| RazvanALX122 a întrebat:

Se poate sa îmi spună cineva,poate să mă ghideze ce as putea face să mă împac pe mine însuși?

Am iubit o sincer,de fapt și acum simt că o iubesc, o iubesc enorm de mult, am crezut că aș fi putut să fiu împreună cu ea toată viața și chiar și asta a dat de înțeles, dar faptul că m-a blocat brusc, nu doar că m-a blocat pe Instagram și m-a blocat la propriu, nu mai știu ce să fac, gândurile mă macină continuu, "dacă și dacă ", am incercat sa reiau legătura și pe alte căi,dar în zadar,m-a blocat peste tot iar unde a uitat să o facă,a făcut-o după ce i-am scris, e trist, e trist că mi-am pus toată încrederea și sinceritate in relația asta, e trist că am fost sigur că totul o sa fie bine că în sfârșit o să mă o relație serioasă cu o fată exact așa cum o vreau, dar dacă nu a simțit și ea la fel? Uau, mă duc și aici cu gândul dar nu stiu ce sa zic, adică am petrecut atâta timp împreună, ne am ținut de mână de față cu toată lumea de pe strada, ne am ținut în brațe, ne-am sărutat foarte mult, dar, oare așa a fost și cu foștii? Adică tot așa? Atunci e groaznic. Aveam multe așteptări și planuri in privința acestei relații, acum uite, îmi descarc gândurile pe niște notiție, sună paranoic, nu? Atunci când o persoană te blochează rapid fara nicio explicație, îți poate da de înțeles că gata, vrea sa termina și să aibă o despărțire emoțională, dar nu a făcut deloc bine, cum poți să blochezi pe cineva peste tot fară sa ii dai vreo explicație sau chiar daca ii dai, de ce așa deodată? Adevărul e că totul s-a întâmplat foarte rapid. Pot spune că acum nu o duc bine deloc, nici nu mai am de gând să îmi fac alta prietena, as prefera sa stau singur macar 1-2 ani, mă doare foarte tare, e cum ar veni că totul s-a datorat la "karma", faptul că și eu făcusem ceva asemănător cu fostele mele, dar cred că și din cauza că nu sunt o persoana așa buna, adică păcătuiesc, despărțirea asta îmi provoacă niste apăsări pe piept, parcă rămân fără aer, un gol in stomac chiar daca am mâncat recent, as vrea sa fac ceva, să mă sinucid poate, dar vor fi repercusiuni in urma acestui fapt, nu cred că Dumnezeu m-ar mai vrea, totul e paranoia, niciodată nu am putut avea o bucurie adevărată și de lungă durată, acum am 17 ani, imediat fac 18, stau și mă gândesc că mie de mic mi-a mers prost, am îndurat multe, multa lume nu știe, și chiar daca ar știi, nu le-ar păsa cu adevărat cum îmi pasă mie, de la mici scandaluri in familie ajungând la bătăi și certuri grave, cu mult alcool și răutate, de mic am fost traumatizat pe tema asta, alcoolul în familie, de fapt mereu mi. a fost frica de o familie nesănătoasă, de asta, chiar daca am "golănit" ceva vreme, mi-am dorit să am o relație serioasă, cum am vrut asta? Din cauză ei, ea a fost motivul. În clasa a 9 a, prima data la liceu, colegi noi, nu cunoșteam pe nimeni, jumate de an am stat și mi-am analizat colegii, sa vad ce le poartă "hramul", și eu am observat o pe fata asta, care îmi oferea așa o plăcere numai când o vedeam, era perfecta, frumoasa, cuminte, nu își bătea capul cu scandaluri sau să se dea in spectacol, ceva foarte rar dar care căutam, căutam pe cineva care căuta să fie iubit și care să ofere aceasta iubire, mi-am dorit-o foarte mult, enorm de mult, as fi fost în stare să fac orice pentru ea, apoi, vine clasa a 10 a, aproape pe la finalul anului, incep să mă bag in seama cu ea subtil, sa vad daca ar merge ceva, îi ceream temele, o întrebam chestii despre școală, faptul cum vorbea mă miră, faptul că era foarte deschisa față de mine, uneori ajungeam de la o simpla temă sa discutăm chestii și din "afară", stăteam până noaptea târziu, părea că nu se mai termină niciodată conversația, apoi pe la un sfârșitul clasei a 10 a (mai erau vreo 4 săptămâni până la vară), am inceput sa mă bag un pic mai serios, adică dacă până acum stăteam în față la ușă, de data asta am inceput să bat, am bătut și mi-a deschis, și am început să ne vedem, înainte și după ore, mă ținea de mână, stătea în brațele mele, știu, pare o nimic toată nu? Asta zic și eu, că mulți fac așa, dar nu toți simt ceva, eu am simțit foarte mult, chiar daca pare niste chestii banale, mie îmi schimba radical starea, faptul că ne sărutam atât de des, am zis că uau, fata asta chiar mă iubește? Uite mă acum, cum am ajuns sa scriu un rahat de roman pe care cel mai probabil nu l-ar citi nimeni, de ce? Fiindcă nimănui nu ii pasă cu adevărat decât tu însuți. Daca asta e viața de fapt și de drept, atunci e chiar trist, sa ne batem capul atâta, să iubim cu adevărat, și deodată să dispară totul, fata asta a dat daună totală, am mai plâns, dar lacrimile astea curg de ciudă, că persoana pe care o iubești atât de mult, pleacă deodată.

Răspuns Câştigător
| Kiran a răspuns:

Foarte impresionanta povestea si modul cum v-ati format intr-o relatie. Condoleante sentimentelor pentru final din nefericire.

