anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

V-a placut game of thrones?
Acu ma gandesc daca merita timpul sau nu. Cand era la inceput am vizionalizat primele 3~ sezoane, mi s-au parut relativ OK, dar mi s-a parut un serial low budget

6 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Daca si asta e low budget, inseamna ca e jale cu serialele la tine laughing

| J0B0MAT a răspuns:

Nu e low budget.Primele 4 sezoane sunt cele mai bune, deși nu au avut un buget așa mare ca ultimele sezoane.Cu toate astea, costumele, cadrele sunt foarte atent și bine făcute, iar efectele sunt ok. Din sezonul 5, crește bugetul ajungând la milioane de dolari pe episod.Nu mai cade accentul foarte mult pe personaje,ci pe efecte,care sunt foarte bune,dar nu pot să compenseze pentru lipsa de atenție acordată personajelor.
Serialul mi-a plăcut mai mult pentru personajele complexe,inedite,bine conturate, dialogurile inteligente, decât pentru efecte, bătălii.
Dar nu știu alt serial care să fi cheltuit mai mulți bani pe efecte, decoruri atât de mișto.Cinematografia e cea mai bună comparativ cu orice serial.Muzica e fenomenală de la început până la sfârșit. Actorii joacă impecabil.

| Bizon95 a răspuns:

Daca tu il crezi low budget atunci e atat de bine facut ca nu iti dai seama
cred ca numai efectele speciale pe care tu nu le observi costa milioane
https://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones
The pilot reportedly cost HBO US$5–10 million to produce,[42] while the first season's budget was estimated at $50–60 million.[43] In the second season, the series received a 15-percent budget increase for the climactic battle in "Blackwater" (which had an $8 million budget).[44][45] Between 2012 and 2015, the average budget per episode increased from $6 million[46] to "at least" $8 million.[47] The sixth-season budget was over $10 million per episode, for a season total of over $100 million and a series record.

au avut buget RECORD

in alta ordine de idei, DA, SERIALUL MERITA CU SPUME, e unul dintre cele mai populare din toate timpurile

| Justme1997 a răspuns:

Nu mi-a placut, prea multa tragedie si nuditate pentru gustul meu dar cu siguranță nu este low budget. Are efecte speciale si costume perfecte

| Jus7t a răspuns:

A stricat ultimul sezon serialul, în rest a fost ok.

| Arrakis a răspuns:

Daca asta o fi low budget atunci uita-te la Nightflyers un serial pretentios si scump si anulat tocmai pentru ca nici nu se uita nimeni. Si n-am pomenit in treacat de serialul asta ca si asa e bazat tot pe ce a mai scris mos Martin.

Cat despre GoT, am o opinie neutra, era mult mai pozitiva daca nu-si bateau joc de ultimul sezon, mai ales de ultimele doua episoade. Dar cred ca deja ai auzit asta.
Per total e un show captivant, desi e clar de ce e asa aclamat si preferat de un public larg, din motive superficiale de a vedea niste sex, sange si violenta. Dar are si ceva profunzime pentru unii sau altii, mai ales ca Fantasy fiind ofera si mult realism, bine, mai putin in ultimul sezon cand s-a inventat teleportarea neoficial (desi cred ca deja era introdusa de doua sezoane).

GoT chiar ofera si niste lectii bune de morala/viata. Stii ca e vorba ca prostii invata din greselile proprii, iar desteptii din greselile prostilor. Cam asta ar trebui sa vada fiecare in GoT. Nu intotdeauna baietii buni castiga. Au fost multe personaje destul de simpatice si interesant construite / evoluate (sau chiar si invers in cazul unora). Asa in rest "marile batalii" au fost intre slabiciunile, capriciile, neghiobia si narcisismul personajelor principale, mai putin cu elementele Fantasy.
As zice mai multe dar trebuie sa ma duc sa-mi beau cafeaua.