Nu vei putea sa ii separi daca pui sunt singuri fara mama ei mor pe la 1 an.
Daca ar fi asa nu ar mai avea nimeni caini
Eu i-am luat de la mama lor cam dupa 1 luna si ceva, cand au inceput sa manance. si ce zicea cineva aici nu e adevarat, ca mor puii la 1 an. eu am catelusa de cand avea ea vreo 3 saptamani si nici nu putea manca bine (dar stapana ei nu stia cum sa faca sa scape de dansa) si acum are 2 ani si ceva..si a fatat de 2 ori. Chiar azi am dat un catelus. Pe la 3 saptamani invata-i sa bea lapte, sa manance bucatele marunte de branza carne sau ce ai tu si apoi dupa inca vreo saptamana- 2 ii poti desparti. NU ii poti tine prea mult langa catea pentru ca ei vor suge in continuare cand vor avea chef, cateaua va slabi si plus de asta puii cresc si pe ea o doare. Eu stiu, am vazut. Sugeau puii si la 3-4 luni. De catea despart eu puii, dar cum ii despart de mine? ![]()
La ce sa ma aștept, am luat un *** în și are doar 3 săptămâni
Varsta la care puii de caine pot fi separati de mama nu trebuie sa fie mai mica de 8 saptamani. In cazul raselor de talie mica asa cum este si catelul dvs, este ideal sa asteptati pana cand puii implinesc 10-12 saptamani de viata. Incepand cu varsta de 6 saptamani este bine ca puii deja sa fie obisnuiti si cu mancare, nu numai cu laptele de mama. Le puteti lua conserve puppy de calitate asa cum sunt cele de la Hills de exemplu sau hrana uscata speciala pentru puii de catel de talie mica asa cum este Royal Canin Starter. La varsta de 4 saptamani trebuie facuta prima deparazitare interna iar la varsta de 6 saptamani trebuie inceputa schema de vaccinare. Daca puiul este indepartat de mama mai devreme de varsta de 8 saptamani pot aparea o multime de problem de sanatate mai tarziu.
Cel mai bine e sa il iei de langa mama lui dupa o saptamana dupa ce a terminat de supt. Sper sa te ajut PaPa!
Cel mai bine e dupa 2 luni( eu imi iau un bichon pe 8 septembrie si cand il voi lua va ave 6 sap, acum are 1 luna si a inceput sa mearga, sa alerge, incepe sa invete sa numai suga) Dar majoritatea lumii dupa 2 luni isi iau caini, acum depinde si de starea cainelui(trebuie sa invete sa manance, sa alerge, sa fie vioi ![]()
Sper ca ti-am fost de folos!