Nu-ti face griji, inaripatii tai nu au nimic! Si eu am doi perusi, si la fel ca tine, cand i-am luat masculului o femela, era la fel de agitat, dar asta a fost acum 1 an... Enormal sa se comporte asa din primele zile(poate ca baiatul e prea emotionat cand vede fete prin preajma
)
Oricum,e o chestiune de timp.
Intr-adevar,fetele sunt mai fricoase,asa ca incearca sa te dai mai mult pe langa ea:vorbeste cu ea,joaca-te,mangai-o,tot ce-i posibil ca sa-i castigi inima.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l dai pe baiat la o parte, deoarece se va simti marginalizat, chiar daca e o pasare.
In concluzie, e doar o chestiune de timp, sa-ti traiasca si multa bafta!
Cand i-ai luat femela a avut cu cine sa stea sa discute sa manance etc. iar femela fiind salbatica la schimbat.
Stiu asta deoarece eu si un prieten aveam cate un papagal si le-am luat femele.Sau schimbat radical.
Trebuie sa se obisnuiasca din nou cu tine, masculul acum ca are o femela este aerian. Daca ai norocul ca femela sa fie in calcuri intr-o luna o sa-si smulga parul si o sa fete
Se vor imblanzi cu timpul.
Pai..perusi nu prea se ''imblanzesc'' dar totusi. poate ai galagie prin casa,si de aia se sperie,daca ai galagie prin casa e normal,dar ai putea merge usor la cusca lor si sa le vb bland,sau daca nu poate ca femela e de vina,adica sigur e ea,ea este mai speriata si il afecteaza si pe mascul, pai la inceput nu trebuie sa apari dintr-o data in fata lor, ca assa degeaba
, eu nu am ajut niciodata perusi, adica am avut papagali da nu erau asa blanzi![]()
stiu ca nu voi lua acea funda dar macar, pentru ca esti sisuu emo am incercat sa arat ca imi pasa:* sper sa iti rezolvi problema
miumi întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: