Cred ca in primul rand ai nevoie de putina motivatie. Ar trebui sa iubesti. Augustin spune: "Iubeste si fa ce vrei", de ce? Pentru ca iubind, nu poti face decat bine. Mariana are dreptate, programeaza-ti viata si stabileste-ti prioritatile si caile spre a ajunge unde-ti doresti. Fa-ti o lista cu calitatile pe care le ai, defectele, ce vrei sa faci, ce nu vrei, ce-ti place, ce nu-ti place, si incepe cu ce e mai usor si mai placut. Nu lasa ce-i placut pe urma, pe bune
. Motivatia o poti gasi chiar in SCOPUL pe care-l urmezi. In caz ca nu, atunci motivatia poate fi... iubitul, parintii, o vacanta splendida, o recompensa...
Daca vrei sa te schimbi, in sensul ca vrei sa fii mai harnica, leacul ar fi sa te apuci sa-ti planifici viata, sa stii ce este important pentru tine si cum poti ajunge sa realizezi lucrurile pe care le doresti. Deci, ar trebui sa muncesti pentru a-ti putea realiza visele. Fiind nepasatoare, asa cum precizezi tu in intrebarea ta, inseamna ca esti si suficient de egoista, gandindu-te numai la tine si nu-ti pasa de cei din jurul tau. Eu cred draga mea ca, ar trebui sa-ti faci curat in jurul tau, sa-ti faci un mediu ambiant, in caminul tau, care sa-ti placa mai intai tie. Nu cred ca ai vrea sa se spuna despre tine ca esti o "floare de sera", care trebuie sa fie servita doar de cei din jurul tau, fie ca este vorba de mama, daca esti inca o tanara care locuieste cu parintii, fie ca este prietenul sau sotul tau, daca te afli in aceasta situatie. Sa stii ca cea mai mare satisfactie ti-o da munca bine realizata, prin care ai putut sa-ti pui in valoare calitatile tale. Nu stiu daca esti angajata, esti eleva, studenta, asa zisa ta intrebare, este eliptica. E un bun inceput ca vrei sa schimbi ceva in viata ta. Eu iti urez succes si astept sa revii cu mai multe detalii, in cazul in care raspunsul meu nu ti-a adus solutia pe care o asteptai.
Pai in primul rand ca sa fi mai buna trebuie sa te intelegi bine cu prietenii si cu prietenele tale bune, iar in al doilea rand sa scapi de nepasare trebuie sa iti pese mai mult de prietenii tai si de iubitul tau si sa ai incredere in tine
Autoeducatia-acesta este cel mai bun si cel mai ieftin leac(ca tot suntem in criza economica).
Fii cum ai fost si pana acum si o sa te simti la fel de bine ca si inainte. pooop
RalucutzaFarmer întreabă: