Buna dimi
din pacate la noi nu se gaseste aceasta minunata floare, si nici nu se importa![]()
Denumirea stiintifica a florii este Lycoris radiata, o planta care face parte din Familia Amaryllidaceae. Numita in engleza red spider lily (crinul-paianjen rosu), planta este originara din China si Japonia si este raspandita in Asia de Est si Sud.
In Japonia este numita Higanbana, floarea echinoctiului, datorita faptului ca infloreste in perioda echinoctiului de toamna. Higan este perioada de sapte zile care include ziua echinoctiului de toamna, perioada in care sunt vizitate mormintele celor dragi. Poate de aici asocierea florii cu moartea sau cu amintirile dureroase. Dupa unele pareri, a oferi cuiva o floare de crin-paianjen rosu inseamna a-ti lua adio de la ea. Floarea are o culoare rosu sangeriu, un rosu puternic, in contrast cu mediul mohorat si „mort" de toamna. In perioada infloririi, acesti crini nu au frunze, florile cu stamine mari crescand numai pe tijele lungi.
Lycoris radiata inseamna, din greaca, radiating twilight (lumina care radiaza in crepuscul, dupa apusul si inainte de rasaritul soarelui)
Am eu cativa bulbi dar nu-s de vanzare momentan. mare atentie : e o floare cu o toxicitate dar si frumusete aparte.
Http://www.planteo.ro/bulbi-de-primavara/lycoris-radiata sa imi zici si mie cum infloreste :3. De acum 3 ani, tot a aparut in Romania.