| AnaMaryadragutaa a întrebat:

Eu stiam ca deparazitarea externa la catei tine 3 luni. Dar acuma alt veterinar mi-a zis ca de fapt doar o luna tine! Voi cum stit sau cum credeti!

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu trebuie să te superi, sunt antiparazitare externe a căror efect nu durează mai mult de o lună (chiar dacă în prospect să scrie altceva!), mai ales în perioada verii, când este necesară ținerea sub control a capușelor, căci pericolul infestării cu purici si căpușe e foarte ridicat. Medicul tău ți-a recomandat acest lucru pentru siguranța animăluțului, nu a făcut-o cu răutate. Acolo unde infestarea cu purici este mai redusă, iar riscul de aparitie al capuselor este mai mic, antiparazitarul extern poate fi aplicat la un interval de trei luni.
Nu trebui să-i aplici doar Frontline, e un antiparazitar foarte scump, există și altele mai ieftine, cu același efect, de exemplu Parakill (produs românesc, însă de calitate, te asigur!). Nu trebuie să-i aplici lunar, îți recomand să i-l dai doar atunci când "observi" intrușii că s-au cuibărit în blănița lui. Deci, stai liniștită!
PS. Pe viitor, încearcă să cumperi antiparazitarul de la farmacii veterinare, nu chiar de la cabinetul medicului. Îl procuri la pret mai ieftinwinking.

8 răspunsuri:
| TheAnonimous3037 a răspuns:

Uite aici:http://www.animale.ro/forum/showthread.php? 33041-Deparazitarea-externa/page13

| AnaMaryadragutaa explică (pentru TheAnonimous3037):

Nu pot accesa linkul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ana,cere-i banii inapoi veterinarului aluia si spune-i ca am spus eu ca este un nesimtit care vrea sa-ti ia banii lunar.

| AnaMaryadragutaa explică (pentru TheAnonimous3037):

Multumesc

| JulyStorm a răspuns:

Pana la un an, deparazitarea interna de face odata pe luna. Dupa varsta de un an, se face la fiecare 3 luni.
Despre deparazitarea externa, ce sa-ti spun... depinde cu ce solutii o faci. Exista zgarzi antiparazitare ce au efect timp de 7 luni, 3 luni, o luna, exista solutii si sampoane cu care poti spala catelul, exista pipete pe care le pui dupa ceafa...
Eu ii cumpar o zgarda antiparazitara cu durata 7 luni si o schimb la fiecare 3 luni, sa fiu sigura ca nu isi pierde efectul. Catelusa mea e perfect curata, nu are nici un fel de parazit. happy

| RedNose a răspuns:

Produsele de acum pentru deparazitarea externa nu tin mai mult de o luna, dar inainte luam de la facultatea veterinara Bucuresti o solutie care tinea toata vara, acum nu mai e a fel de buna.