| Emmmmmanuela a întrebat:

E normal ca bichonul meu sa aiba albastru deschis in jurul pupilei?(pe marginea pupilei si pe partea alba a ochiului), mai are si o pata mica maronie, tot pe partea alba a ochiului si inca ceva, cand ii bate lumina in ochi, pupila se vede albastrul ala ca la ochii orbi…e normal? Orbeste? Sunt foarte îngrijorata, are 4 ani si ma pot duce la veterinar abia saptamana viitoare

2 răspunsuri:
| Alex765431 a răspuns:

Salut. Ar putea avea o problema la ochi, dacă vrei, mergi cu el la veterinar ca să fi sigură că e în siguranţă.

| Niculaantt a răspuns:

Si catelul meu are o mica zgarietura pe unul dintre ochisori si am impresia ca nu vede deoarece cand ii fac cu mana se uita in alta directie sau nu se focuseaza pe ceea ce ii arat. In rest nu are nimic, vede bine noaptea si observa si simte perfect persoanele din jur... Nu am fost cu el la veterinar din acest punct de vedere, dar are deja 8 ani deci nu cred ca ar mai fi cazul, deoarece este destul de invarsta si nu ar parea sa-l afecteze, iar problema o are de la 1 an (nu este din rasa Bichon). Dar pentru binele catelului ar fi bine sa-l duci cat mai curand, pentru binele si sanatatea catelului! Cu nedusul la veterinar este un contraexemplu. Sa se intample ceva grav sau sa orbeasca in aceasta periodă nu se va intampla nimic deci stai linistita! Acele pete poate sa fie si din nastere, iar tu sa nu me fi observat. Dar cel mai este dusul la veterinar. Este metoda sigura si pentru tine si pentru catelus! Sper ca a fost util raspunsul!