| PDTV97 a întrebat:

Am o curiozitate! Asa cum Romanii au facut filme despre Mihai Viteazul, Vlad Tepes, Stefan cel Mare si alti domnitori romani si bataliile lor impotriva turcilor... Turcii au facut si ei viceversa? Adica exista vreun film turcesc in care sa se prezinte o batalie cu Romania sau chestii de genul? As vrea sa vad si punctul lor de vedere despre ceea ce a fost laughing

6 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

Da, evident
iar, EVIDENT, punctul lor de vedere e ca, oameni lor sunt eroi
iar ce m-a calcat cu adevarat pe coada e ca mai dau asta si in Romania, Kanal D e detinut de turci angry
mve cu respect

| Theo94 a răspuns:

Fiecare tara isi cosmetizeaza istoria, adauga, elimina, modifica diferite chestii ca sa dea bine la popor. Tehnica asta este folosita in special de dictatori.

| scp3008 a răspuns:

Nu, pentru ei aceste batalii sunt prea banale, de prea mica importanta. Singura exceptie este "Vlad Tepes" care a devenit mai celebra datorita cartii fanteziste a lui Bram Stoker care asocieaza cu paranormalul, neavand legatura cu partea istorica.

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Ce bătălie când noi i-am bătut mai mereu pe turci? Despre ce să facă film?
Despre cum Mircea cel Bătrân i-a măturat la Rovine?
Despre cum Vlad Țepeș aproape l-a omorât pe Mahomed II Cuceritorul?
Despre cum Ștefan cel Mare a provocat cea mai mare înfrângere pe care a avut-o vreodată islamul?
Despre cum turcii au trimis n armate pentru a transforma Țara Românească în pașalâc, dar au fost opriți de Radu de la Afumați?
Despre cum au fost bătuți grav de Ioan Vodă cel Viteaz, pe care l-au învins abia când au venit zeci de mii de tătari și a fost trădat de jumătate de armată ca după să înceapă ploaia și să i se împotmolească tunurile?
Despre cum intenționau să fugă din Constantinopol și despre cum Mihai Viteazul aproape l-a ucis pe vizirul Sinan Pașa?
Despre cum i-am bătut pe turci la Vidin și Plevna?
Atunci când turcii au învins la Războieni pe Ștefan cel Mare în 1476, a fost o victorie pyrică, obținută datorita tătarilor și datorită faptului că Ștefan i-a lăsat pe țărani (jumatate din oastea sa) să se ducă la casele lor.
Cetățile Chilia și Cetatea Albă le-au obținut din cauza faptului că pârcălabii lor au trădat și le-au predat.
După Călugăreni, au cucerit într-adevăr mai toată Țara Românească, căci erau foarte mulți, dar după ce Mihai Viteazul și-a lins rănile i-a nimicit la Giurgiu, ce-i drept cu ajutorul lui Sigismund Bathory.
Singurele lor victorii adevărate au fost atunci când au cucerit Dobrogea și cetățile Dunărene ale lui Mircea cel Bătrân (nici măcar nu s-a dat o bătălie, practic au fost niște raiduri) + Bătălia de la Stănilești, când rușii și românii erau în inferioritate numerică.

| PRaPRa a răspuns:

Mai mult ca sigur da.

| stefanpkr a răspuns:

Stii ce e si mai curios? Ca turcii care au fost un imperiu foarte mare acum incearca sa-si "repare" istoria cu minciuni gogonate cu filme ca "Vlad The Impaler" (2018). Vlad Draculea (zis Tepes) a fost un fel de dictator care obisnuia sa faca multe "sangerari" pentru vremea lui dar in nici un caz cum il prezinta turcii in filmul asta... E destul de penibil filmul, dar macar m-am incadrat pe subiect.