Uite, nu stim exact ce lucruri au adus finalul relatiei voastre si daca te-ai ocupa mai mult de rezolvarea acelor probleme, cam jumatate din intrebari s-ar elimina de la sine.
Ai avut un trecut cu parinti egocentrici si totodata ai devenit violent cu cei din jur; A trecut, uita-te la romanul scris de tine, acea parte nu mai iti controleaza viata. Pur si simplu accepta ca trecutul tau te-a facut sa fi intr-o relatie cu fata aceasta si ai simtit cum te-ai schimbat dintr-o bestie, intr-o fiinta umana.

Legat de ea, depinde mult ce ai facut sau ce lucruri ea nu le mai poate accepta, dupa despartirea voastra si mai exact acum este intr-o relatie? ai observat un comportament retras social din partea ei dupa despartirea voastra?

| RazvanALX122 explică (pentru Kiran):

Chestia este că nu am fost o bestie, certurile scandalurile, nu le provocam eu, nu s conflictual, de obicei tac din gură, certurile și bătăile și toată violenta atât fizic și moral au fost între părinti, cum sa zic eu, practic nu a fost o familie armonioasă, mama a decedat acum 2 ani, a scăpat și ea de atâta răutate, ea a decis să rămână cu tata chiar daca este alcoolic doar din pricina mea și a fraților până creșteam mai mari, de aceea eu nu mă pot vedea scandalos Intr o relație serioasă, am vrut sa fiu cu ea, sa o iubesc,și ea pe mine, sa fim fericiti sa avem o familie fericita pe viitor, dar uneori nu ne înțelegeam bine, cel puțin asta se întâmplă numai când vorbim pe Instagram,fiindcă când ne vedem ne înțelegem foarte foarte bine,ne iubim la maxim, motivul pentru care ea m-a blocat în cele din urmă a fost că "esti nepăsător " "nu mai simt ceva " "nu mai e ca la început " lista ar putea continua intr adevăr,dar uneori chiar mă doare capul, ne am mai certat, si am rezolvat mereu, ii spuneam că o să fie bine,că am învățat, dar acum deodata, a fost ceva ciudat, poate și eu greșesc,sunt sigur de asta, dar incerc,incerc de fiecare data să mă "repar" cu orice vorba spusă aiurea, eu am ajuns la concluzia că dacă nu știi să vorbești prin mesaje,e totul degeaba, eu nu am harul ăsta,chestia este că pe social media se pot interpreta multe lucruri, multi și din cauza asta se despart, in fine, eu chiar o vreau mult pe fata asta, vreau sa am grija de ea sa o iubesc mereu, nu sunt vreun sfânt, dar nu am vicii grave, adică nu fumez, nu beau, și fac astea strict pentru o viitoare relație, fiindcă dacă aș începe chestiile astea, ar deveni dependență, nu vreau sa devin bețiv sa îmi bat femeia că așa este "tradițional", zic tradițional că așa a fost la mine in familie, vreau sa o iubesc, și vreau să vadă asta, am mai observat uneori că ea se duce cu gândul prea departe, azi e duminică, ieri seara mi-a dat block, tot timpul ăsta am fost frământat că poate o sa o pierd, astăzi cam pe la 13, mi-a dat mesaj pe WhatsApp, și mi-a spus că daca vreau sa vin mâine să stăm un pic de vorbă ca sa fiu mulțumit, o să mă duc ce o să fac, fiindcă o să îmi fie prea dor de ea daca nu, nu vreau sa ii fiu nici prea insistent să o sufoc, sa ii spun hai te rog hai sa o luam de la capăt, dar nici nu vreau sa o pierd, nu stiu, toate se bat cap in cap, probabil e din cauză că am fost prea sigur pe mine că o să fiu mereu împreună cu ea, adică o văd perfectă, dar nu poți forța pe cineva, sunt 50% șanse ca mâine să îmi spună că ar trebui sa ne vedem fiecare de drumul lui, iar restul că ar vrea să vadă dacă mai are rost sa continuam.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Genul feminin are un dar, dacă pot spune asa, de a te dezamagi exact cand iti este lumea mai draga.
Stie ca o cauti, nu o mai face deloc. Daca nu te-a uitat te va cauta ea. Nu ii raspunde daca totusi te va cauta. Femeilor le place sa se joace cu sentimentele barbatilor.

| RazvanALX122 explică (pentru darrio2007):

Dacă nu o mai caut,adică deloc, ea practic ar fi sigură pe ea că nu s-ar fi meritat relația cu mine,iar eu sunt sigur că s-ar fi meritat, mâine mă văd cu ea, probabil pentru ultima oara, ca sa discutam. Am sa vad mâine cum decurge aceasta "întâlnire" iar dacă ar fi sa nu mai fim împreună, nu pot obliga, chiar dacă îmi doresc foarte mult sa fim împreună să o iubesc mereu, sa fim fericiți, momentan mi-am propus că dacă ne-am despărți, eu am sa devin mai cuminte, nu cum eram in trecut, mai gagicar, ceva de genul când mă despărțeam de o fată nu îmi pasă și îmi căutam alta, uite că la fata asta nu pot, o iubesc prea mult

| sabin89 a răspuns:

E, ale tinereții valuri...

| RazvanALX122 explică (pentru sabin89):

Nu stiu Sabin, toate se bat cap in cap, nu stiu cum era mai de mult, când nu era social media, dar uite că acum din orice lucru mărunt se ajunge la chestii mari.

| siriusblack98 a răspuns:

N-am stat sa citesc toata pledoaria ca dupa 10+ ani pe TPU, recunosti cliseele adolescentine de genul.

1. Se scrie "cu mine insumi" NU "cu mine insusi".

2. Mergi inainte ca toti am trecut prin din astea. Se numeste maturizare.