| SufletAlbastru a întrebat:

Recuzita de arme și muniție din filmele sau serialele de acțiune, de unde și cum se obține?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Pentru filmele turnate in zilele noastre (mai exact in orice an in care a existat postprocesare avansata pe calculator), dupa ce regizorul stabileste necesarul, adica ce tip de arme se vor folosi in film, se consulta cu producatorul si cu restul echipei, inclusiv cu personal de specialitate uneori, pentru a alege dintre cele doua (uneori trei) variante posibile:
+++construirea de machete perfect identice cu arma dorita (din lemn, plastic si/sau metale usoare),
+++achizitia de la magazine de specialitate de arme reale care se vor folosi cu munitie oarba.
+++sau cazul 3, cand armele sunt adaugate in etapa de postprocesare/editare video, actorii fiind dotati cu niste machete rudimentare din lemn, pe care se aplica senzori in locurile in care mana/degetul actorului face contact cu arma (de ex tragaciul, locul de care o prinzi cand reincarci, etc. Fiecare articulatie a armei reale trebuie sa se regaseasca si pe macheta, si sa fie insotita de un senzor).

Bineinteles, si bugetul filmului influenteaza varianta pe care se va merge. Sau situatia.
Cand e nevoie de 5.000 de flinte, nu stiu ce model vechi, fii sigura ca sunt obligati sa fabrice la comanda machete, nu au de unde cumpara o asemenea cantitate de arme reale, cand abia exista câteva prin muzee.

Munitia si traiectoria ei, se adauga de obicei in etapa de postprocesare video.

Efectele audio pentru explozii si impuscaturi se inregistreaza separat, in conditii de securitate maxima, undeva prin deșert. Cu arme si echipamente cat mai apropiate, (sau daca e posibil, identice) cu cele folosite la filmari. Totul mânuit de personal calificat.

4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Pai se obtine f simplu, de la magazine de arme sau uneori si de la armata, bugetul permite, dupa aia vin specialistii sa masluiasca gloantele si tot, dar aia e altceva.
Au ei, cand ai bani ai cam tot.

Mi se pare ciudat cand se trage, cum de pe langa victima vezi gloantele cum lovesc peretii si ce e in jur ca si cum chiar se trage real.
Adica nu se trage in gol si atat deci doar sunetul, daca e o sticla langa, se sparge, se trage in ea.
Sau in perete se vede clar cum ramane gaura, cum sare si praful ala.

Daca e tabla, se gaureste.

| Micutzu_Iuly_1998 a răspuns:

E doar o iluzie, este SIGIAI dă-la

| relian a răspuns:

Le cumpara de la magazine, aia e tot.Deci arme reale cumparate.Asta daca vorbim de filmele americane.In amemfrica orice om poate sa isi cumpere arma de la magazin,asa cum cumperi tu piine in Romania sau un tricou.

Cumperi ce arme doresti si cate doresti,bani sa ai laughing cumnperi si tancuri si rachete orice vrei,asta daca te tin buzunarele.
Nu ai nevoie de absolut nimic,de autorizatie sau alte rahaturi ce is prin RO sau UE.
Deci eu maine dimineata daca ma trezesc,ma urc in masina,ma duc la magazin si cumpar ce arma vreau,atunci pe loc si gloante de care vreau si cate vreau. Daca am bani cumpar tot magazinu,nu spune nimeni nimic laughing
Este ca si cum ai tu ai merge la magazin si cumperi toate hainele,pai ce nu-ti vind aia sau cum?

Deci armele de foc is un produs de pe urma carora aia fac bani,fabrica,magazinele,statu.
Ba uite ca in Texas poti purta arma la tine,in buzunare,la briu,unde doresti fara absolut nici un permis.
Pina acum trebuie sa ai permeis sa porti arma cu tine oriunde, adica in buzunar, la corp cum se zice.
Puteai cumpatra dar nu puteai tine in buzunare, era dec it acasa sau in masina.
Acu e liber ca vintu laughing bani sa ai.Dar nu vad rostu, bani irositi, nu te ajuta cu nimic.Eu nu sufar nici sa tiu cheile in buzunar dapai un pistol laughing

| Hammurabi a răspuns:

Recuzita de arme și muniție aparține casei de producție cinematografică respective și e comandată de la o fabrică de armament.
Muniția e muniție de manevră (pentru simulare de lupta in conditii de siguranta) comandată special pentru platourile de filmare.

Întrebări similare