| AnaMaryadragutaa a întrebat:

Aveti bichon? Daca da spuneti-mi va rog dac trebuie tuns o data la 2 luni vetrinarul meu asa spune dar eu am vazut bichoni cu parul lung pana in pamant.deci? care e parerea voastra? ce ziceti ca e mai bine sa scot cainele in lesa sau fara? o doman mi-a zis ca si daca asculta de mine sa o scot in lesa ca sa exclud posibilitatea unui accident ea a zis ca poate nu o sa fiu atenta si o sa fuga in strada dar ea nu facea acest lucru? ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Bell10 a răspuns:

Nu trebuie sa il tunzi decat daca vrei tu si daca iti place mai mult tuns eu pe al meu il tund odata pe an pentru asa mi-a recomandat veterinara si in plus nu ii creste foarte mult.Acum tu alegi ce sa faci cu a ta dar eu iti sugerez sa o faci pentru ca nu e deloc riscant si nu pateste nimic. Cat despre plimbat eu as zice cu lesa pentru orice eventualite e cel mai sigur zic eu se pot intampla multe si eu am pierdut o catelusa ca mia scapat si nu am mai gasit-o... tu stii ce e cel mai bine pentru catelusa ta. Bafta si sa iti traiasca happy

7 răspunsuri:
| LaughOutLoud a răspuns:

In primul rand veterinarul a spus asta pentru ca daca are blatita prea lunga catelului i se va murdari blana cand va urina si defeca(face pipi si caca).Si cand ii va creste bretonul peste ochi prea lungi nu o sa fie prea dragut poate face infectii.Cat despre lasatul fara lesa nu iti recomand deloc.Mi-a fugit de 2 ori cainele fara lesa. Sper ca te-am ajutat. Funda?

Răspuns utilizator avertizat
| CristinasiVlad a răspuns:

Buna. Da ar trebui tuns daca are parul lung. Pentru a prevenii capusele si alte insecte care-i pot afecta sanatatea. Daca scoti catelul pe strada [ in oras] du-l in lesa decat sa il pierzi sau sa ti-l fure cineva. Si daca stai la curte lasa-l liber. Si daca stai la bloc lasa-l fara lesa.
Sper ca te-am ajutat.

| LolaLollita a răspuns:

Nu trebuie neaparat tuns, daca o pieptani mereu sa nu se incalceasca. Eu o tund pe mea, deoarece nu am mereu timp sa o tund. In plus vara, este foarte cald, deci o tund de vreo 2-3 ori.
Despre lesa, eu zic sa-l inveti fara, sa te asculte. Daca il inveti din prima cu lesa, nu vei mai putea sa-l scoti afara deloc fara.

| MrAnonymus a răspuns:

Nu este neaparat sa fie tunsi.il poti lasa asa sa aiba par lung sau daca nu il poti tunde.Acest lucru depinde de preferintele fiecarui stapan.
Cum sa fuga din lesa in strada? Asta nu se poate doar daca doamne fereste scapi lesawinkingFunda?

Răspuns utilizator avertizat
| Alexutzudragutu2002 a răspuns:

Eu zic sa asculti sfaturile doctorului.Iar in legatura cu datul lesei jos sau nu eu sunt de acord cu acea doamna