Si eu am catelusa bichon. La primele calduri a facut si ea lactatie falsa. Si mi-a dat de la farmacia veterinara un unguent verde mentolat sa o dau pe mamele. Am dat-o si dupa 4-5 zile i-a trecut.
Si inainte de urmatoarele calduri, am sterilizat-o. La un an.
Eu te sfatuiesc sa nu mai astepti. Este o prostie cum ca ar trebui sa faca pui si apoi sa o castrezi (stiu sigur ca stau cu un medic veterinar in casa). Nu are nicio legatura. Si daca o lasi sa faca pui, s-ar putea sa i se schimbe comportamenul si sa nu mai fie asa jucausa si iubitoare.
In plus, ca sa fie totul in regula ar trebui sa investesti in ea vreo 10 milioane in hrana, vitamine, consultatii, ecografii. In plus, iti mai trebuie vreo 10 milioane pusi de-o parte in caz ca nu poate fata singura si ii trebuie cezariana.
Eu te sfatuiesc sa o sterilizezi ca o scapi de multe probleme. Oricum ai avut noroc ca nu a facut piometru sau tumori mamare (cancer).
Legat de operatie, nu-ti fie teama ca nu are ce sa pateasca. Catelusa mea a doua zi ar fi alergat pe afara cu alti caini. Adica se recupereaza uimitor de repede. Totusi vreo 2 saptamani nu are voie sa urce si sa coboare scari si sa sara in sau din pat si sa alerge.
Apoi va fi ca noua. De fapt va fi de a doua zi, dar nu are voie sa faca efort.
Succes!
Buna eu as zice sa o dai la imperechere mai exect sa faca puii macar o data si apoi cand vor creste puii mai mari si nu vrei sa mai ai puii de cateii castrezi catelusa [si apropo cred ca se vor vinde cateii havanezi pentru ca sunt tare cautati bichonii acestia] sper ca te-am ajutat sper sa-mi asculti sfatul
Versiunea:"Castrez femela dupa ce ramane gestanta si fata cel putin o data" este falsa, riscurile de a face cancer mamar sunt mai mari. Ideal este sa o sterilizezi!
Daca e un sfat dat de un medic veterinar, eu zic ca l-ai putea urma. Puii ii poti vinde, sau darui prietenilor doritori.