Determinarea varstei: Exista 3 moduri de a determina varsta perusului:capul,ochii si picioarele.
Capul daca perusul are dungi pe cap, pana la cerom, inseamna de obicei ca are sub 4 luni. Nu este cazul perusilor albinosi sau lutinosi, deoarece nu au dungi.
Ochi perusii sub 4 luni de obicei au ochii complet negri. Exceptii iar fac perusii albinosi sau lutinosi a caror ochi vor ramane totdeauna rosii. Dupa 4 luni de zile perusii vor avea un cerc gri sau un iris alb.
Picioare daca ai noroc, perusul tau poate avea un inel in jurul unui picior indicand anul in care a fost nascut. " sper ca te-am ajutat :*
In primul rand pentru greutate ar trebui sa te duci la un veterinar...te poate ajuta foarte mult in aceasta privinta; si in al doilea rand, cu acomodarea, trebuie sa ii pui la dispozitie niste jucarii care sa fie numai ale catelului si ar fi minunat daca iai face un culcus asta il ajuta sa se acomodeze in casa, iar cu tine se va acomoda incetul cu incetul...noroc!
Eu am o perusa nu stiu daca asa se spune si mi-a facut azi un ou. Stie cineva la cati ani incepe sa faca oua
?