Cu bătaia nu vei reuşi decât să-i îndepărtezi de tine (şi nu cred că asta doreşti)... dar le-ai asigurat un loc al lor unde să se poată desfăşura? că au şi ei nevoile lor ca orice vietate :) Dacă da, cu răbdare si vorbă bună (şi mici delicatese ) îi poţi face să înţeleagă de "Nu e voie" şi "Bravo"... astea sunt primele comenzi care trebuie învăţate în dresaj... când vor şti ce înseamnă NU si BRAVO, vei putea să te înţelegi mult mai uşor cu ei şi să îi înveţi unde e voie şi unde nu e voie să se joace, alerge, uşureze, etc...
Este duminica dimineata la TV un program dedicat dresurii câinilor de companie (aşa, cât să te poţi înţelege cu ei, nu de performanţă)... şi mai găseşti pe net, o grămadă de site-uri de profil, care mie cel puţin, mi-au fost de ajutor:)
incearcă aici :
http://dresajcanin.true-dream.com/index1437.php... Succes! :)
Pune-i in padoc. nu exista alta forma. imi scoteau florile, lasau cate o mizerie de credeai ca ti-au venit carbunii si tot ce marcau se usca a 2a zi
Pai saracii vor sa se defece si ei ca n-au ce face is si ele fiinte si daca le place in gradina de ce ii stresezi cu gtarduri si gardulete?
Imagineazati tu avand diaree si gasind in fata WC-ului in loc de frumoasa usa de baie deschisa un ditamai grilaj de metal...:
...cum te-ai simti?
Deci ar fi cazul sa-i intelegi si pe ei.