| UnicornsAreLove a întrebat:

Am raspuns la intrebari cu papagali e timpul sa pun si eu o intrebare cu papagali. E vorba despre taierea aripilor.Care sunt avantajele si dezevantajele stiu ca unul dintre avantaje este ca nu se loveste in zbor( daca le are taiate). M-am gandit sa le tai o data deoarece o am din 4 noiembrie 2010( e nascuta in 29 oct 2009) si inca nu sa obisnuit cu mine si fuge.Deci ar fi bine sa i le tai pentru a isi invinge teama? ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| lizzy01 a răspuns:

Eu as spune sa nu le tai. Am avut in trecut vreo 6 papagali si la niciunul nu le-am taiat aripile. La unii papagali a durat acomodarea foarte multe luni dar pana la urma s-au obisnuit cu mine. Totusi el este o pasare si trebuie sa se simta cat mai liber. Si arata foarte urat aripile taiate. Adica poate in sufletul lui isi doreste sa zboare si sa aiba aripi. Adica este exact cum ai taia aripile unui inger. Ai rabdare cu el si incearca sa pui mana in colivia lui si asa o sa se obisnuiasca cu tine sau poti sa fluieri si sa incerci sa vorbesti cu el. Sigur stii ca au nevoie de foarte multa atentie. Si nu trebuie sa-i tai aripile ca sa ili ajuti sa isi invinga teama eu zic sa mai astepti si sunt mai mult decat sigura ca o sa se obisnuisca cu tine in scurt timp. Asa ca daca te rog ca un om foarte iubitor de animale nu-i taia aripile si lasa-l sa fie pasare in continuare.

5 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Eu stiam ca tr sa le tai la inceput ca sa nu zboare pana se obisnuieste cu tine!
deci ...eu zic sa i le tai!

| UnicornsAreLove explică:

Nu te supara ca iti spun dar este o ea.happyPot sa bag mana in colivia ei o las si afara dar si cand ma dau sa ii pun apa si mancare ea zboara sau incearca sa iasa din cusca sau orice numai sa scape ce mana mea! Si totusi este o vietate gandirea mea este de ce fuge? O am de 4 luni si tot fugi + ca si mie mi-e dor de rocko(papagalul care a iesit pe geam)mai am o prietena cu un perus.i-a facut la fel si acum sunt cei mai buni prieteni.

| alissa6 a răspuns:

Taiele e cel mai bine

| Madimadalinutza a răspuns:

Eu te-as sfatui sa nu i le tai.Am si eu un papagal si nu i-am taiat aripile, dar tot s-a atasat de mine. Daca ii vei taia aripile ii va fi frica de tine si mai mult pentru ca, va crede ca ii faci rau. Sfatul meu ar fi sa nu i le tai dar este decizia ta.

| Sehmet a răspuns:

Doamne fereste, cum ma fata sa-i tai aripile? Tie ti-ar place sa-ti taie cineva mainile? Este o fiinta are si el suflet. Dumnezeu de aia a lasat pasarile cu aripi, sa poate zbura. O pasare se simtea cea mai libera cand zboara.Gandeste-te ce ar fi in sufletul ei daca i-ai taia aripile pentru ca cu toate ca sunt niste pasari au sufet ca si tine happy