| Dalmore a întrebat:

Vreau să-mi iau un câine. Nu mă pot decide între samoyed și akita inu japonez. Care are un temperament mai bun? Nu vreau un câine prea energic care sa-mi distrugă casa, că mai am doi. Nu mă deranjează să aibă nevoie de multa mișcare că l-aș scoate cu mine la alergat, dar nu vreau să fie agitat în general. Care e mai sociabil? Ușor de dresat? Și bun de protecție? Vreau răspunsuri în special de la persoane care au avut de-a face cu una din rasele astea. Eu parca trag mai mult spre Samoyed.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Prea multi caini nu e bine, mai bine ramai cu cei care ii ai acum

| RAY a răspuns:

Pai plato nu sa oferit inca?

| Dalmore explică (pentru RAY):

Nu, dar dacă se oferă îl pun să tragă la căruță.

| Vikaa a răspuns:

Buna,ca un sfat prietenesc, nu lua nici unul, nici altul, pentru ca;
- Akita Inu Japonez.
Cand e mic tace si inghite, cand creste devine mult mai teritorial si chit ca a ''copilarit'' cu cei 2 ai tai va fi o provocare pentru el sa nu ti tavaleasca pe jos.
-Lasa par enorm, faci fular din cata blana lasa.
-Este un caine extrem de capos, poate mai capos ca husky si chiar e distrugator pana pe la 5-6 ani
-El este un caine destul de iubitor, adora compania unui om, dar nu a unui alt caine.

Samoyed.
-Un caine cu blana grea de intretinut.
-Adora sa se joace cu alti caini, dar dupa 1 ora de joaca fiind epuizat nu-i mai arde de alti caini/pisici.
-el e mai lenes din fire.
-Ii place enorm sa manance,dar trebuie sa ai grija cat ii dai,dupa el ar manca si un sac intreg.

Nici unul din ei nu este de paza si protectie, sunt mai mult pet, ideal este sa stai la curte, sunt caini ce au nevoie de spatiu sa se miste,
Inca un sfat prietenesc, NU LUA caini de pe Lajumate sau OLX.ro sau de pe COMPANION, sunt caini cu probleme genetice, iar tratamentul este unul destul de costisitor.

Asta este din ceea ce mi-au zis detinatorii ai acestor rase si din ce am mai vorbit cu cei ce participau la expo.

| User23434 a răspuns:

Adopta frate un câine mai bine, faci o fapta buna și e și gratis. Te asigur eu ca un caine adoptat te iubește mult mai mult.

| Dalmore explică (pentru User23434):

Să nu faci copii că sunt destui in centre care te-ar iubi mult mai mult.

| User23434 a răspuns (pentru Dalmore):

Rău nu zici rolling on the floor))

| Katyk3229 a răspuns:

Buna eu ți-aș recomanda un samoyed nu este foarte energic și nici foarte mare akita inu e mai energic si mult mai mare decît un samoyed un samoyed este foarte drăguț și foarte pufos si nu este greu de întreținut sper ca te-am ajutat succes
FUNDIȚĂ?

| Denyyy10 a răspuns:

Hello! Si eu am tot 3 câini dar iti recomand sa te gândesti foarte bine inainte de a-l lua pe al treilea, mai ales cand e vorba de niste rase atat de complicate(da, samoyezii, akita si husky sunt cele mai complicate si mai greu de dresat). Rasele pe care le-ai menționat le poti stapani DOAR dacă ai mai avut de-aface cu ele pana acum sau dacă poti si esti stabil financiar să-l duci la dresaj special. Daca nu ai timp sa te ocupi de el, câinii tind sa distrugă lucruri atunci cand au prea multa energie, nu sunt dresati sau băgați suficient in seama.Ti-o spun din propria experienta, am un Husky de un an jumate si mi-a mâncat zilele.Am incercat s-o adresez de la 7 saptamani, câteva comenzi stie, însă doar cand vrea ea le execută.Asa că gândește te bine inainte să-ți iei una din astea doua rase, da, amândouă sunt afective însă sunt foarte complicate si greu de dresat.