| Teea_8938 a întrebat:

am un catel de 12 ani.Il iubesc foarte mult. Imi este foarte frica sa nu moara de batranete. Cati ani credeti ca va mai trai?

Răspuns Câştigător
| cățelușa56 a răspuns:

Pai am citit intr-o carte ca un caine de rasa traieste 10 ani, unul corcit 15 dar am vazut la animal planet niste chiuaua de 18 ani si am avut si eu un caine care a murit de batranete dar cand m-am nascut deja ma astepta acasa big grin FUNDA?

6 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Buna! Nu vreau sa te intristez, dar trebuie sa fii constienta ca el nu va trai vesnic.
Cati ani va mai trai depinde de multe aspecte: de ce fel de viata a dus, ce mancare a mancat, vaccinuri, tratamente, de fondul lui genetic, de cat de rezistent este, etc. Sunt N parametri care conteaza. Nimeni nu poate sa-ti spuna cat va mai trai. Poate foarte bine sa ajunga la 18-20 de ani sau poate avea un accident maine sau se poate imbolnavi subit. Nu e asa si la oameni? Stii tu sigur ca bunica ta va mai trai ink 20 de ani? Nu stim noi astia tineri daca nu ne loveste maine o masina, dar cand e vorba despre organisme batrane.
Eu te inteleg. Eu am un motan de 13 ani si am crescut cu el. Mi-e groaza cand ma gandesc ca va veni si acel moment, dar din pacate nu poate fi evitat si nu am nicio putere sa schimb ceva.
Eu te sfatuiesc sa nu te mai gandesti la asta, pentru ca iti faci rau. Mai bine bucura-te din plin de momentele alaturi de catel, ca si cand ar fi ultimele si poate ai surpriza sa te bucuri de ele ink 6-7 ani... Tu doar bucura-te de catel si lasa restul in seama lui Dumnezeu ca stie el ce face. Doar el stie cat va mai trai catelul, noi putem doar sa incercam sa ghicim sau sa ne dam cu parerea.

| solumaam a răspuns:

Din pacate media de viata la caini este 12-14 ani!

| BloodPrison a răspuns:

4-5 maxim...depinde de rasa

| Ellena_7672 a răspuns:

Poi depinde de rasa.Eu am avut un deberman si a murit la 12 ani crying
Poate al tau va mai trai un an sau 2.
E greu sa iti pierzi cainele crying

| Crucified a răspuns:

Din pacate nu va mai trai mult.sad

| Miaunet a răspuns:

2-3 sau maxim 4 ani daca vrea Dumnezeu