| xPikaChux a întrebat:

dau funda! ati putea sa imi dati informatii despre dihori(ma gandesc sa imi iau unul). si stiti de unde as putea sa imi cumparu unul si cat costa?

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna Paty,
Legat mancare ar trebui sa ii oferi carne, dar nu cea cruda pentru ca poate avea bacterii. Nu ar trebui sa ii oferi nici mancare de caini. Daca chiar vrei ceva mai ieftin poti folosi mancarea de pisici dar ar trebui sa te uiti la compozitie sa nu contina foarte mult magneziu, iar proteinele sa fie mult mai ridicate decat cantitatea de magneziu. Dihorii au nevoie de carnea de pui in a carui grasimi se gasesc acizi grasi. Ar fi bine daca ai incerca sa eviti sa cumperi mancare de la supermarket pentru ca nu contine destule proteine si calitatea lor nu e foarte buna. Ai putea sa mergi la pet-shopuri pentru ca sunt firme care lucreaza cu mancare mai sanatoasa (e si mai scumpa).
Dupa ce mai creste ii poti da hrana uscata, iar la pui poti sa le dai hrana umeda pentru ca dintii nu ii sunt inca formati si o poate manca mai usor. Ar trebui sa aiba apa tot timpul l a indemana.
Cateva generalitati ar trebui sa ai in vedere cusca in care sta, sa aiba o incuietoare sigura pentru ca sunt inteligenti si te poti trezi cu el misunand prin casa.
Vei fi nevoita sa il speil o data pe luna cu sampoane speciale de la farmaciile veterinare (tuburile sunt destul de mici si costa cam 20 RON). Ca si la pisici, trebuie sa ai grija sa nu le intre apa sau sampon in urechi sau in ochi. Unghiile dihorilor cresc destul de repede asa ca va trebui cam o data la o luna sa ii tai unghiile (poti sa o faci chiar tu acasa). Nu ar trebui sa ii dai niciodata lapte, alcool, ciocolata pentru ca se va simti foarte rau si pot sa apara complicatii (acum daca ii dai o bucatica mica mica de ciocolata nu inseamna ca faci ceva rau).
Poti sa iti cumperi un dihor de la unele Pet-Shopuri mai mari sau de la crescatori. Preturile variaza foarte mult 300-500 RON depinde cu cat vinde fiecare.
Dihorul este un animal foarte jucaus si daca nu il agresezi nu o sa devina violent.
Am uitat sa iti zic ca ar trebui sa iti cauti un veterinar inainte de a lua dihorul pentru ca nu toti veterinarii se ocupa cu dihorii.
Pa, pa

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=69433
Ai si doua poze!