| Laurretta explică (pentru nodeerskulls):

Mulțumesc pentru corectare! happy

| Aℓex a răspuns:

- Mie mi-se pare total de acord, avand in vedere ca nu au stricat-o ei. In mod normal ar trebui sa o plateasca cei care au stricat-o. Si la noi in clasa : daca cineva strica ceva, el plateste, si asa mi se pare corectwinking. Funda?

| Laurretta explică (pentru Aℓex):

Da, înțeleg acest lucru, dar noi am decis să ne ajutăm reciproc și să nu lasă-m toată cheltuiala asupra unui coleg, când de fapt nu se știe cu exactitate a cui a fost vina pentru că îm momentul când s-a rupt ne-am izbit aproape toți ca să ieșim mai repede din clasă. în plus am fost de acord 17 colegi din 19.

| Sunnyツ a răspuns (pentru Laurretta):

Atunci cei care vor sa faca pe " marii sfinti " din clasa, gen Maica Teresa, sa-l ajute pe faptasi sa platesca. Poate ca acei doi nu au bani sau pur si simplu nu vad rostul. Adica dupa ca ce un idiot sparge usa sa plateasca alti oentru el? Greseala se plateste! Cine vrea sa-l ajuta, treaba lui, dar nu implicati pe toata lumea cu faza ca " suntem o clasa ", poate ca nici pe acestia nu i-a ajutat nimeni cand au avut nevoie.

| Aℓex a răspuns:

- Pai da e frumos din parte voastra sa ii ajutati, asa cum se spune : " Prietenul la nevoie se cunoaste ". Dar daca ar fi vorba de clasa noastra asa as procedawinking.

| Ely007 a răspuns:

Cel mai bine e sa plateasca cel/cei care a/au rupt usa big grin. Asa e corect.