| Cosmin89321 a întrebat:

Cum reusesc asa de multi oameni pe tiktok sa posteze videoclipuri din seriale, unii pun muzica peste sau narator dar multi pun doar "PART 1 FOLLOW FOR PART 2", nu inteleg de ce nu isi iau copyright, au si seriale intregi impartite in 300 de parti, cate 3 minute fiecare, va rog luminati-ma.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

CristiDinBucuresti doar frustrarile tale le ai scris, intrebarea era alta
https://www.redpoints.com/blog/copyright-infringement-tiktok/
Politica TikTok privind drepturile de autor și Regulile comunității interzic orice tip de conținut care încalcă proprietatea intelectuală a terților. Utilizarea conținutului protejat prin drepturi de autor al altora fără știrea acestora, fără autorizarea corespunzătoare sau pentru un motiv valabil din punct de vedere legal poate duce la o încălcare a politicilor platformei.

TikTok acceptă, de asemenea, solicitări de eliminare bazate pe încălcări ale legii drepturilor de autor, cum ar fi Digital Millennium Copyright Act (DMCA). De asemenea, este important să rețineți că TikTok examinează numai notificările de eliminare de la proprietarii de drepturi de autor, avocații sau agențiile acestora.

Exemple de încălcare a drepturilor de autor pe TikTok
Întregul concept de TikTok implică utilizatorii care selectează octeți de sunet de muzică pentru a realiza videoclipuri distractive pentru a obține popularitate și, potențial, a câștiga bani din aceasta. Cântecele disponibile în biblioteca muzicală TikTok sunt protejate prin drepturi de autor și licențiate și sunt complet legale de utilizat. Dar TikTok are și o opțiune care permite utilizatorilor să-și adauge propriile sunete și, în majoritatea cazurilor, aici se întâmplă cele mai multe încălcări ale drepturilor de autor.

Dar încălcarea drepturilor de autor TikTok depășește cu mult muzica. Iată câteva exemple comune de încălcare a drepturilor de autor pe TikTok:

Încărcarea conținutului marcat sau protejat prin drepturi de autor fără autorizație prealabilă
Faceți publicitate unui produs folosind fotografiile mărcii comerciale ale unui produs, fără nicio afiliere directă cu marca
Repostarea conținutului protejat prin drepturi de autor al altui utilizator
TikTok permite utilizatorilor să reposteze orice conținut doresc. Dacă conținutul repostat este încălcat, acesta va fi eliminat de către platformă numai atunci când deținătorii drepturilor de autor cer direct să fie eliminat.

Este TikTok protejat prin utilizare loială?
Da, în conformitate cu legea SUA, o mare parte din conținutul TikTok cu drepturi de autor poate fi utilizabil conform doctrinei utilizării loiale. TikTok este, de asemenea, protejat de actele permise de tranzacționare echitabilă în Uniunea Europeană (și de alte excepții echivalente care ar putea intra sub incidența legilor locale din alte țări).

Le permite oamenilor să folosească chiar și lucrări neautorizate cu drepturi de autor în anumite condiții și circumstanțe, cum ar fi critici, comentarii, cercetări și burse.

Dacă o utilizare este sau nu considerată corectă sau nu, este de obicei determinat de la caz la caz, dar lasă un spațiu larg pentru speculații.

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Toate tîmpeniile de la americani le am copiat si noi, Instagram tiktok, astea consuma timp si bateria telefonului sa stai sa incarci videoclip sa vezi cîti urmaritori ai timp pierdut pentru ce, ce cîstigi daca ai tiktok? Nimic.

| Brizbriz a răspuns:

Este ABSOLUT LEGAL sa postezi bucati mici din ORICE
moment in care, da, abuzeaza, pun tot episodul impartit in bucati mici

| Gândesclarece a răspuns:

Pun videoclipuri pe părți pentru multe vizualizări și like uri