|

Salut,vreau sa fac un proiect cu niste prieteni, un film de acțiune si vreau sa stiu tot ce trebuie despre a face un film, de la echipaj pana la buget si editari

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Fii atent la ce-ti spun si baga la cap.
Prima data ai nevoie de o idee pe care sa o transformi intr-un scenariu regizoral/literar si un sinopsis, adica povestesti pe scurt ce s-a intamplat. Dupa vei avea nevoie de o schita in care sa prezinti ideea, personajul principal, subiectul, devolti subiecul ales si dupa spui finalul. In scenariu vei baga asa : identitatea protagonistului, actiune, conflict, structuta si finalul, daca ai un conflict spui si cum s-a rezolvat el. In pre-productie nu stiu daca e cazul sa te bag pentru ca etapa asta este pentru filmele profesioniste mai mult, iti zic esentialul pe care-l poti aplica : ai nevoie de o echipa de filmare, o locatie in care sa faci filmarea si in ultimul rand sa analizezi scenariu cu persoanele care-l vor juca. Incerci sa abordezi diferite tehnici de filmare cele mai folosite ar veni : plan general ( cel mai adesea il folosesti la prezentarea unui locatii )
: plan mediu ( filmezi persoana de la talie in sus )
: plan mediu apropiat ( filmezi de la umar in sus persoama )
: prim-planul ( de la piept in sus )
Tinand cont ca ai spus ca filmezi actiune poti baga si planul de detaliu ( de ex : filmezi de aproape arma, in detaliu sau alte recuzite folosite de voi )
Incearca sa nu pui subiectul niciodata in centru imaginii, sa nu misti camera brusc, in asa fel vei putea ocoli socurile camerei. Ca accesoriu iti recomand un trepied de inceput.
Pentru editare folosesc si recomand abode premiere pro, dar poti incerca si Sony vegas, astea mi se par cele mai ok.

1 răspuns:
| a răspuns:

Https://www.google.com/search?q=facultatea+de+film
succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează