| Hamilton a întrebat:

Bună TPU!
Îmi poate recomanda cineva un film despre cum să vorbesc cu un prieten în depresie consumând pastile pe baza acestui fapt?
Sau, cunoaște cineva un film despre o poveste dintre doi prieteni/adolescenți cu ajutorul sprijinului emoțional asupra depresiei?
Apreciez enorm recomandările, v-aș mulțumi cu mare drag și plăcere.????✨

17 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salutare. Sunt foarte multe. Cu drag îți recomand: The Perks of Being a Wallflower, (Jurnalul unui adolescent timid). Sper sa ajute. Bafta

| 9PM a răspuns:

Singurul care poate ieși din iad e chiar el, dar nu pastile! Că sa se poată vindecare nu are nevoie de antidepresive ci de psihoterapie și meditații.
Cât despre filme nu știu.

| doctorandus a răspuns:

Antidepresivele sunt singurele care ajuta. Psihoterapia nu are efectivitate asupra tuturor tulburarilor psihice. Iar sprijinul emotional poate fi util, dar nu vindeca depresia.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar meditatiile mistice ii pot inrautati boala.

Ceea ce cei care ofera meditatii in grup stiu: o meditatie in grup se poate sfarsi prost.

| Hamilton explică (pentru AsgaardSephiroth):

Am citit și romanul.
M-am gândit foarte bine și la acela.
Este bun de recomandat, asta-i clar.
Mulțumesc foarte mult pentru recomandare anyways!~♡☆

| Hamilton explică (pentru 9PM):

Da.
Pastilele sunt și ele ca un viciu.
Nu este nicio problemă...
Aștept cu drag un răspuns sincer și din partea altora.

| Hamilton explică (pentru doctorandus):

Nu întotdeauna...
Sunt cazuri care au consumat antidepresive și nu au reușit să-și revină.
Ba mai mult decât atât, a devenit chiar și dependenți.
Eu mă refeream în mare parte la un film pentru mine de vizionat, nu chiar și pentru el.

| doctorandus a răspuns (pentru Hamilton):

Pastilele nu sunt un viciu. Sunt singura lui sansa sa scape de depresie.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Hamilton):

Cu drag Hamilton, sper sa ajute și să ai o seara frumoasa.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru doctorandus):

Cu tot respectul pentru răspunsurile tale și, total de acord că psihoterapia nu ajuta in cazul tuturor tulburărilor psihice. Din ce ni s-a relatat de către Hamilton vorbim strict de depresie, nu psihoze sau schizofrenie paranoidă. In cazul acesta, îmi permit să te contrazic, dar psihoterapia face minuni. Eu adevărat, uneori e necesar să fii și sub tratament medicamentos antidepresiv, însă psihoterapia de calitate primează in acest context. Sănătate și numai bine.

Mulțumesc mult.
Asemenea.♡☆♡☆

Da, psihoterapia este foarte bună.
Ai avea un noroc foarte mare să mergi la psihoterapeut cât ești adult și încă ești în căutare de lucru sau ești un elev care a terminat liceul și are șanse bune de a intra la facultate...
Însă, cel mai probabil, și prietenul meu a făcut psihoterapie, însă trebuie să continue să meargă la liceu, mai ales că anul acesta o să fie clasa a XII-a.
Și, deocamdată, din câte observ eu, nu este tocmai rezolvat psihic vorbind.

| Hamilton explică (pentru doctorandus):

Mă scuzați să relatez acest lucru...
Însă pastilele nu-l ajută.
Deja a devenit dependent de Xanax.
Mai mult decât atât, se droghează cu el.

Așa cum spunea și colegul @doctorandus mai sus, sa ii fii sprijin și aproape contează enorm. Dar nu va vindeca esență declanșării depresiei. Asta o face psihoterapeutul. In timp, cu pași mai mici sau mai mari. Nu trebuie sa te aștepți la minuni peste noapte, dar îi poți fi alături prietenului tau, aratandu-ti disponibilitatea. Bravo pentru interesul față de prietenul tau. Chapeau!

Este un interes foarte mare.
Sunt o persoană care cred că sunt singura care a observat că el este într-o depresie.
Celorlalți din jur fie nu le pasă, fie nu știu de situația lui.
Și vă mulțumesc foarte mult.

Și noi îți mulțumim pentru discuție. Succes

Cu mare drag și plăcere.♡☆
Mulțumesc super mult, Doamne ajută!~♥︎★