Ar trebui pentru neoni sa iti cumperi filtru care sa ofere si oxigen pestilor. Neoni sunt mai pretentionsi si necesita atentie in ceea ce priveste amenajarea acvariului. De asemenea daca vrei un borcan cu 2-3 pesti care sa nu fie gadilati ca sa le fie bine. Iti recomand Betta Splended (1 mascul si vreo 2-3 femele). Ii poti tine intr-un borcan sau acvariu fara amenajari si fara nici un accesoriu, deoarece respira ca un om. Iese la suprafata si trage aer si apoi intra inapoi in apa.
Scoate pietricelele din apa, schimba apa si pune pestii in apa curata, fara pietre. Nu mai pune pietrele direct in apa, lasa-le un timp separat in alta apa, si schimba apa de la pietre pana cand apa in care stau nu se mai coloreaza. E posibil sa aiba pe ele vreun praf sau chiar sa fi fost date cu ceva culoare.
Eu consider ca am fost explicit in mesajul scris mai sus. Betta Splended este un peste care respira asemeni unui om, adica iese la suprafata apei si trage aer in piept, apoi se scufunda iar. De asemenea nu este pretentios la pH-ul apei, deoarece este foarte rezistent. Insa trebuie sa ai in vedere ca orice bagi in apa (pietre, bete etc) contin microbi daca nu sunt dezinfectate corespunzator, astfel ca e posibil sa iti moara unii pesti cu o sensibilitatea crescuta la bacterii.
De asemenea nu poti sa le dai aer cu paiul ca tu nu sufli oxigen pe gura, tu sufli dioxid de carbon, ceea ce nu se respira.
Poate pietricelele au avut praf pe ele, si de asta s-a facut apa gri. Scoate pestii si pune-i intr-un borcan si apoi curata acvariul si pune pestii la loc, si trebuie sa iti iei neaparat o pompa de aer cu tot cu filtru, si pe timp de iarna ar trebui sa ai si un incalzitir
Multumesc pentru raspunsuri! Ieri, dupa ce i-am mutat, am observat ca unul nu se simtea prea bine si in cele din urma a murit. Acum restul pestilor nu mai mananca si nici nu se misca, De ce oare?